péntek , 2024 április 19

2023 első Clio Cup Europe versenye Hollandiában

Elindult a 2023-as szezonunk, de a Clio Cup Europe még tavaly indult, és ebben az évben a sorozat második fele következik. A bajnokság Hollandiába érkezik, a helyszín a Zandvoort versenypálya.

A Clio Cup Europe négy fordulón van túl, nyolc versenyt teljesítettünk eddig. A nyolc futam után a bajnokságot Tim Gábor vezeti, előnye 19 pont Pintér Roland előtt, Kiss Balázs pedig 28 pontra van lemaradva. Egy helyszínen maximálisan 107 pont szerezhető, így a bajnokság teljesen nyitott továbbra is.

A csapatok között nagyon szorosan alakul az állás, a nyolc futam után a By NRG Racing áll az élen, de előnyük csak 8 pont a Golden Buffalo Racinggel szemben, és a GM Sport is közel áll. Teljesen nyitott a bajnokság.

A hétfői futamokon könnyen előfordulhat, hogy esőben is fogunk versenyezni, Zandvoort környékén kiszámíthatatlan jelenleg az időjárás. 8 fok körül alakul a hőmérséklet, így a valós időjáráshoz 10 fokot hozzáadunk, hogy a tapadásunk valamivel jobb legyen.

A tagsági licenszek 2023-ra már kiválthatóak, de ahogy ígértük, az idei első futamon még el lehet indulni tavalyi tagságival. Aki csak erre a bajnokságra fizetett elő, az természetesen végigmehet a sorozatban.

A modon javítottunk, továbbra is gond, hogy hamar elfogy a tapadás az első tengelyen, próbáljuk a gumikat egyre közelebb vinni a valósághoz, ahol ezek a Michelin gumik jóval több terhelést kibírnak. Reméljük ebben sikerült előre lépni, ezt újra felülvizsgáljuk a hétfői futam után.

Várunk mindenkit hétfőn este!

Az előző forduló közvetítése a #janimutatja adásban:

Check Also

Hetedik forduló, Mugello következik

A Clio Cup Europe utolsó harmada következik, egyre komolyabb a küzdelem a bajnoki címért, mind …