Általános Társalgó

Már véget ért bajnokságot topicjai
emerico
Adminisztrátor
Kormány: Logitech G29
Kapcsolat:

Re: Általános Társalgó

Hozzászólás Szerző: emerico » 2009.09.27. 18:35

Hát a hazai autósport asszem nagy sz@rban van...

Most is látom hogy Lotus kupát akarnak. De kinek??
Miért nincs olyanunk mint a lengyeleknek a Kia Kupa. Fillérekből jön ki, nemzetközi.

A gokart is ugyanígy el van cseszve. Van 45-50 induló, erre ezek szét vannak szedve 7 kategóriába. Persze hogy kevesen vannak, kicsi az érdeklődés. 3 max 4 kategória kéne.

Itthon meg be kéne vezetni a Formula Ford-ot, és csinálni egy Zóna Kupát.
Emerico - Head of SIMCo
Tropie

Hozzászólás Szerző: Tropie » 2009.09.27. 20:36

Ezt akarták behozni a TRH-sok, Formula Eastern néven. Ebben akartam volna én is indulni, regisztrált voltam stb...

Csak aztán úgy alakultak a dolgok hogy:

Németországban "felvásárolták" a König Formula autóit.
König cég kivált a bajnokság támogatói köréből.
VW nem szállított több motort.
BMW-vel elkezdőtek a tárgyalások.
Át lett hozva Magyarországra a központ.
MNASZ beleszólt, regisztrálni kell....sok sok pénz bele a kalapba (véleményem szerint egyéb más személyek is közre játszottak, de ezt csak gondolom)
Helyszínek felkeresve (Pannoniaring, Euroring meg még a környező országokban)
Hungaroring annyi pénzt kért 1 hétvégéért, amiből 3 Pannoniaringi futamot meg lehet csinálni...
MNASZ többszörösét kérte, mint a námetek...
Blokk
BMW kiszállt.
Maradtak a kasztnik a régi motorokkal.
MNASZ piszkálódás
Sport-2 szerződéskötés (csütörtöki heti bejelentkezés)
MNASZ stop
TRH dagonya
Sport-2 visszalép
VW, BMW meg mindenki aki segíteni tudna, a fellegek felé nézelődik és nézi a szép kék égboltot.
TRH vezetősége agyvérzést kapva abba hagyja az autósportot
irány a motorsport
süllyesztő

Nos így kell ezt hazánkban csinálni......
Tropie

Hozzászólás Szerző: Tropie » 2009.09.27. 20:38

Jah! hozzá teszem hogy Steve Barth tesztelte az új Formula Eastern autót, még a régi VW motorral, az év elei nyitó bulin be is lett mutatva, akkor még minden szép és kerek volt és év végégre lett a süllyesztő és az út, ahogyan eljutott az egész odáig.
Szatocs
Név: Pethe Szabolcs
Kormány: Logitech G25

Hozzászólás Szerző: Szatocs » 2009.09.27. 23:55

Drága minden, az a lényeg... Suzuki is szerintem azért jóval drágább, mint ahogy mondod Pumba, mert egy szalon swift 2,5milla, egy 1,6-os az szerintem vagy 3,5 körül van. Akkor utána kikönnyítés, bukócső, stb, még vagy 2 millió, olyan 6 körül áll meg az autó. És akkor még csapat, gumi, benzin, stb.
Pethe Szabolcs / "Minél jobb, annál jobb!"
jeamiro
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: jeamiro » 2009.09.28. 08:57

Teljesen jogos, sajnos ez a mi hazánk :(
Választhatsz: vagy megtanulod 100%-ig az autót és 100%-ig a pályát, vagy csak az egyiket. Ekkor azonban a másikra kell figyelned. Mind a kettőre nem koncentrálhatsz egyszerre! Valamelyiket el kell felejtened. (Ranga László 1992)
Clayman
Név: Gergely Maros
Kormány: Thrustmaster TMX Pro

Hozzászólás Szerző: Clayman » 2009.09.28. 09:37

Szerintem a technikai sportok mindenhol drágák a világon. A különbség az életszínvonalban és a befolyó pénzekben van. (példaként a bátyám könyvelő, itthon pontosan ötöd annyit keresett mint most kint Angliában, és nem Angol mércével fizetik...) Szóval kint valamivel könnyebben vannak az emberek (persze ott is vannak tehetősebbek és kevésbé tehetősek).
Azt persze nem értem itthon a nagy cégek akik támogathatnának... miért fáj nekik, hogy valami jót is cselekednek... mindegy ilyen az emberiség...

És egyetértek egy korábbi hozzászólóval/hozzászólókkal is, a magyar fociba ölt pénzt és az így rengeteg, ablakon kidobott lét öljék az autósportba! :)
Understeer is when you hit the wall at the front,
Oversteer is when you hit the wall at the rear :)
emerico
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: emerico » 2009.09.28. 10:03

Az jogos, kb 1/5-e az itthoni keresetnek akár az osztrák színvonalhoz. De ne felejtsük el, hogy ettől még lehetne a körülményeket jobban megteremteni.

