szombat , 2024 április 27

2024 első futama Imolában

Az ünnepek miatt elég sok idő telt el az utolsó Porsche Supercup futam óta, de 2024 első versenyével visszatér a nagy sikerű sorozat. A pálya is egy remek helyszín évkezdéshez, az olaszországi Imola pályán küzdünk ma este.

A mai fordulón még érvényes a 2023-as tagsági licensz, de kérjük újítsátok meg 2024-re, mert a következő versenyre az már szükséges lesz. Emelnünk kellett az árakat, de bízunk a sikeres folytatásban a brutálisan emelkedő szerverárak ellenére, így 3500 Ft-ról csak 4000 Ft-ra kúszik fel az éves tagsági díj. Akik csak erre a bajnokságra fizettek elő, azok természetesen a sorozat végéig tudnak versenyezni.

Ami az anyagikat illeti 2023-ban 60.000 Ft mínusszal zártunk a tervezetthez képest, de ebbe nem hal bele az admin. 2024-re a cél magasabb, mert bőven emelkednek az árak, de működni fogunk, ezt megígérjük. Sőt, keresünk minden olyan variációt 2024-re ami vonzóvá teszi a SIMCO-nél való versenyzést. A 2023-as jó tapasztalataink, hogy vannak jó gyári DLC-k, megmaradnak, valószínűleg a BTCC visszatér ismét, mint az eddigi legjobb gyári kiegészítő. Gondolkodunk Hypercar autók bevetésén is, és sok más újdonság előkerül.

Ami a ma esti versenyt illeti, a másik legjobb DLC-t használjuk, a Porsche GT3 Cup 992 autót amely most frissült. Emiatt a saját skinpack is frissült, de ha már mindenre feliratkoztatok, nem kell tenni semmit.

A bajnokságot jelenleg Wizner Dániel vezeti, két pont az előnye Tim Gábor előtt, míg a harmadik Füzy Marcell 19 pontra van lemaradva. A bajnokság közel felénél járunk, nagyon szoros az állás, az első 6-7 pilóta biztos esélyes még a bajnoki címre.

A csapatok között a GuangDong Tigers előnye már elég nagy, Őket a Racing Spirit és a Golden Buffalo üldözi.

Az időjárás télies, ez nem fog egy ideig változni. Olaszországban ugyan nincs túlzottan hideg, de az eső esélye nem elhanyagolható az esti futamokon.

A bajnokságba továbbra is várjuk a nevezőket, új pilóták Guest Car-ral jöhetnek és kérhetnek festést a következő futamokra.

Az előző forduló közvetítése a #janimutatja adásban:

Check Also

Barcelona, kellemes idő, újabb Porsche forduló

A Porsche Supercup bajnokság második fele kezdődik el, a hatodik fordulóját rendezzük a sorozatnak hétfőn. …