péntek , 2023 december 1

Indul a Porsche Supercup 2023

Már nem először indítunk Porsche Supercup bajnokságot, idén is nekivágunk a Formula 1 állandó betétprogramjaként futó sorozat rFactor 2-es verziójának. Új autót kapott a bajnokság, így mi is a Porsche GT3 Cup 992-t használjuk. Az autó fizetős, jelenleg 5 euro az ára. Hétfőn elindul a Porsche Supercup 2023, a jövő évbe is belenyúlik a 9 fordulós bajnokság.

Az első hétvégére Spa-Francorchamps-ban kerül sor, előre láthatóan nehéz körülmények között, hisz szinte folyamatos az esőzés a pálya környezetében. Mindenképp érdemes esőre tesztelni.

A modhoz készült skinpack, melyet már a steam-en keresztül osztunk meg, így ezzel a bajnokság során nem lesz dolga senkinek. A mod megvétele és telepítése után kell rá feliratkozni.

A modból kivettük a shift protection lehetőséget, így nem gátolja a gyors visszaváltást az autó. Erre érdemes figyelni, mert az autó motorját így tönkre lehet tenni, ha hirtelen váltasz vissza több fokozatot. Az eddigi tesztek alapján, normális vezetéssel semmilyen probléma nem adódott ezzel.

A modba minden nevező bekerült, a saját nevén szerepel. Aki hétfőig még nevez, vagy nem találja az autóját, az a guest carral jöjjön a szerverre.

Találkozunk hétfőn este, amikor az időmérés után egy 30 és egy 20 perces futam vár a mezőnyre.