Társalgó

Már véget ért bajnokságot topicjai
Szicsó
Név: Szigeti Csaba
Kormány: Logitech G25

Re: Társalgó

Hozzászólás Szerző: Szicsó » 2011.02.27. 16:06

Én nem a mod nehézsége miatt döntök így,tényleg kihívás...hanem a versenyzőtársak hozzáállása motivált...de mint írtam is,adok még egy esélyt magamnak. :)
Én kimondottan,minden nap gyakorlok minden mod-al,és mégis ez az eredmény... :?
Sokszor offline tolom,de már csak a társaság miatt is fellépek a szeróra. ;)
Viszont sok a zavaró tényező mostanában...és sokan nem értik,ha szólnak nekik. :?
...és ez nem jó... :(
Mugen
2024 licenszes
Név: Mikle István
Kormány: DFGT
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Mugen » 2011.02.27. 16:43

bardocz írta:
Mugen írta:Jópáran Suzuki kvalin voltunk, azért jöttünk később. :)
Én spec semelyik moddal sem tesztelek 100 köröket. :roll:

Egy ilyen modnál akkor is ne is várj túl sokat, ez már nem a büntetlenül lepadlózható autó.
Kösz a tippet. Nem a lepadlózással volt bajom.
The Power of Dreams
Joke
Kormány: Fanatec CSW v1. base, Porsche 918RSR wheel
Pedál: G25

Hozzászólás Szerző: Joke » 2011.02.27. 17:45

Nekem pl. a motorfékkel van gondom. Annyira erős, hogy egy kicsit durvább gázelvételnél mindjárt megpördülök. Szatócshoz hasonlóan egy idő után szétvág az ideg, tehát nem élvezem.
Viszont nekem kizárólag ezzel van bajom és igaz hogy másik topikba való a kérdés, de ti hogy küszöbölitek ki ezt ? Én akárhova állítom a motorféket, ugyanaz. :?
Név: Rebók József
Szatocs
Név: Pethe Szabolcs

Hozzászólás Szerző: Szatocs » 2011.02.27. 17:49

Én a diffiművel próbáltam orvosolni ezt, a power-t 10-re vettem, a coast-ot meg 55-re, motorfék 4-esen volt. Így valamennyire barátira sikerült az autó. Na meg a gázról szinte sosem lépek le. :D
Pethe Szabolcs / "Minél jobb, annál jobb!"
JeRm
2024 licenszes

Hozzászólás Szerző: JeRm » 2011.02.27. 18:34

Ha nézitek a belső kamerás felvételeket igazi F1nél akkor látszik hogy nagyon kevés olyan hely van a pályán ahol se gázt se féket nem használnak. 1 visszafordítót úgy vesznek be hogy a kanyar csúcspontjáig fékezik az autót és amint elérik azt egyből kigyorsítanak. Én is ugyan ez próbálom csinálni, ha használok is motor féket csak akkor veszem el a gázról a lábam ha már olyan alacsony fordulaton vagyok ahol nem pördülök meg és nem ugrik el a segge. A lényeg az amit Szatocs is írt hogy szinte sose szabad levenni a gázról a lábad. Minimálisan ha rajta van már nincs motorfék. Olvastam valahol, hogy F1nél a motorfék olyan erős mintha egy Subaruval nyomnánk 1 satuféket és ez a mod ezt pontosan visszaadja. Bár kipróbáltam a Ferrari Virtual Academyt ami nekem nagyon nagyon tetszett és elvileg ott azt írták h ultra realisztikus a fizika, azért ez még annál is sokkal nehezebb. Nagyobb a motorfék, hamarabb blokkol a kerék még úgy is h leveszem a fékerőt, és hamarabb ki is pörög kigyorsításnál. (bár én imádom a nehéz modokat) Kíváncsi vagyok mi alapján jött össze a mostani fizika, tehát aki tudja pls írja le mert tényleg nagyon érdekelne ;) Gondolok itt most Emericora :D Azok alapján amiket olvastam neten reálisnak tűnik+ volt csapattársam Spet nagyon komolyan beleásta magát a fizika készítésbe és megpróbált az rFactorból kihozni 1 "ultra realisztikus" :) fizikát annak a ligának ahol versenyeztem és hát nagyon hasonló lett ehez. ;)
Név: Pintér Roland
bardocz

