Általános Társalgó

Már véget ért bajnokságot topicjai
Tropie

Re: Általános Társalgó

Hozzászólás Szerző: Tropie » 2010.03.10. 12:26

Nem titok, hogy eredeti szakmám karosszéria-lakatos és ívhegesztő. No és édesapámnak is ugyan ez a szakmája, csak hogy ő jelenleg '50-'70-es autók felújításával foglalkozik. Persze egészen tavalyig szinte minden típusú autó átment a keze alatt. Itt most nem igazán azon vana a hangsúly hogy ritkaság. Nem maga az autó a ritkaság, hanem hogy elég kevés autót építettek ilyenre gyárilag, min ez is és így tulajdonképpen csak a forgó alkatrészekkel (motor, generátor, futómű stb.) lenne baj.

Az tény hogy meg kell húzni, 2 dolog az amit még nem tudok, hogy a hossznyúlvány elment-e, ezt mondjuk akár a számítógépes mérőpadon is le tudjuk mérni a gyári adatokhoz viszonyítva és mázli, hogy pont nem rég lett lekérve a gyári adatok, ehhez a típushoz. A másik amit nem tudok, hogy a kormánymű mennyire sérült, illetve hogy pl. az anyós ülésnél lévő (műszerfali) légzsák cseréjét meglehet-e oldani a műszerfal cseréje nélkül. Tehát azért vannak még nagy kérdőjelek.

A másik probléma, hogy igaz hogy belehet szerezni az alkatrészeket, de ma utána jártam és hát nem olcsó...még vacilálok.

Most az verseng bennem, hogy: Műszaki ritkaság Vs Anyag költség

Az tény hogy azért el kéne mennem, jobban megnézni. Meg is fogom nézni, feltéve ha anyagilag úgy jön ki, hogy még megéri (eltekintve, vagy átlagolva az egyéb ktg-t).
Tropie

Hozzászólás Szerző: Tropie » 2010.03.10. 12:30

Karosszéria elemeket, nyilván bontóból szereznék be hozzá. Viszont azért vannak olyan dolgok, amiket inkább megvennék újonnan, semmint bontóból, hogy aztán 1-2 év múlva ismét cserélni kelljen.

Na meg hát a műszakin is át kell majd utána tolni és hát nem vagyok Bangladesi (vagy hogy írják), indiai autónepper, hogy mindent magam megtudjak oldani.
jeamiro
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: jeamiro » 2010.03.10. 12:36

Az alkatrészeknek néz alaposan utána, nekem pl. volt rx7 projektem és nálunk a kétséges minőségű bontott alkatrészt többért adták mint az amerikábol megrendelt vadi újat.
Választhatsz: vagy megtanulod 100%-ig az autót és 100%-ig a pályát, vagy csak az egyiket. Ekkor azonban a másikra kell figyelned. Mind a kettőre nem koncentrálhatsz egyszerre! Valamelyiket el kell felejtened. (Ranga László 1992)
jeamiro
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: jeamiro » 2010.03.10. 12:47

Mi a teendő, ha totálkáros lett gépjárművem?

A totálkárnak két fajtáját különböztetjük meg: gazdasági vagy műszaki totálkárt.

Gazdasági totálkárnak nevezzük, amennyiben a gépjármű gazdaságosan nem javítható (a javítás költsége megközelíti vagy magasabb, mint a gépjármű káridőponti értéke). Ez esetben a tulajdonos eldöntheti, hogy gépjárművét ennek ellenére megjavíttatja, kivonatja a forgalomból vagy eladja.

Amennyiben a gépjármű olyan sérüléseket szenvedett, hogy annak megjavítása lehetetlen (pl. kiégett, sérült az alváz stb.), műszaki totálkárnak nevezzük. Ebben az esetben a gépjárművet kötelezően ki kell vonni a forgalomból.

Ezt itt találtam: http://kotelezo-biztositas.porschebank. ... desek.html
Választhatsz: vagy megtanulod 100%-ig az autót és 100%-ig a pályát, vagy csak az egyiket. Ekkor azonban a másikra kell figyelned. Mind a kettőre nem koncentrálhatsz egyszerre! Valamelyiket el kell felejtened. (Ranga László 1992)
Boss

Hozzászólás Szerző: Boss » 2010.03.10. 14:16

Emerico!
Az F1 2009 Real Feeling physics mod elérhető még valahol? Mert a topikjában lévő link az rossz
emerico
Adminisztrátor
Kormány: Logitech G29
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: emerico » 2010.03.10. 14:51

Boss írta:Emerico!
Az F1 2009 Real Feeling physics mod elérhető még valahol? Mert a topikjában lévő link az rossz

Nem, már töröltem, helyhiány miatt.
Emerico - Head of SIMCo
Boss

Hozzászólás Szerző: Boss » 2010.03.10. 15:09

kár :(
azért kösz :)
kamikaze
2024 licenszes
Név: Füzy Barna

Hozzászólás Szerző: kamikaze » 2010.03.10. 21:53

Hát igen, gyakran a bontós dolgok drágábbak mint az utángyártott, lámpából, tükörből biztosan.
Persze japán autóknál ez sem biztos.
Név:Füzy Barna
emerico
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: emerico » 2010.03.11. 20:16

http://emlekfutam.atw.hu/

aki tud, jöjjön
Emerico - Head of SIMCo
Boss