Általános Társalgó

Már véget ért bajnokságot topicjai
Adam Jonas

Re: Általános Társalgó

Hozzászólás Szerző: Adam Jonas » 2009.09.26. 19:21

bardocz írta:És a magyar túraautó milyen? Sport1-en láttam, hogy van benne mindenféle kocsi, és az már jóval olcsóbb műfaj. A legdrágább kocsi, ami akkor éppen volt benne egy Lancer volt(természetesen a gyári ára az utai kocsinak, amit utána átalakítanak).
Tényleg ki kéne találni valami olcsó megoldást. 20 éve volt olyan versenysorozat németeknél, ahol az autók Trabant, Wartburg, és ehhez hasonló alkatrészekből épültek fel, kis formula kocsik voltak, az idei oldtimer expon volt kiállítva. Nem is volt egy erőgép, és gyorsan se ment, de egy olyan halandónak mint én bőven megtenné ez a szint, max valami leharcolt motort kell belerakni, ami többet forog, meg erősebb.
Múltkor olvastam erről egy rövidke cikket, röviden (a lényeg) ez állt benne:

Renault Clio kupa: 1-3 millió Ft
Suzuki Swift kupa: 5-6 millió Ft
Seat Leon kupa: 8-10 millió Ft

Ehhez is elég mélyen kell az embernek a zsebébe nyúlnia. :?
bardocz

Hozzászólás Szerző: bardocz » 2009.09.26. 19:50

Nem erre gondoltam. Van egy vegyes kategória, amiben van minden, BMW, Swift, Lancer, nem márkakupa.
  ▲
▲ ▲ Newfags can't triforce!
Adam Jonas

Hozzászólás Szerző: Adam Jonas » 2009.09.26. 21:27

bardocz írta:Nem erre gondoltam. Van egy vegyes kategória, amiben van minden, BMW, Swift, Lancer, nem márkakupa.
Jah, hát azt nem tom. :D
emerico
Adminisztrátor
Kormány: Logitech G29
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: emerico » 2009.09.26. 23:18

Adam Jonas írta:
Renault Clio kupa: 1-3 millió Ft
Suzuki Swift kupa: 5-6 millió Ft
Seat Leon kupa: 8-10 millió Ft

Ehhez is elég mélyen kell az embernek a zsebébe nyúlnia. :?
És akkor a valós számok:
Egy használt 2-3 éves Clio, 3 milla
Az éves versenyzés, gumik, stb + 3 milla (minimum)

A Suzuki tök ugyanez, picit olcsóbb mert utcai gumik vannak, meg olcsóbb az alkatrész.

A Seat Leon meg egy 4x ennyi kb.

+
Clio Kupa már nincs.
Seat Kupa már nincs.
Suzuki kupa, van, és még egész jó mezőny van (12-14 fő)
Emerico - Head of SIMCo
pumba
Név: Veréczi Dániel
Kormány: Logitech DFGT

Hozzászólás Szerző: pumba » 2009.09.27. 14:09

Hát nem tudom emerico de mondjuk ha most veszek a cliot és kicsit megpiszkálom akkor egy ütöképes kistura autot lehet épiteni plesz van még seat csak egybe van véve a Nagy turásokal mert nem érné meg külön inditani öket.De még mindig a Suzuki Swift kupa a legjobb és viszonylag tök olcson lehet menni bene mert ha nem saját az autonk hanem béreljünk akkor 800ezer forint a kaukcio de összese 1.2millábol kijön egy év .De ha veszünk akkor 2missi az auto full versenykész .:D
A győzelem attól függ, hogy ki ér be először az utolsó körben, nem attól, ki vezet az elsőben!
Tropie

Hozzászólás Szerző: Tropie » 2009.09.27. 18:10

Nem azért nem indítják külön a Seatokat, mert nem érné meg, hanem van egy bizonyos alapszabály, amit be kell tartani, miszerint 10 fő nevezés alatt, nem lehet indítani futamot, tehát pl. ha csak 9 Seat van, akkor őket a nagytúrába kell bevonni, külön értékelve, ha meg a Suzukiból van csak 9, akkor őket meg a kistúrába kell bevonni, külön értékelve.

A Suzuki amúgy meg egy nagy rakás trágya...
Tropie

Hozzászólás Szerző: Tropie » 2009.09.27. 18:12

Astra kupa és Clio kupa is lenne, ha év elején legalább annyi csapat adná le a nevezését, hogy elméletileg össze jöhetne min. 10 fő futamonként, de mivel év elején sosincs ennyi csapatnevezés, így sosincs külön márka kupaként indítva.

Pedig nagyon szépen ki van dolgozva az összes márka kupának a szabálya, minden év elején új van kiadva, csak amikor megérkeznek az előzetes nevezések, kiderül lesz-e vagy sem, ha nem, akkor a kiadott, megjelenített, leközölt alapkiírásokban már nem szerepelnek.

Például a Seat 2 futamos lenne és a második futamán az első 8 fordítva rajtolna, de idén ezt sose láthattuk...
Tropie

Hozzászólás Szerző: Tropie » 2009.09.27. 18:14

Én úgy tudom a Suzuki slick kűgumikat használ és a Clio az utca gumis.
Tropie

Hozzászólás Szerző: Tropie » 2009.09.27. 18:16

De remélem így hogy leírtam fentebb miként alakul egy verseny hétvége szisztémája, akkor világossá válik, hogy akár egy Porsche kupát is lehetne indítani, ha össze jönne 1 évben a fix 10 vagy több induló és ezt kérvényeznék a nevező csapatok. Alapkiírás van rá.
Suzuki 3 millióból kijön, ha nem töröd rommá és 1 szet gumit használsz, de mint mondtam, szerintem akkor már inkább a jó régi Astra, annak még gem van a vezetési élménye, vagy Clio, amiből kevés sajnos a nevezés, vagy akármi, de azt feltuningolni és indulni a kistúra mezőnyében.
Tropie

Hozzászólás Szerző: Tropie » 2009.09.27. 18:17

Az október 24.-25-i Autós OB-t most szervezzük. Hungaroringen lesz, amint sikerül a rendezővel egyezkedni, leírom miként fog alakulni.
De előre megjósolom, hogy Seat lehet nem is indul, vagy ha igen akkor max 2., Remélem legalább Suzukiból meg lesz a 10 fő.
Válasz küldése