péntek , 2024 április 26

Jön a szezonzáró, ki lesz a bajnok?

A Formula 1 2021-es bajnokságunk szezonzáró versenye következik hétfőn, ahogy a valós bajnokság is most ér véget. Nálunk nem annyira szoros a bajnokság mint az életben, de nem tét nélküli az utolsó forduló az Abu Dhabi versenypályán.

A bajnokságot Hegyvári János vezeti, előnye 14 pont Marek Godek előtt. A harmadik helyen álló Ferenczi Csongor lemaradása már 51 pont, csak matematikai esélye maradt, így az élen álló két pilóta küzd meg a bajnoki címért. Nálunk 51 pontot szerezhet a győztes, így a 14 pont még könnyen ledolgozható.

A csapatok között a Ferrari vezet 93 pontos előnnyel, szintén csak matematikailag veszíthetik el a bajnoki címet. A második helyen álló Red Bull is jelentős előnyre tett már szert a harmadik Alfa Romeo előtt.

Az időjárással jelentős mértékben nem kell foglalkoznunk, eső nem várható a térségben, ami nem is meglepő.

A bajnokság lezárultával idén már csak Class1 futamok lesznek, sorozatban három, de jövőre visszatér a formula autózás, hisz sorra végigmegyünk majd a világbajnoki sorozatokon, Formula 3, Formula 2 majd az új generációs Formula 1 lesz terítéken 2022-ben. Természetesen az ellentétes hetek hétfőire igyekszünk minél változatosabb bajnokságokat szervezni, historic, túraautó és GT világában.

A 2022-es nevezést hamarosan megnyitjuk és lehet befizetni a jövő évi tagdíjakat.

Várunk mindenkit hétfőn este az idei utolsó F1-es futamon!

Check Also

Brazíliában folytatódik a Formula 1 2021

A „triple-header” háromfordulós sorozat második helyszínére érkezünk el hétfőn, Mexikó után jön Brazília, a legendás …