Társalgó

Már véget ért bajnokságot topicjai
Tropie

Re: Társalgó

Hozzászólás Szerző: Tropie » 2010.01.03. 14:45

Azért nem ilyen egyszerű egy bajnokság megalapítása, lebonyolítása és hivatalos kiértékelése, pláne nem olcsó.
Nem lehet a magyar fizetésekhez igazítani, mert nemzetközi illetékeket is kell fizetni, amit viszont a nemzetközi keresetekhez igazítanak. Tehát a fizetéseket kéne emelni, de szinte mindenhol ez a gond itthon.

Nem elég egy egész éves bajnoksághoz az, hogy van 6-8 induló ugyan azzal a géppel, aminek már mondjuk van MNASZ (vagy FIA) gépkönyve. Ez eddig még rendben, no de kell hozzá pálya is. A pályáknak van üzemeltetője, akik pénzt kérnek azért, hogy 1 napra béreld a pályát, ez a pálya használati díja. Nos, regisztráltatni kell az MNASZ-nél, ez is díj, bár ez semmi a pálya használati díjhoz képest.
Írtátok kell gumiszállító. Hát a gyárak csak pénzért vagy reklámért adnak mondjuk akármit is. Tehát akkor kell egy erős média háttér, vagy sok pénz. Tehát mondjuk kell egy TV csatorna, akik legalább egy összefoglalót leadnak, erre ők sem mondják azt, jó legyen adunk egy 30 perces spotot ingyé. Ez is pénzbe kerül. Akkor már legalább 4 felé csak fizet az aki akar egy bajnokságot csinálni, és ezt minden egyes futamnál ki kell fizetni (kivéve a reg.díjat).
Nos akkor hol tartunk? Fizetünk a pályáért, a gumiért, a TV-nek. Kell benzin, kellenek tartalék alkatrészek (bár ezt oldja meg a tulaj...mondanánk) Viszont ha nem tesszük lakat alá minden futam után az autókat és nem sorlosással adjuk ki a futam elött, akkor fennáll a veszélye a "csalásnak, tuningolásnak" tehát akkor kellenek techinkai ellenőrök, akiket minden egyes futamnál ki kell fizetni. Nos, ahoz hogy versenyt tudjunk csinálni, kellenek MNASZ delegáltak is, így lesz hivatalos (ellenőrök, sportbírók, zsűri). Ezzel még csak azt értük el, hogy csak fizetünk és nem használtuk a pályát.
Megoldottuk ezeket, mondjuk volt ennyi pénzünk, irány a legolcsóbb pálya. (azt elötte karban kéne tartani, hiszen az aszfalt mondjuk sáros, a bukóterekben öklömnyi fa, vas egyéb hulladák van stb.) Gondoskodni kell tűzoltókról, metőkről és gyorsbeavatkozókról. Tűz lehet az autónál, a tankolásnál, a boxokban, vagy a paddockban. Mentő legalább 2 kell, de min. 3 nem árt (paddock, 2 a pályán). Gyorsbeavatkozó kell, mert ők érnek elöbb a baleset helyszínére. Kell min. 1 emelős, darus autó és egy vontató, platos vagy bár mi. Ezek nem társadalmi munkások, tehát ki kell fizetni őket.
Nah, ezek is megvannak, kifizettünk 1 versenyért mint szervezők, egy raklap pénzt. Jöjjenek a versenyzők.
Ki az aki ennyi kiadás után mondjuk csak pár száz forintot kér el nevezési díjként?
Mondjuk azt, hogy vannak szponzorok, ha már TV is van. De mindegyik más és más feltételeket szab. Egyiknek nem elég a 30 perc a TV-ben, másiknak az a baja, hogy miért csak 22 óra után adják le a TVben, a harmadiknak az hogy az autón akar lenni, a 4.nek megint más és így tovább. Ezeknek meg kell felelni, vagy nem adnak pénzt.

És ezek csak a legegyértelműbb és a leginkább jellemző kiadások és problémák, ezen kívűl még számos más dolog van (Környezetvédelem, Zajártalom, Biztonság őrökkel stb.)

