kedd , 2024 április 23

Visszatér a Formula 2, Spa következik

Hosszú szünet után visszatér a Formula 2 bajnokságunk, sőt, egymás után jönnek majd a versenyek és véget is ér a bajnokság, melyből három futam van hátra. Utána természetesen már a Formula 1 következik.

A valós naptárral párhuzamosan versenyzünk, így nekünk is nyári szünetünk volt a Formula 2-ben. A belgiumi Spa-Francorchamps pályán tér vissza a bajnokság hétfőn, majd következik Zandvoort és végül Monzában zárul az idei bajnokságunk.

A hétfői futamon a Soft és Medium gumik használhatóak majd, melyek között jelentős a különbség. A futam távja 25 kör, komoly kihívás lesz a megfelelő taktika megtalálása, és úgy tűnik a slick gumiké lesz a főszerep, nem várható eső hétfőn este.

Az egyéni bajnokságot a domináló Kiss Balázs vezeti, rá a legveszélyesebb a pontazonossággal álló Hegyvári János és Szentpéteri Péter, de hátrányuk már majdnem több, mint amennyit egy versenyen meg lehet szerezni.

A csapatok között az MP Motorsport áll az élen, előnyük 103 pont a Van Amersfoort Racing előtt. Nem ledolgozhatatlan a hátrány, de tény, hogy ez már tetetem pontelőny.

A bajnokságba továbbra is lehet nevezni, hisz vannak üres autóink.

Várunk mindenkit hétfőn este.

Az előző forduló közvetítése a #janimutatja adásban:

Check Also

Hazai pálya, Hungaroringen a Formula 2

A 2022-es Formula 2 bajnokságunk hatodik állomása a Hungaroring, ahogy a valóságban, mi is a …