Drag Racing

Már véget ért bajnokságot topicjai
Szicsó
Név: Szigeti Csaba
Kormány: Logitech G25

Re: Drag Racing

Hozzászólás Szerző: Szicsó » 2011.12.13. 19:43

Előtte kellene egy kis tesztelés szerintem. :)
Setup lehetőség lesz?
A gumimelegítési szakasz,kb. 20m szokott lenni,majd onnan kb. 4-5m a startlámpa vonaláig.
Szabályzat a valósnak megfelelő lesz?Gondolok itt az időmérésre pl...mivel itt nem megoldható,hogy saját magad indítsd az órát egy fotocellával...ráadásul szinkronpálya.
Na röviden,és ebből kiderül mit is akarok. :D
Szabályzat: http://www.dragracing.hu/usr_site.php?s ... zabaly.htm :D
Matthew91
Kormány: Logitech Wingman Formula Force EX

Hozzászólás Szerző: Matthew91 » 2011.12.13. 20:19

Lehető legéletszerűbben szeretnénk kivitelezni a versenyt. Setup szerintem lesz, mert minden szervező a setupos versenyeket preferálja a fix-ekkel szemben.

Köszi a linket, wikiről néztük a hivatalos szabályokat, de így röviden összefoglalva, magyarul egyszerűbb. Az időmérő pontok úgy lesznek, hogy a szektorok lesznek egymás után téve, ha nem tévedek. Ezt még át kell beszélnünk, mert ezt most csak én írom, de így tűnik logikusnak.

A lámpát is szeretnénk hasonlóra átalakítani, mind formára, mind működésre, mint ahogy a valós kinéz. Sajnos azok a kis felső lámpák nem hiszem, hogy megoldhatók lesznek, amik jelzik, hogy pontosan állsz-e a rajtnál.

De amit az rFactor megenged ezen a területen, azt megpróbáljuk a drag versenyhez legközelebbire alakítani. (Mert hát sajnos ez a játék inkább Open Wheel-re készült, mint rally-ra, dragra, XGames-re, meg hasonló extrémebb autósport fajtákra.)
Név: Csöndes Máté Dániel
"Have no fear, Matt is here!"
Szatocs
Név: Pethe Szabolcs

Hozzászólás Szerző: Szatocs » 2011.12.13. 20:38

Tavalyi X-Games-en valaki szembe állt a 2 gyakorlóval, felkapcsolta a lámpát, és amikor lekapcsolta, akkor indultak a gyakorlók. :D
Pethe Szabolcs / "Minél jobb, annál jobb!"
Matthew91
Kormány: Logitech Wingman Formula Force EX

Hozzászólás Szerző: Matthew91 » 2011.12.13. 20:49

:D :D

Itt meg ha máshogy nem sikerül, úgy lesz a rajt, hogy beírja csetbe a bíró, hogy 3, 2, 1, és amikor eltűnik a csetablak bal alul, akkor rajt.

(Nem ám.)
Név: Csöndes Máté Dániel
"Have no fear, Matt is here!"
Szicsó

Hozzászólás Szerző: Szicsó » 2011.12.13. 22:38

Nem értek egyáltalán a pálya készítéshez sem,de amit hallgatok néha Mugenéktől,abból ezt veszem ki.
rF.-nél,a célvonal,konkrétan egy vonal,ami a pálya szélességében húzódik,és úgy kezdi mérni/zárni az időt.
Ezzel meg lehetne oldani a lámpás dolgot...mármint a stage helyét. (2-2 fehér lámpa egymás alatt).
A rajtrácson is ha nem állsz a helyeden,beszól az rF.
Viszont,Szatocs adott egy ötletet...mivel az X-Games is szinkronpálya volt,külön-külön mérte az időket.Azt kellene lecsekkolni valahogy. :)
A 60láb,és a reakcióidő mérése,a quali futamokon csak információként érdekes,nem számít bele a futott időbe.
Viszont a döntőkbe meg bruttó időt alkalmaznak,amibe beletartozik a reakcióidő+a 402m alatt megtett idő.
Ezzel lehet igazán izgalmassá tenni az egészet...hiába gyorsabb valaki,ha a rajtnál bent hagy 0,2sec-et. :D

Aztán még ott a "bye" futam,amikor az ellenfél nem ér oda időben,vagy kizárták valamiért,és egyedül megy végig a versenyző...lényege,hogy teljesítse a távot...idő nem számít.

