péntek , 2024 március 29

Indul a Formula 1 2022

Az év utolsó negyedében elindul a Formula 1 2022 bajnokságunk, mely kilenc fordulót fog jelenteni. Már most bejelentjük, hogy 2023-ban jóval előbb elindulunk a Formula 1-el, terveink szerint az év folyamán lekövetjük az egész bajnokságot, azaz 23 futamunk lesz majd, de erről később adunk információkat.

A hétfői első verseny a Singapore pályán lesz, a valós táv 70%-át futjuk majd. Sok helyen nem lesznek túl hosszúak versenyek, de ezen az utcai pályán a 45 körös táv igen komoly kihívást jelent majd, bőven egy óra fölé megyünk időben.

Mivel, mint mindig, bőven túljelentkezés volt, nem 20 autó sorakozik fel a rajtrácsra, hanem harminc, mivel minden csapat kapott egy tartalékpilótát és autót is.

A hétfői versenyen a gumikeverékek közül a legkeményebb garnitúrát használjuk, a C3/C4/C5-ös keverékek használhatóak. A C1 és C2 tilos, aki ezeket teszi fel, azt kizárjuk a futamból.

Az időjárás változatos lesz, eső is várható, így készüljetek erre is.

Fontos, hogy már most látjuk, hogy túl gyors a mod. A következő versenyt még megvárjuk és két futam után lassítani fogunk a modon, hogy a valós időkhöz közelebb kerüljünk.

Várunk mindenkit hétfőn este.

Check Also

Bahrein várja a Formula 1 mezőnyét

A valós bajnokság véget ér, így a SIMCO Formula 1 2022-es bajnoksága már olyan pályákra …