szerda , 2024 április 24

Indul a két felvonásos F1 2023

A tavalyi évben nagy sikerrel bonyolítottuk le a Formula 1-es bajnokságunkat, de a használt mod fizikájával nem voltunk kibékülve. Most lényegében a nulláról újraírva egy teljesen új fizika készült, az autók delfineznek, élethűen viselkednek. Rendkívül sok munka után nagyon élethű szimulációt dolgoztunk ki, melyet tovább fogunk javítani.

Az új fizikát Üveges Zoltán ligatársunk készítette, nagyon aprólékosan, minden részletre kiterjedően. Az autók delfineznek, valós mozgásuk van. Természetesen minden olyan mozgás, ami zavaró, azt a setup segítségével ki lehet küszöbölni, de ez kompromisszumokat hoz. Ha valamit nem értetek, mi/mit csinál, kérdezzetek bátran a fórumban.

A mod tovább frissül a hétfői futam után, de addig már nem nyúlunk hozzá.

A modban minden 2023-as autó szerepel, de a modellek azonosak, hogy kevesebb legyen a gépigény. A bajnokság során végig valós időjárást alkalmazunk, és azonos gumikeverékeket használunk, azonban a futam távja 70%-os, így jobban lehet terhelni majd az abroncsokat.

A bajnokságot két 9 futamos bajnokságra bontottuk. Először egy tavaszi, majd egy őszi sorozat lesz, a valós naptárral párhuzamosan futva. A tavaszi és őszi sorozatnak külön bajnoka lesz, de az egész idénynek is lesz egy fő bajnoka.

A tavaszi bajnokságban a modellekhez nem nyúlunk, de az őszi sorozatban már lehet, hogy már minden autó egyedi lesz. Ezt később döntjük el.

A bajnokságba továbbra is várjuk a nevezőket, vannak még lefoglalható autók.

Információk

Check Also

Megújult régi Barcelona várja az F1 mezőnyt

A bajnokság hatodik versenye volt az idény leghosszabb és legnehezebb futama. Monaco után már könnyebb …