péntek , 2023 december 1

Új éra kezdődik, indul a BTCC

Olyan bajnokság indul a SIMCO-n, amilyen még nem volt, mióta rFactor2-vel versenyzünk, sőt a régi rFactor-nál sem. A BTCC 2023-as bajnokságban hybrid hajtású túraautókkal versenyzünk, melyekben a push to pass rendszer a valós versenyzésben használatosan működik. Nagyon érdekes lesz megtapasztalni ma este élesben a működését.

A push to pass jelenleg 15mp erejéig ad plusz erőt az autóknak körönként, de ahogy az utcai hybrid autókban, itt is merül az akkumulátor, amit fékezéssel és motorfékkel lehet visszatölteni. Fontos lesz látni, hogy versenytáv alatt, ki hogy tudja ezt kihasználni.

A ma esti első versenyre szinte telt ház van, már csak pár autó maradt, ami lefoglalható. A gyári BTCC móddal megyünk, de már nagy újdonság, hogy nem kell minden autót megvenned, csak azt amivel versenyezni szeretnél. Nevezni természetesen az egész során lehet, a teljes valós szezont teljesíteni fogjuk.

A két verseny távja 17-17 kör, a második futamon az első nyolc fordított sorrendben indul. Igen rövidnek ígérkeznek a futamok, amennyiben igény van rá, a következő fordulótól átváltunk a három versenyes rendezésre.

Az időjárás úgy tűnik száraz lesz, sőt egészen meleg van jelenleg Angliában.

Várunk mindenkit ma este! Ez nagyon izgalmas lesz!

Check Also

A hosszabb Donington Park vár a BTCC-re

Hétfőn este visszatérünk a Donington Park pályára és ezúttal már a teljes nyomvonalat fogjuk használni, …