Hozzászólás Szerző: bardocz » 2011.02.27. 18:42

Szerintem jódolog az arcletépős motorfék, ha egy kanyart elrontok, akkor felemelem a lábam a gázról, a segge elindul kifele, beáll az autó irányba, és lehet nyomni tovább.
  ▲
▲ ▲ Newfags can't triforce!
emerico
Adminisztrátor
Kormány: Logitech G29
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: emerico » 2011.02.27. 19:01

Nos pár szóban. Az Arden mérnökével levelezgettem, aki az Arden előtt a Red Bull szimulátorának a telemetriása volt. Tőle kaptuk a GP2-höz is az anyagokat. Ő intruktált, kb milyen az autó viselkedése. Ezt próbáltam visszaadni. Ha megnéztek onboard videokat, az életben is nagyon hasonlatosan vezetnek, persze látni könnyebb mint csinálni. Az idők, amiket futunk realisztikusak. A visszaváltások üteme realisztikus, nem lehet ledobálni.

Tudom könnyíteni a modot természetesen, talán még úgy is, hogy nem nagyon gyorsulunk.
Emerico - Head of SIMCo
Szicsó

Hozzászólás Szerző: Szicsó » 2011.02.27. 19:17

Szerintem nem kell könnyíteni rajta...ez így jó,és élvezetesen nehéz. :)
Ez az első olyan versenysorozat számomra,ami teljes koncentrációt igényel,és egész verseny alatt,megfeszülve "dolgozom" a vassal.Ezért jó,és ezért kihívás is. ;)
Igazából utálom a formaautókat,de amióta ismét van kormányom,kezdem megszokni.

Fék/motorfék...Nekem sajna nem lehet 2 tengelyre rakni valami okból a gázt,és a féket...ha fékezem,elveszi a gázt teljesen...szinte olyasmiképp működik ilyenkor,mint egy kuplung. :D
...de csak akkor dobja el a popiját,ha leszállok a gázról teljesen...
Szicsó

Hozzászólás Szerző: Szicsó » 2011.02.27. 19:18

Replay-t valahonnan meg lehet szerezni?
JeRm
2024 licenszes

Hozzászólás Szerző: JeRm » 2011.02.27. 19:33

Hu köszi a gyors választ. :) Én mindig azt mondom, ha már szimulátorozunk akkor olyan fizikával szimezzünk ami nagyon hasonlít az igazihoz hisz ez a lényege. 1 olyan mérnök szava aki szakmailag azért ott van a szeren ,pedig sokat ér vagyis nekem legalábbis nagyon sokat. Ez a fizika könnyítés meg nem tudom... :? Nekem pl a könnyebb fizika venné el a kedvem mert tudnám h az igazi ennél nehezebb. Ha gondoljátok rakok fel 1 hotlapot és megtudjátok nézni telemetriában mit hogy csinálok, vagy ami egyszerűbb h csinálok 1 videót úgy h látszódjon mikor fékezek, mennyi gázt adok stb. + feltölteném azt a setupot amivel mentem. Ha van rá igény szóljatok és megcsinálom és tényleg azért h azoknak akiknek nem nagyon megy vagy még nem éreztek rá segítsek valamennyit. Nagyon vártam már 1 olyan f1es bajnokságot ami nehéz és vannak sokan versenyeken szal nem akarom azt h mindenkinek elmenjen a kedve a végére és csappanjon a létszám. Meg persze jó lenne ha mindenki pl 3secen belül lenne és izgalmas futamokat zúznánk ;)
Név: Pintér Roland
Lezárt