Próbáltam keresni hazai futamokról videót,miképp is néz ki igazán a pálya,de sajna nincs megfelelő róla. :?

Talán ez. http://www.youtube.com/watch?v=9toyxFpT ... re=related ;)
Szicsó

Hozzászólás Szerző: Szicsó » 2011.12.14. 17:45

Szicsó írta:...
rF.-nél,a célvonal,konkrétan egy vonal...
Húúú...írok ám baromságokat. :lol:
Kicsit fáradt voltam már. :mrgreen:
Apophis

Hozzászólás Szerző: Apophis » 2011.12.14. 19:13

Szicsó írta:
Szicsó írta:...
rF.-nél,a célvonal,konkrétan egy vonal...
Húúú...írok ám baromságokat. :lol:
Kicsit fáradt voltam már. :mrgreen:
De azért jó, hogy ezt leírtad Szomszéd :D
Én egészen idáig abban a hitben éltem, hogy a célvonal egy gömb :D
Vegyél levegőt! 10 búvárból 9 ezt ajánlja.

Név: Felföldi Zoltán
Szicsó

Hozzászólás Szerző: Szicsó » 2011.12.14. 22:11

Ne cinkelj Szomszéd! :mrgreen:
Legalább bevallottam. :P
emerico
Adminisztrátor
Kormány: Logitech G29
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: emerico » 2011.12.15. 12:28

és akkor döbbenjetek meg, a célvonal valójában egy téglalap
Emerico - Head of SIMCo
Tropie

Hozzászólás Szerző: Tropie » 2011.12.15. 13:21

Hát azért plágiumról nem nagyon lehetne beszélni, hiszen eleve plágium, ha valaki a sajátjaként szervez meg egy versenysorozatot, létező valós szabályok és elképzelések alapján. A Drag nem új dolog. Csak abban az esetben lenne plágium, ha egy olyan szabályt írna le valaki, ami abban a formában nem található meg sehol se, valamint ezt publikálja a neten a szerző a védjegye, vagy valamilyen szervezet égisze alatt. Nos, ez esetben nincs erről szó.

Én speciál érdektelenül állok a témához, mert már az ovál versenyzést is unalmasnak találom, de ott legalább a legrosszabb esetben is van 1-2 kanyar, igaz csak egy irányba. Ez meg csak egy egyenes, ezért még a gépemet se kapcsolnám be. A valóságban még versenyigazgatója is voltam egy drag versenynek kunmadarason, ahol bőszen kérdezték, hogy miért szeretem én ezt a sportot és de jó engem ott látni. Én már ott elmondtam, hogy félre ne értsenek, biztos van benne valami jó, de amennyi költsége van, amennyire szennyezi a környezetet és amennyire unalmas, engem maximum a hangok és a sebesség látványa az ami megfog. Ezek ellenére, minden évben megszerzem a minősítést a drag szakágból, de csak azért mert ezidáig rajtam kívül 2 versenyigazgatója van ennek a szakágnak. A kunmadarasi esetben is az egyik egy másik eseményen volt, a másikuk meg beteg lett és én, tartalék révén el kellett hogy menjek.

Az biztos, hogy a kuplung használata rendkívül fontos lesz majd ezeken a futamokon, erre a leírt megoldás (fék-kuplung felcserélése) nagyon helyénvaló.

Azért bízok benne, hogy sokan elfognak rajta indulni, hiszen sok energiát nem fog kivenni az emberből, jó buli lesz.
Lezárt