csütörtök , 2024 április 18

Indul az FIA GT1 bajnokság

Véget értek a 2021-es szezon első bajnokságai, és jönnek az újak. Először az FIA GT1 World Championship indul el, majd rá egy hétre jön a Formula BMW bajnokságunk.

A GT1 világbajnokság a 2010-es évek legerősebb GT bajnoksága volt. Ezt az időszakot fogjuk felidézni, az akkori autókkal. A modban Corvette, Aston Martin, Ford, Nissan, Lamborghini és Maserati található meg. Minden autó más, közel azonos a teljesítményük és természetesen pályától is függ, melyiknek lesz előnye.

A bajnokság során minden futam után felülvizsgáljuk az eredményeket és BOP rendszert fogunk alkalmazni, hogy az a különbségeket kisebbre vegyük.

Az első forduló előtt emiatt nehéz autót választani, ezt megértjük. Ezért is van az egy futam eldobásának lehetősége, azaz a legrosszabb eredményt a bajnokságban levesszük. Könnyen lehet, hogy amelyik autó most a leglassabbnak tűnik, az a szezon folyamán egyre jobb lesz.

Az első fordulója a bajnokságnak a Yas Marina pályán lesz hétfőn, teljesen biztos, hogy száraz időnk lesz nagyon magas hőmérsékleti adatokkal.

A hétfői futam előtt még sok autó áll szabadon, várjuk a további nevezéseket.

Check Also

Csehországban küzd tovább a GT1 mezőny

Egy régen látott ismerős köszönt minket hétfőn, hisz nagyon rég versenyeztünk a csehországi Brno pályán. …