VW Polo - Rally Cross - Társalgó

Már véget ért bajnokságot topicjai
batihu

Re: VW Polo - Rally Cross - Társalgó

Hozzászólás Szerző: batihu » 2009.09.22. 08:54

Elég gáz volt a tegnapi verseny! :D Keveset gyakoroltam rá, utolsó helyről 7. helyig jöttem föl vagy két kör erejéig, aztán fejreálltam az utolsó kanyar rázókövénél, sérült az uutó, de nem adtam fel! ;) Egészen addig, amíg a Steam, nem dobta fel az ablakot, hogy új esemény kezdődött! :? Én voltam a béna, mert nem léptem ki belőle a verseny kezdete előtt, csak a torrentből, skype-ból! Letette az rF-emet a tálcára, ami ügyesen lefagyott! Olyan mérges lettem, hogy a második futamon már nem is indultam! :evil: Jó lett volna végigmenni! Volt olyan aki, nem hibázott egyszer sem? :D
"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere." - Colin Bruce Chapman
emerico
Adminisztrátor
Kormány: Logitech G29
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: emerico » 2009.09.22. 09:14

Mindenki hibázott, nem is egyszer.
Emerico - Head of SIMCo
Tropie

Hozzászólás Szerző: Tropie » 2009.09.22. 09:35

Hol is kezdjem.

Nos, a pálya szerintem a futamok letudta után, elég baráti. Csak ügyesen kell csúsztatni az autót és sebészien kell bánni a fékpedállal, és nem szabad integetni a nézőknek 8-)

Mindkét versenyem kaotikusra sikeredett.
Az első futamon, nem tudom mi okból, de mikor Tim Gabi mögött mentem, ő annyira lelassított egy olyan résznél, ahol amúgy fél gázállással, határon csúsztatja az ember az autóját, hogy egész egyszerűen, nem hogy a el kellett vennem a gázt, hanem még fékeznem is kellett, így megpörögtem, aztán alig találtam vissza a pályára, utána még vagy 2szer pörögtem az idegtől és így a végére kört is kaptam.
Hallottam TS-en, hogy mi az hogy beelőzök valakit lekörözöttként. Hol van az írva, hogy nem vehetném vissza a körömet? Szerintem sehol. Szépen fel lettem tartva a 3. és 4. által :lol: de sebaj, 8.-nak bejöttem körhátrányba.
Az első futamból tanultam, nem fogok senki seggében autókázni, mert szívatások mennek.
A második futamon, ismét ugyan az volt a képlet, a rajt ugyan az, ugyan úgy helyet hagytam, majd valaki (valakik) szépen kiforgattak, megint pörgés, GPS szöveg: "Ismét újra tervezés", majd csont utolsóként apránként feljöttem a 2. helyre, a parádés utolsókörös előzésemmel, ezen a futamon már nagyon óvatos voltam, bár mikor Tim Gabi lerágta a kormányt mögöttem, volt, hogy keresztbe driffteltem az autóval a kanyarokban, hogy ne tudjon sem belül, sem kívül elmenni...összejött.
Emerico elnézést kérek, amiért kiforgattalak, de ott nem tudtam mit csinálni, pont az orrom előtt álltál keresztbe, meg az előtted lévő is és nem láttam kiutat onnan, így Autocross-os megoldásképpen csak előre mentem.

A TS vitának a története, az én szemszögemből:

Feri ment elől, Gabi mögötte, majd lökdösődések voltak, végül az 1. kanyarban összegabalyodtak ami miatt Feri kicsúszott, így elbukva a helyét, majd emiatt defektet kapott így csont utolsó lett, míg Gabi a 3. Mivel a pontversenyben igen kiélezett a csata, Feri joggal hihette azt, hogy Gabi szándékosan tette ezt, hogy Márkot ne érje utól a pontversenyben, hiszen még TS-en is külön szobában voltak. Én azért nem is csitítgattam, mert velem is kiszúrt Gabi az első futamon, tehát joggal érezhettem én is ezt.

A futamot visszanézem én is, és ha valóban szabálytalan volt, akkor valószínűleg meg is óvom, bár lehet sok értelme nem lesz.

