Társalgó
Re: Társalgó
Szerintem pont a gyors felel az útegyenetlenségért, és a lassú azért, hogy mennyire engedi át a kocsi a súlypontját jobbról balra, és vissza.
▲
▲ ▲ Newfags can't triforce!
▲ ▲ Newfags can't triforce!
Teljesen igazad van, forditva írtambardocz írta:Szerintem pont a gyors felel az útegyenetlenségért, és a lassú azért, hogy mennyire engedi át a kocsi a súlypontját jobbról balra, és vissza.
Választhatsz: vagy megtanulod 100%-ig az autót és 100%-ig a pályát, vagy csak az egyiket. Ekkor azonban a másikra kell figyelned. Mind a kettőre nem koncentrálhatsz egyszerre! Valamelyiket el kell felejtened. (Ranga László 1992)
tévedés, én senkitől nem akarok setupot, hanem pontosan ilyen magyarázatok kellenek mint amit írtál. köszönet érte.jeamiro írta:Hát ez a setup dolog szerintem nagyon egyéni, van aki ezzel van aki azzal megy szívesebben és jobban. Van aki azt szereti ha tolja az elejét van aki ha a hátulja fordul ki hamarabb, szerintem ez teljesen stilusfűgő. Már számtalan élmenő setupot kaptam, de nem, hogy jót de sokkal roszabbat mentem még gyakorlással is mint azzal amit én probáltam csinálni. Ráadásul ennek a modnak megvannak a buktatoi hiszen a kornak megfelelően igen korlátozotak az állitási lehetőségek. Na és, hogy probáljak segiteni is:
A kormányszőg erősen fűgg attol, hogy milyen kormánnyal játszol és az kopptol koppig mennyit fordul. Elviekben ugy kell kalkulálni, hogy ha azt a fokot amennyit fordul elossztod azzal az értékkel amit beállítasz akkor 20-24 körűli értéket kell kapni. (persze ez megin elvi dolog csak mert stilus és autó fűggő)
Keményités:
Nem tudok nagy igazságot mondani pont az előbb leírtak miatt, azért annyit tudok mondani, hogy van gyors ki-be rugozás.
A gyors felel a kigyorsitásokért és a fékezésekért.
A lassú felel az útegyenletlenségekért
Persze nem szabad elfelejteni, hogy ott van még a rugó amit minél magasabb értékre állítasz annál keményebb ami szintén befojásolja a kormányzást. Nekem speciel az vált be, hogy kemény gyors be és kirugozást használok (általában 5-ős érték) és ehez probálom állítani a lassu be és kirugozást (ez attol fűgg milyen minőségű a pálya)
A rugó keménységre ugy szoktam kiindulni, hogy általában 2 étéknyi külőnbség legyen és a hátulja legyen keményebb. Ha tolja például az elejét akkor vagy probálsz keményiteni a hátulján, vagy puhitani az elején. És ehez még kell állítani a stabilizátor keménységét.
Sajnos ez egy elég összetett dolog és csak sok gyakorlással lehet kitapasztalni.
A kész setupot hiába kapod meg bárkitől nem biztos, hogy tudsz menni vele, mert mindenki más stilusban vezeti az autóját.
hannibal
Egy kis segitség a setup készitéshez. nem az én munkám és nem is az rFactor-hoz készűlt de azért nagyon hasznos kis összeállitás.
http://data.hu/get/2012795/GTR2_Guide_S ... n.zip.html
http://data.hu/get/2012795/GTR2_Guide_S ... n.zip.html
Választhatsz: vagy megtanulod 100%-ig az autót és 100%-ig a pályát, vagy csak az egyiket. Ekkor azonban a másikra kell figyelned. Mind a kettőre nem koncentrálhatsz egyszerre! Valamelyiket el kell felejtened. (Ranga László 1992)
Hannibal írta:nehéz ez a mod, de nagyon jóóó! azonban nagyon elkelne valamilyen setup segítség/pl:Tropie akadémiája/
mert hiába van egy rakás setup-guide-em, semmit nem értek belőle.
az igazi az lenne,ha egyszerűen meg lehetne kérdezni egy "ász"-t , hogy mi mit csinál a setup-ban.
ma például 2 órát szenvedtem a setup készítéssel,és egyre rosszabb lett, dühömben alap setuppal indultam,és lőn csoda:4 mp-et javultam 3 körön belül.
szóval jó lenne valami... pl ha azt szeretném,hogy jobban forduljon a gép akkor le-vagy fel állítsam a kormányzárat??/13,vagy 19?
károli r.
Hali!
