csütörtök , 2024 április 25

Jön a Clio Cup Europe

Biztos sokan láttátok, hogy idén Tim Gábor a SIMCO tagja két versenyen is indult a Clio Cup Europe bajnokságban, mely jelenleg a legnagyobb és legerősebb márkakupa Európában. A 14 futamos szezon során 2021-ben több, mint 100 indulója volt a bajnokságnak, és várhatóan 2022-ben ez a szám még nagyobb lesz. Gábor közösségi adományozással jutott el a rajtrácsra és bizony, a SIMCO logó is ott virított a kocsiján, csakúgy mint sok tagunk neve, akik beszálltak a közösségi adományozásba!

Az egyes futamokon sokszor bőven 40 fölötti induló van, két versenyt teljesítenek, gyors és pörgős hétvégék ezek, igen kemény versenyekkel.

Ezt fogjuk interpretálni rFactor 2 bajnoksággal. Sajnos még az V-ös model nem elérhető, de egy ránc-felvarrott IV-es autót alakítottunk úgy át, hogy a legjobban hasonlítson az új autóra. Egyébként első ránézésre nagyon nincs különbség a két model között, a különbség belül van.

A régebbi IV-es modellel ellentétben az V-ös verzióval a Renault visszatért az egyszerűbb, pusztán autóversenyzésre koncentráló koncepcióra. 5 fokozatú szekvenciális váltó, puritán autó, csekély beállítási lehetőségek és a kategóriájának megfelelő teljesítménnyel (200 LE, 300NM).

A 14 fordulós bajnokságból 9-et fogunk teljesíteni, minden helyszínen egy 20 perces időmérés lesz és két 25 perces futam.

A nevezés már el is indult.

Check Also

Hetedik forduló, Mugello következik

A Clio Cup Europe utolsó harmada következik, egyre komolyabb a küzdelem a bajnoki címért, mind …