GT3 - Endurance Series - rFactor - Társalgó

Már véget ért bajnokságot topicjai
batihu

Re: GT3 - Endurance Series - rFactor - Társalgó

Hozzászólás Szerző: batihu » 2010.03.30. 08:27

Szatocs írta:Szerintem is inkább hátrább kell a fék. 45-55 körülre.
Nekem a 43-57-es jött be, a szárnybeállításokat fogom még próbálgatni, 4-8-as beállítással nincs olyan végsebesség, 265 körüli. Kanyarban még nem tudom mennyivel stabilabb így. Alacsonyabb légterelőkkel egyenesben amit nyerek a nagyobb végsebességel, lehet, hogy a kanyarokban elmegy...Sokat kell próbálgatnom... :( :oops:
"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere." - Colin Bruce Chapman
freakyo
2024 licenszes
Név: Kiss Balázs
Kormány: Thrustmaster T300
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: freakyo » 2010.03.30. 10:38

Adam Jonas írta:
bardocz írta:Alacsonyabb hasmagasság, keményebb rugók, hátratolt fék, ez mindenhova jó:DD
Hátsókerék meghajtás miatt épp, hogy előre kell tolni a fékerőt. :)
szerintem is inkább előre kell tolni a fékerőt ha a hátsóval akarsz fékezni ott a kézifék aztán rallyzzál :D

emerico AUTÓVÁLASZTÁSNÁL: Tim Gábor nem is választott autót? vagy most mivan hogy kapásbolt Pethével kezdődött ?
név: Kiss Balázs
Jobb (kört) adni, mint kapni
__
vidik :) -> http://vimeo.com/user6076917/videos
http://www.youtube.com/user/freakyo91?feature=mhee
emerico
Adminisztrátor
Kormány: Logitech G29
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: emerico » 2010.03.30. 10:48

freakyo írta:
Adam Jonas írta:
bardocz írta:Alacsonyabb hasmagasság, keményebb rugók, hátratolt fék, ez mindenhova jó:DD
Hátsókerék meghajtás miatt épp, hogy előre kell tolni a fékerőt. :)
szerintem is inkább előre kell tolni a fékerőt ha a hátsóval akarsz fékezni ott a kézifék aztán rallyzzál :D

emerico AUTÓVÁLASZTÁSNÁL: Tim Gábor nem is választott autót? vagy most mivan hogy kapásbolt Pethével kezdődött ?

ezekszerint nem. nem várok tovább.
Emerico - Head of SIMCo
Night
2024 licenszes

Hozzászólás Szerző: Night » 2010.03.30. 11:34

batihu írta:
Nekem a 43-57-es jött be, a szárnybeállításokat fogom még próbálgatni, 4-8-as beállítással nincs olyan végsebesség, 265 körüli. Kanyarban még nem tudom mennyivel stabilabb így. Alacsonyabb légterelőkkel egyenesben amit nyerek a nagyobb végsebességel, lehet, hogy a kanyarokban elmegy...Sokat kell próbálgatnom... :( :oops:

Elmeletileg nem szabadna mukodjon egy ilyen auton a 43-57-es fekeroelosztas, vagyis ilyen beallitassal minden fektavon keresztben kellene alljon az auto, mert a hatso fekek hamarabb blokkolnak, mint az elsok, erre meg az is ratesz egy lapattal, h fekezesnel a sulypont elore helyezodik. Ha ez mukodik ennel a modnal (meg nem probaltam, de majd kiprobalom) akkor ott valami gond van...

Esetleg egy farmotoros autonal lehet hatul nagyobb a fekero, de sztem ott is az 51-49 koruli a jo...
"A túlkormányzottság az, amikor az utasok félnek, az alulkormányozottság az, amikor a sofőr fél..."
batihu

Hozzászólás Szerző: batihu » 2010.03.30. 11:38

Night írta:
batihu írta:

Elmeletileg nem szabadna mukodjon egy ilyen auton a 43-57-es fekeroelosztas, vagyis ilyen beallitassal minden fektavon keresztben kellene alljon az auto, mert a hatso fekek hamarabb blokkolnak, mint az elsok, erre meg az is ratesz egy lapattal, h fekezesnel a sulypont elore helyezodik. Ha ez mukodik ennel a modnal (meg nem probaltam, de majd kiprobalom) akkor ott valami gond van...

Esetleg egy farmotoros autonal lehet hatul nagyobb a fekero, de sztem ott is az 51-49 koruli a jo...
Igazad van! Rosszul írtam! 53-47! :D :lol:
"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere." - Colin Bruce Chapman
Night
2024 licenszes

Hozzászólás Szerző: Night » 2010.03.30. 11:42

batihu írta: Igazad van! Rosszul írtam! 53-47! :D :lol:
Na ez igy mar mindjart mas :) En aszem 54-46-on hasznalom, de en mindig egy kicsit inkabb elorebb tolom a feket...

Amugy kihagyom az elso futamot, mert gyulolom ezt a palyat :?
"A túlkormányzottság az, amikor az utasok félnek, az alulkormányozottság az, amikor a sofőr fél..."
jeamiro
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: jeamiro » 2010.03.30. 11:45

Én például 60-40 ről szoktam elkezdeni állitgatni viszafelé, persze ez erősen autó függő, de van amikor még a 60 is kevés. Persze ez fűgg a stilusodtol és attól is hogyan adagolod a fékerőt.
Választhatsz: vagy megtanulod 100%-ig az autót és 100%-ig a pályát, vagy csak az egyiket. Ekkor azonban a másikra kell figyelned. Mind a kettőre nem koncentrálhatsz egyszerre! Valamelyiket el kell felejtened. (Ranga László 1992)
batihu

Hozzászólás Szerző: batihu » 2010.03.30. 12:04

Night írta:
batihu írta: Igazad van! Rosszul írtam! 53-47! :D :lol:
Na ez igy mar mindjart mas :) En aszem 54-46-on hasznalom, de en mindig egy kicsit inkabb elorebb tolom a feket...

Amugy kihagyom az elso futamot, mert gyulolom ezt a palyat :?
Szerintem, ne hagyd ki! 8-) Autóval nekem sem a kedvencem, még kell vagy 200 kör... Motorral Gp 500-ban szerettem...
:lol:
bardocz

Hozzászólás Szerző: bardocz » 2010.03.30. 14:53

Fékerőt előre tolni értelmetlen, hacsak nem vált vissza az ember 4-et egyszerre, hogy hátul is fogjon valami. Annyira kell hátratolni, hogy még éppen ne álljon keresztbe, max úgy csússzon be a kanyarba. És nagyrészt ugyan az a fékerő elosztás jó minden pályára egy kocsinál, max kicsit lehet előre/hátra kell tolni a domborzati viszonyok miatt.

edit: Én még egy olyan kocsival sem találkoztam, ami használható lett volna olyan fékerőeloszlással, ahol a felénél kevesebb van elöl.
  ▲
▲ ▲ Newfags can't triforce!
Adam Jonas

Hozzászólás Szerző: Adam Jonas » 2010.03.30. 16:19

Picit off:

Batihu, nézd meg az ITK honlapját, ha minden igaz, fent vannak az eredmények. :) ;)

ON
Lezárt