Ha azt szeretnéd, hogy jobban forduljon a gép, akkor ne a kormányzárral játsz. Az csak abban tud neked segíteni, hogy gyorsabban reagáljon a kormánymozdulataidra a kocsi, hiszen ugyanakkora kormányelfordulással nagyobb kerékelfordulás jár ha növeled az értéket. Akkor is érdemes lehet még növelni a kormányzárat, ha mondjuk rallyzol, mivel nagyobb kerékelfordulással lehet csak szépen kilinccsel előre menni és fogni a csúszást.
Én a jobb forduláshoz elsősorban az anti-roll bar-t és a keréknyomást szoktam állítani, persze, ha már kitaláltad a spring értékét. Illetve járulékosan a slow bump ill. rebound, a kerékdőlést, caster-t, a toe-in értéket.
Amit tudok itt javasolni, első spring magasabb mint hátsó, vegyétek le az első anti-roll bart, esetleg a hátsó bump, rebound értéket egyel magasabbra, mint az elsőt, meg az első keréknyomás nagyobb legyen mint a hátsó.
Németh Tamás - Tomievo
köszi fiúk a javaslatokat,ebből már lehet tanulni valamit.
most azonban az a nagy gond ,hogy 5 perc játék után letesz az asztalra és vissza sem lehet hozni! mi a frászt lehet csinálni ilyenkor ,hiszen este verseny van!!!!
/már újra raktam a game-et, és kipróbáltam a directx7-8-9-et is./
semmi jó. mi lehet a gond?
most azonban az a nagy gond ,hogy 5 perc játék után letesz az asztalra és vissza sem lehet hozni! mi a frászt lehet csinálni ilyenkor ,hiszen este verseny van!!!!
- emerico
- Adminisztrátor
- Kormány: Logitech G29
- Kapcsolat:
ez a mod dx8as csak ugy használdHannibal írta:köszi fiúk a javaslatokat,ebből már lehet tanulni valamit.
Emerico - Head of SIMCo
Emerico - Head of SIMCo
megette a fene-sehogyan sem jó
mindig kilök, de nem csak ezzel a moddal, hanem mindegyikkel
de mi lett volna ,ha egy lekörözésnél,mondjuk pont a bajnok aspiránst ütöm ki amikor letesz az asztalra! brrr.....
mindig kilök, de nem csak ezzel a moddal, hanem mindegyikkel
de mi lett volna ,ha egy lekörözésnél,mondjuk pont a bajnok aspiránst ütöm ki amikor letesz az asztalra! brrr.....
Grat All!
Jó kis futam volt ismét, elég jól sikerült a rajtom ami nem nagyon szokott összejőni
A 6. helyről rajtoltam vagy a 7. ről, már nem is tudom, és sikerült megint egy 6. helyet hoznom
Az első két kőrben vétetem sok apro hibát, de szerencsére nem akkorákat, hogy nagyon lemaradjak és ne tudjak felzárkózni. A taktikám az volt, hogy nem megyek ki gumiért, inkább eldobok minden körben egy pici időt , hát ez félig sikerült félig nem
az utolsó előtti körben a sikálnál kaptam egy bal első defektet de gondoltam nem jövők már ki a boxba megpróbálom hazahozni így és ez a 6. helyre volt elég.
Tropi elnézést, nem akartalak feltartani, el akartalak engedni azért mentem ki szélesre, bár versenyben voltunk de nem tudtalak volna tartani mert már nem volt bal elsőm. Remélem nem buktál sokat
Összességében jó kis futam volt és nagyon élvezetes. (még mindig ez a mod a kedvenc számomra
)
Jó kis futam volt ismét, elég jól sikerült a rajtom ami nem nagyon szokott összejőni
Az első két kőrben vétetem sok apro hibát, de szerencsére nem akkorákat, hogy nagyon lemaradjak és ne tudjak felzárkózni. A taktikám az volt, hogy nem megyek ki gumiért, inkább eldobok minden körben egy pici időt , hát ez félig sikerült félig nem
Tropi elnézést, nem akartalak feltartani, el akartalak engedni azért mentem ki szélesre, bár versenyben voltunk de nem tudtalak volna tartani mert már nem volt bal elsőm. Remélem nem buktál sokat
Összességében jó kis futam volt és nagyon élvezetes. (még mindig ez a mod a kedvenc számomra
- emerico
- Adminisztrátor
- Kormány: Logitech G29
- Kapcsolat:
az elején elcsesztem vagy egy percet a bénázásokkal, aztán én szerencsére cseréltem kereket, és sok helyet visszahoztam. Ha nem bénázok annyit, akkor 4. lettem volna, de a 8. is jó, ahhoz képest ahol voltam az elején. NEKEM ez volt a legjobb versenyem eddig. Kezd bejönni az Alfa.
Emerico - Head of SIMCo
Emerico - Head of SIMCo