Én MNASZ elnök lennék ezeket bevezetném:

Alapelv, a közönséget közelebb kell hozni, ennek pár fontos alapja van, nagy mezőny, izgalmas csaták, átlátható kategóriák (semmi A2, BZYX5, meg ilyen hüjeségek)

Gyorsasági szakág
1. Formula Ford kategória, költség limittel (max 10 000 000 Ft/év)
2. Megszüntetném a többi Formula kategóriát, menjenek Zóna kupára, akik megtehetik, nincs értelme 5 fős mezőnynek
3. Megszüntetném a Seat kupát, hisz itt is 3-4 pilóta van
4. Megszüntetném a BMW kupát, 5-10 induló, értelmetlen
5. Egy kiskategóriás széria kupa a lengyel KIA Kupa mintájára, de azért látványos legyen, ne olyan lassú mint a Suzuki (pl.: Ford Fiesta)
6. Egy nagykategóriás széria kupa, erősebb kocsik, de azért elérhető ár, és szép autók, pl.: Honda Civic
7. Mind a kistúrás, mind a nagytúrás értelmetlenséget megszüntetném, nagyon nagy a kocsik szórása, unalmasak a versenyek, nekik legyen egy külön bajnokság, hegyi versenyek, mitudomén

Tehát gyorsasági szakágban lenne, mondjuk
Ford Fiesta Kupa
Honda Civic Kupa
Formula Ford Kupa
ennyi

Plusz megszüntetném az ilyen senki által nem nézett futamokat: Kiskunlacháza, Pannóniaring (szép, de nincs ott senki), Hungaroring max csak egyszer
És városi futamokat csinálnék.

Gokartban pedig megszüntetném a SWF, Rotax Masters, és Maxterino kategóriát. Lenne helyette
Rotax Minimax 6 - 12 évesig
Rotax Junior 12-14 évesig
Rotax Max 14-24 évesig
Rotax DD2 - 18 - 88 évesig
Máris minden kategóriában 15-20 induló lenne.
Emerico - Head of SIMCo
pumba
Név: Veréczi Dániel
Kormány: Logitech DFGT

Hozzászólás Szerző: pumba » 2009.09.28. 10:42

emericot tegyük meg az mnasz elnökének mert tényleg igy kéne csinálni mindenki magának inditat egy kategoriat hogy bajnok legyen nennek asztán rohadt sok értelme van a gokartba pedig szerintem még a Kz1es kategiriát hoznám be a dd2helyet mert sokkal évezetesebb látványosabb lennne .Meg a formula autozásban annak tényleg sok értelme van hogy van 2ember akinek volt pénze egy F3as autora aszt fél pályával nyer akkor kéne limitálni hogy csak Formula Renaultokal lehet menni vagy valami meg rá kéne venni a nagyobb cégeket hogy támogasák a versenyzket cserébe hatalmas reklámfelület hisze a ruha a sisak az auto és aszálitojármüvet mind fel lehet matricázni.
DE EZ MAGYARORSZÁG!!!!!!!!!
Itt mindenki csak a pénzt lopja és üres beszéd és vakitás megy.Az embereknek akik a vezetö székekben ülnek nicsenek önnálo gondolataik csak aszondják amit az Orbán vagy Bajnai nekik mond szal szerintem nem az MNASZ-t kéne elösször átalakitani hanem a komplet politikát uj emberek kik nem a Jozsef városi piacon veték a diplomájukat és az IQ-juk nem alulrol veri a 0-át.
A győzelem attól függ, hogy ki ér be először az utolsó körben, nem attól, ki vezet az elsőben!
emerico
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: emerico » 2009.09.28. 11:42

Jó, ha öszinte akarok lenni, akkor úgy ahogy van a Rotax-ot megszüntetném és csak FIA szériák lennének, KF és KZ aztán csókolom.
Egyébként se nézi senki a Rotax bajnokokat (tehettségkutatók) csak az FIA sorozatot. Plusz nem lehetne úgy csalni, ahogy most teszik, szabálymódosítgatások (ezt egyszer leírom mert egészen elképesztő), stb.
Emerico - Head of SIMCo
jeamiro
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: jeamiro » 2009.09.28. 12:55

Sajnos ezek magyar gondok!
Kérdem én miért nem lehet kistura autos kupákat kiírni? Emerico jól mondja, ott van a fiesta vagy a civic mindkető mehetne utcai gumival ami rengeteg költséget megsporol, itt az én meglátásom, hogy egy két ember nagyon el van engedve anyagilag és ezért annyival kimagaslobb a teknika, hogy a tehetség számit a legkevesebbet. Nekik egyébbként sem a sport iránti elkötelezetség a mérvado, az a lényeg, hogy elmondhasa autoversenyző vagyok.

Van nem egy amerikai hirdetési ujságom, autosportra szakosodot reklámirodák 24 órán belűl garantálnak 1 millio dolárig reklámszerződést, szerintem nálunk 20000 forint gond lenne ennyi idő alatt.
Választhatsz: vagy megtanulod 100%-ig az autót és 100%-ig a pályát, vagy csak az egyiket. Ekkor azonban a másikra kell figyelned. Mind a kettőre nem koncentrálhatsz egyszerre! Valamelyiket el kell felejtened. (Ranga László 1992)
Válasz küldése