csütörtök , 2024 március 28

Indul az őrület, itt a Legends Cars Trophy

Valószínűleg az egyik legérdekesebb és legőrültebb SIMCO bajnokság indul el hétfőn. A Legends Cars világszerte egy népszerű és nagyon olcsó versenyzési kategória, sok országban nagy sikerrel futnak ezekkel kocsikkal bajnokságok. Van ahol aszfalton versenyeznek, de az USA-ban szinte csak dirt ovál pályákon mennek. Mi a hagyományos pályákat használjuk, az angol és francia bajnokságok mintájára, de beleviszünk egy csavart a sorozatba, hisz minden harmadik futamon murvás részek is kerülnek a pályákra.

A Legends Cars bajnokság kilenc fordulót jelent, mindenhol két versennyel. 25 perces sprint futamokat szervezünk, a második futamokon pedig az első verseny top8 pilótáját fordított sorrendbe soroljuk a rajtrácsra.

Jó látni, hogy közel harmincan neveztek a sorozatba, nagyon sok az egyedi skin, de természetesen továbbra is lehet nevezni, sőt, lehet skint is kérni.

A hétfői bajnoki nyitányra egy klasszikus angol pályán kerül sor, a Donington Park lesz a helyszín. Az időjárás angolos, hétfőre eső várható és igen hűvös lesz. A hőmérsékletet 10 fokkal fogjuk növelni, hogy legyen tapadás, de minden más a valós időjárás szerint lesz.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a hétfői futamon már a versenyzőknek érvényes SIMCO licensszel kell rendelkeznie, kérjük ezt vegyétek figyelembe. Ugyan jelentősen növekedett az idei költségek alakulása, de a tagdíjakon nem emeltünk. Mindenkinek a saját belátására bízzuk, mennyit utal.

Várunk mindenkit hétfőn este.

A Legends Cars Trophy 2023 mezőnye az első verseny előtt:

Check Also

Jön Konckhill, a Legends Cars hetedik versenye

Egy hét szünet után visszatérünk, jön a Legends Cars Trophy hetedik versenye, a nem túl …