Ha nézőket is várunk, kell a nézőtérre is legalább 1 mentő, vagy orvosi felügyelet. Ha nem akarjuk hogy elmebeteg is bejöjjön, aki a pálya testről akarja nézni a futamot, akkor kellenek kordonok, vagy olyan biztonségi szolgálat akik ezt megakadályozzák...aztán nem árt valami rádió kommunikáció sem, ha nem akarunk túl magas telefonszámlát stb stb stb

Akkor kérdezem én azt, ki az a leendő szervező, aki ezt az egészet évi legalább 6-8 alkalommal fel tudja úgy vállalni, hogy lent tartja a nevezési díjakat Magyarországon?
jeamiro
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: jeamiro » 2010.01.03. 14:56

A felvetéeid teljesen jogosak, a szomorú az az számomra, hogy a szövetség nem tesz semmit és, hogy nálunk szinte egyenlő a 0-val a reklámértéke a teknikai sportoknak. Az már csak hab a tortán, hogy aki hajlandó pénztadni az csak azért teszi, hogy busásan visszakapja vagy, hogy leírjon költséget és a papiron zereplő összeg tőredékét adja csak. :( :( :(
Választhatsz: vagy megtanulod 100%-ig az autót és 100%-ig a pályát, vagy csak az egyiket. Ekkor azonban a másikra kell figyelned. Mind a kettőre nem koncentrálhatsz egyszerre! Valamelyiket el kell felejtened. (Ranga László 1992)
Tropie

Hozzászólás Szerző: Tropie » 2010.01.03. 15:01

Így van, jól látod.

Teljesen új alapokra kéne helyezni a magyar autó és motor sportot, csak hát ehez kéne pár olyan befolyásos ember, akiket ismer a közvélemény is, de legalább a pénzügyi és média világ. Nélkülük, bármivel lehet probálkozni, sosem lesz változás.
jeamiro
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: jeamiro » 2010.01.03. 15:06

Sajnos attol félek itt nálunk nem lesz soha változás :( :( :(
Akinek van rá pénze az verenyzik akinek meg nincs az csak álmodozhat és szurkolhat :(
Ez egy ideje igy van és igy is marad!
Választhatsz: vagy megtanulod 100%-ig az autót és 100%-ig a pályát, vagy csak az egyiket. Ekkor azonban a másikra kell figyelned. Mind a kettőre nem koncentrálhatsz egyszerre! Valamelyiket el kell felejtened. (Ranga László 1992)
Joke
Kormány: Fanatec CSW v1. base, Porsche 918RSR wheel
Pedál: G25

Hozzászólás Szerző: Joke » 2010.01.03. 16:19

Én nem külön sorozatra gondoltam, hanem a gyorsasági OB égisze alatt, mint újabb kategória, amivel növelni lehetne a résztvevők számát, ezáltal alacsonyabb díjak mellett is befolyna a megfelelő összeg.

A média és a szponzorok persze kemény dió, de nagy létszámú mezőnyök látványos versenyei meghoznák az érdeklődést is. A reklámérték pedig nem csak a tv közvetítésekben merül ki, számos más előnnyel is járna, ill. máshogy is ki lehet aknázni a szponzoroknak azt a tényt, hogy technikai sportot támogatnak.
Csak úgy látszik hiányoznak a jó reklámszakemberek az országból.

Jól szétoffoltuk ezt a topikot, de ez a remek kis versenyautó rendesen felkorbácsolta az érzelmeket. :D
Név: Rebók József
bardocz

Hozzászólás Szerző: bardocz » 2010.01.03. 18:41

Csak nekem nincsenek a modban festések?
  ▲
▲ ▲ Newfags can't triforce!
emerico
Adminisztrátor
Kormány: Logitech G29
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: emerico » 2010.01.03. 18:50

bardocz írta:Csak nekem nincsenek a modban festések?
Majd lesz patch, abban lesznek.

Én is a Gyorsasági OB-n belül gondoltam ezt a sorozatot természetesen.
Emerico - Head of SIMCo
emerico
Adminisztrátor
Kormány: Logitech G29
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: emerico » 2010.01.03. 19:26

Csesszétek meg, mit mondtam hogy az 1.40-rd időm semmire nem lesz elég :lol: :lol:
Emerico - Head of SIMCo
jeamiro
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: jeamiro » 2010.01.03. 19:29

Hát ahogy sejtem és remélem nagy derbik lesznek a kis fordokkal :D
bardocz

Hozzászólás Szerző: bardocz » 2010.01.05. 20:29

Ez a Ford egyszerűen fantasztikus. Nincs mit javítani rajta, amit lenne, azt már a játék miatt nem lehet, szerintem ezzel kéne menni a F1-ig végig:D
  ▲
▲ ▲ Newfags can't triforce!
Lezárt