vasárnap , 2024 március 3

EuroNascar harmadik forduló, kevesebb erővel

Két forduló után változtattunk az EuroNascar módon, az autók teljesítményét visszavettük, mert a gumik egyszerűen nem bírták a terhelést. Így is erős maradt az autó, de a gumik életben tartása és az autók kezelhetősége jelentősen javult.

Hétfőn este Vallelungába érkezik a mezőny, a Róma közeli pálya ugyan nem túl ismert, de egy nagyszerű aszfaltcsík. A főverseny 18 körös, a sprint verseny 15 körös lesz.

A bajnokságot két helyszín és négy verseny után Tim Gábor vezeti, előnye 6 pont Füzy Marcell előtt. A harmadik helyen álló Fodor Gábor hátránya 17 pont, tehát szoros az állás.

A csapatok között a Guangdong Tigers áll az élen, 45 ponttal előzik meg a Toyota Spirit csapatát.

A helyszínen az időjárás nem túl szélsőséges, nem várható eső a versenyek ideje alatt.

A hétfői verseny lesz a 2023-as szezonunk utolsó bajnoki futama, mert a többi hétfő mind ünnepnapra esik (december 25. és január 1.) Ettől függetlenül idén még egy ingyenes évzáró versenyt rendezünk, mint minden évben. Ez vagy rally sprint futam lesz (pl. Szilveszter Rally), vagy Race of Champions.

Hamarosan a 2024-es tagsági díjakat publikáljuk, jelentős áremelés nem lesz, de sajnos muszáj lesz többet kérnünk jövőre, mert az energiaárakat brutális módon emelték a szerverhoszting cégek.

Akinek valamilyen okból nem jött be az EuroNascar mód, próbálja újra. A visszavett teljesítménnyel jóval könnyebb az autók kezelése. A valóságban is 450-500 LE körül mozog a teljesítmény, de a gyári módban több, mint 750 LE-sek voltak, ami jelentős túlzás. Jelenleg 525 LE-s az autó.

Nevezni természetesen továbbra is lehet.

Várunk mindenkit hétfőn este!

Az előző forduló közvetítése a #janimutatja adásban:

Check Also

Folytatódik az EuroNascar Csehországban

December közepén volt az utolsó EuroNascar futamunk, mely már a frissített fizikával került lebonyolításra. Az …