Nos ezért volt a Kavinton keresgélése TS-en.
Tropie

Hozzászólás Szerző: Tropie » 2009.09.22. 09:39

De azt senki ne felejtse el, hogy véleményem szerint ezen a pályán, ezekkel az autókkal, más bajnokságban, ennyien senki nem tudott volna versenyezni. Ehhez olyan mentális odafigyelés kell, ami szerintem csak a simcos társaságnak van meg.
emerico
Adminisztrátor
Kormány: Logitech G29
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: emerico » 2009.09.22. 09:46

Ez igaz, én nem is a vezetésre figyeltem, hanem hogy nehogy rácsússzak valakire féktávon, mert az nagyon könnyű lett volna.
Én speciel Feri dührohamán jókat röhögtem, bár nem tetszenek ezek a "csapatutasítások"
Emerico - Head of SIMCo
Tropie

Hozzászólás Szerző: Tropie » 2009.09.22. 10:21

Visszanéztem a futamaimat.

A Tim Gabi eset, mikor 2. helyről pörögtem ki, nem egyértelműen volt szándékos. Bár nem tudom miért olyan ívről és miért olyan kis sebességgel kezdte meg azt a kanyart, amikor senki nem volt mögötte, aki veszélyes lenne rá, minden esetre, lecsúszott az ívről és vissza kellett vennie a tempóból, az egy szerencsétlen eset, hogy pont az íven volt és én ha nem fékezek, felöklelem és még én kaptam volna érte büntetést, tehát versenybaleset, nem foglalkozok vele tovább.

Emerico téged az első futamon pörgettelek meg, amikor mondtam is TS-en hogy minek ott fékezni, mindegy én hibám, bár nem számítottam rá, megpörögtem én is, még le is fulladtam. Sry érte.

Második versenynél, az első kanyarban történtek ami engem érint, versenybaleset, ott ez van, kész.
Viszont nagyon nem fair dolog volt Gabitól, hogy úgy jött ki a kanyarból, hogy a jobb oldalon lévő autót belevezeti a gumifalba....
Azután látványosan lassabb tempót megy, emiatt Cselt is megzavarja és lám, mikor Mark elmegy, már tudja nyomni neki...ejnye
Feri és Gabi esetéhez csak annyit, hogy valóban kilöki Gabi Ferit, bár utána tényleg bevárta.

Nem ítélkezek, bár valóban nem fair dolog, hogy ha belezavarunk a bajnokság vége felé az élen harcolok versenyébe, úgy hogy tönkretesszük az egyik versenyét.

Feri, te meg tényleg tanulj egy kis önuralmat, ha nem megy, akkor tényleg tedd át gombra a TS-t, nálam is így van, olykor én is szitkozódok, bár ezt csak időmérőn szoktam, amikor nem tudok egy tiszta kört menni.
Tropie

Hozzászólás Szerző: Tropie » 2009.09.22. 10:23

Szerintem a rajt utáni káosz, ilyen pályán, szokványos :lol:
Cselt
2024 licenszes
Név: Cseh Tamás
Kormány: CSW Base + BMW, Formula rim
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Cselt » 2009.09.22. 12:49

Ahhoz képest, hogy tegnap este fél 8 fele láttam először a pályát nem is lett rossz az eredményem.
Az időmérőn még nem nagyon éreztem rá a pályára, de az első futamon már jobb volt a helyzet. Sikerült is a 8. helyről feljönni az 5.re és azt megtartani a végéig.
A második versenyen másik setuppal mentem, amit kicsit jobbnak éreztem, jobban ment vele az autó. Ezen a futamon is végül az 5. pozícióban értem, be úgyhogy összességében elégedett lehetek az eredményemmel.

Mindkét verseny elején voltak kavarodások lökdösődések, de szerintem ez egy ilyen pályán, ennyi autóval még belefér.
Tim Gabi esetéhez én annyit fűznék hozzá, hogy nagyon csodálkoztam, mikor utolértem és gyorsabbnak éreztem magam nála. Egyértelműen feltartott, de nem tudtam megelőzni. Egyszer lett volna rá lehetőségem, de akkor meg csúnyán letolt a pályáról, ami nem volt szép manőver... Nem tudom, hogy ezzel a csapatérdekeket akarta-e szolgálni, de őszintén remélem, hogy nem, mert ha tényleg direkt tartott fel mindenkit, akkor az egy elég gerinctelen húzás volt...

