szombat , 2024 április 27

EuroNascar Superfinal Németországban

Az EuroNascar bajnokságunk utolsó fordulója következik hétfőn este a németországi Hockenheimringen. Az utolsó forduló dönt a bajnoki címről, sőt, a verseny Superfinal formátuma azt jelenti, hogy dupla pontokat osztunk. Hárman is esélyesek a bajnoki címre.

Az utolsó forduló két futamán dupla pontokat osztunk, így a megszerezhető össz pontszám 180, aminek köszönhetően matematikailag sokan esélyesek még a bajnoki címre. Valójában azonban három pilóta között dől el a bajnokság. Tim Gábor vezet jelenleg, előnye 9 pont Kiss Balázs előtt, Szűcs Ádám a harmadik helyen további 35 ponttal van lemaradva.

A csapatok között a Toyota Spirit vezet, előnyük 45 pont a Golden Buffalo Racing előtt, de még esélyes lehet a GuangDong Tigers is, akik a harmadikak.

Az utolsó versenyen fontos tényező lesz az időjárás is, eső várható a futamok alatt és a hőmérséklet is alacsony lesz.

Az EuroNascar után még nem végleges, hogy mely bajnoksággal folytatjuk. Az egyik lehetőség egy alternatív BTCC, mely móddal 2023-ban nagyon sikeres sorozatot futottunk. A megszokott BTCC-s autókkal versenyeznénk, de ezúttal nem az angol pályákon, hanem a legjobb helyszíneken világszerte. A másik lehetőség a Mazda MX5 Cup, mely egy amerikai sorozat. Erről az oldalon szavazhatsz.

Várunk mindenkit hétfőn este!

Az előző forduló közvetítése a #janimutatja adásban:

Check Also

Oschersleben fogadja az EuroNascar mezőnyét

Hétfőn este egy érdekes pályával folytatjuk az EuroNascar bajnokságunkat. A németországi pálya nem túl ismert, …