péntek , 2024 április 19

Hetedik forduló, Mugello következik

A Clio Cup Europe utolsó harmada következik, egyre komolyabb a küzdelem a bajnoki címért, mind az egyéni, mind csapat szinten. A hétfői verseny helyszíne az egyik legjobb olasz pálya, Mugello.

A hetedik forduló előtt egy jelentősebb módosítást hajtottunk végre a gumifizikán. Az autó működését nem befolyásolja, de sikerült a gumik elmelegedését jelentősen csökkenteni, ami a jövőre nézve egy fontos lépés volt, hogy első kerekes autók működését minél jobban be tudjuk állítani rFactor2 alatt.

A bajnokságot hat forduló és 12 verseny után Tim Gábor vezeti, aki a valóságban is bemutatkozott ebben a bajnokságban 2022-ben, és most is azon dolgozik, hogy újra beleülhessen egy ilyen autóba. A SIMCO ebben támogatja a maga lehetőségeihez mérten, ezt Te is megteheted, ha úgy gondolod. A második helyen Kiss Balázs áll, hátránya 68 pont, köszönhetően annak, hogy több balszerencsés futama volt. Serbán Norbert további 46 pont lemaradásban követi a két élmenőt.

A csapatok között nagyon szorosan alakul az állás. A Golden Buffalo Racing vezet 3 pontos előnnyel a By NRG Racing előtt, de a GM Sport is csak 11 pontra van lemaradva.

Mugello környékén jelenleg 5-6 fok van, így a valós időjáráshoz +10 fokot adtunk hozzá, a megfelelő tapadás érdekében.

Várunk mindenkit hétfőn este!

Az előző forduló közvetítése a #janimutatja adásban:

Check Also

Túl a bajnokság felén, Hungaroring következik

A Clio Cup Europe bajnokság a hatodik fordulóhoz érkezik, a helyszín a hazai pálya, a …