Sajnos közben meg TS-en is azt hallgattam, ahogy Feri próbál mindenkit arra buzdítani, hogy tartsa fel a mögötte lévő gyorsabb pilótákat. Szerintem ez nem a legszebb dolog a versenyzésben, főleg nem akkor ha valaki ordítja a mikrofonba...
Az is igaz, hogy én is sokat szoktam dumálni TS-en, de azért maradjunk meg valamilyen kultúrált formánál és ne csak a különböző trágár szavak kombinációjából álljon egy futam közbeni "beszélgetés".
Név: Cseh Tamás
Kormány: CSW Base + Formula rim / BMW rim
Pedál: Clubsport V3
Pitbull

Hozzászólás Szerző: Pitbull » 2009.09.22. 13:12

Tropie !

A miért ne vehetnéd vissza a köröd dologgal kapcsolatosan nem értem mit nem értettél a reakciómon a ts -en?
Ugyanis kevesebb mint 6 tized volt köztem és Kancsár Feri között ,tehát csatáztunk a 2 -ik helyért,erre te pár kör után fogtál és megelőztél lekörözöttként,mondhatnám tartottad Feri hátát kicsit,majd 2 körrel később visszaengedtél.Persze közben márk meg is előzött engem is és téged is.A te versenyednek már vége volt,az én versenyemnek azonban ferivel nem,és hidd el hogy elég nehéz úgy előzést megkísérelni hogy 5 tizeden belül követ egy lekörözött autó,és folyamatosan nézni kell hátra,hogy most mit csinál éppen??Előz engem ,vagy esetleg nekem jön?Ja hogy épp a csapattársát próbálom megelőzni,hát van ilyen.
?????
Nem tudom hogy hol lehet ilyet csinálni,szerintem sehol.
F1 ben is szoktak kört visszavenni,de nem akkor amikor előttük épp pozícióért csatáznak.
Plusz amit feri ts en müvelt a tartsd fel dumával,nos úgy tudom egy csapatba vagytok,tehát
ezt nyugodtan lehetne szándékos akadályozásnak is tekinteni,vagy szerinted nem ?
Tehát csak rád való tekintettel nem óvom meg az esetet.

Maradjunk annyiban hogy semmi harag nincs bennem az eset miatt,mert korrekt embernek ismerlek,és betudom ezt úgymond annak, hogy még nem hatott a bogyó amit a kicsúszás miatt bevettél :D .
De már most jelzem előre, hogy legközelebb megóvom ha ilyen elő fog fordulni,és kérem az eredményetek törlését,mert ez a viselkedés nem való semmilyen versenypályára,még ha csak online versenyről van szó.

Szóval no para mint mondtam,de ilyen többet ne legyen,nem ér ennyit egy szaros online verseny.
Tropie

Hozzászólás Szerző: Tropie » 2009.09.22. 13:59

Ha visszanézed a replayt, számtalan esetben megtudtalak volna előzni, de nem tettem. Az hogy mögötted megyek, még nem jelenti hogy neked fogok menni. Amikor megelőztelek, nézd vissza mi történt...bele kellett volna állnom páros lábbal a fékbe? Éppen egy lekörözöttet értél utol, aki valami oknál fogva a jobb oldalra ment át, elég lassú tempóban, ott ahol (mint már írtam) fél gázállással simán át lehet menni. Te aki ekkor mögötte voltál, középen mentél, majd beragadtál mögé és fékeztél. Én nem csináltam ugyan ezt a számomra érthetetlen manővert, így a fél gázállással, az íven elfordultam a kanyarban, ezzel mindkettőtöket megelőztem. Az hogy utána Meg lettél előzve, én úgy érzem, nem miattam volt, de ha szerinted igen, óvd meg nyugodtan, mert bizton állítom, hogy nem miattam estél vissza 1 helyet. Miután utolért Márk, elengedtem, nem tartottam fel és mint láthatod, ha visszanézed, téged is elengedtelek. Ha nem jött volna Márk és emiatt nem lassultam volna le, hidd el nem értél volna utol engem. Én így érzem, látom.

Ha téged zavart az hogy mögötted megyek, akkor elnézést, csak hát én is versenyben voltam, bármilyen furcsa, és utol akartam érni a versenyben előttem haladókat.

Tehát amikor megelőztelek, már lemaradtál róla a fent említett eset miatt.

Amúgy megtehettem volna hogy feltartom Márkot, majd téged is és tartom a hátát Ferinek, de akkor ezt észre is lehetett volna venni és itt tényleg nem érzem hibásnak magam. De legközelebb megmutatom milyen az amikor valakinek a hátát tartom ;)

Peace
Válasz küldése