Általános Társalgó
- emerico
- Adminisztrátor
- Kormány: Logitech G29
- Kapcsolat:
Re: Általános Társalgó
igen, most szombaton lesz
Emerico - Head of SIMCo
Emerico - Head of SIMCo
háááát , fiúk.
ilyen nincs.. 3 hónapja küszködöm a " kék halállal "
és senki nem tud segíteni.
talán Ti.
3 hónapja kicseréltem a DDR2-es alaplapomat egy
P5G41T-M LX2-esre ,2 GB DDR3-as rammal. /lehet , hogy hülyeséget kérdezek, de ez a séria jó az XP-hez?? /
jött a kék halál...Gondoltam a videokártya lehet a hibás , hiszen az nem mai:
Nvidia GeForce 8600 GT. Ezután az alaplap integrált kártyájával próbálkoztam,
de azzal is "kék h." Kicseréltem az alaplapot P5G41T-M LX-re, ezzel is ugyanaz.
Aztán vettem egy új procit INTEL Dual Core E8400 3000MH,+ egy vadiúj cooler-t +1 550W-os
-új tápot.
Megint "kék H...."
Erre vettem egy 1 GB.-os vinyót, új windows, semmi különleges progi, csak a leg szükségesebbek----megint HALÁL...
Magyarul minden vadonatúj, vinyó, alaplap, processzor, cooler, táp, még az íróm is.
ha beáll a KÉK H:ezt a hiba kódot írja ki:
Technikai információ:
***stop:0x0000008E ( 0xc0000005,0xBA451D90, 0xB5003BC0, 0x00000000)
valaki azt modta, hogy ez a hibakód árulkodó lehet /persze nem nekem, hanem valami szakembernek/
Szatócs, Te informatikus vagy nincs valami ötleted????
Vagy másnak??? mert ilyen géppel sem vezetni, sem dolgozni nem lehet...
Hannibal

ilyen nincs.. 3 hónapja küszködöm a " kék halállal "
és senki nem tud segíteni.
talán Ti.
3 hónapja kicseréltem a DDR2-es alaplapomat egy
P5G41T-M LX2-esre ,2 GB DDR3-as rammal. /lehet , hogy hülyeséget kérdezek, de ez a séria jó az XP-hez?? /
jött a kék halál...Gondoltam a videokártya lehet a hibás , hiszen az nem mai:
Nvidia GeForce 8600 GT. Ezután az alaplap integrált kártyájával próbálkoztam,
de azzal is "kék h." Kicseréltem az alaplapot P5G41T-M LX-re, ezzel is ugyanaz.
Aztán vettem egy új procit INTEL Dual Core E8400 3000MH,+ egy vadiúj cooler-t +1 550W-os
-új tápot.
Megint "kék H...."
Erre vettem egy 1 GB.-os vinyót, új windows, semmi különleges progi, csak a leg szükségesebbek----megint HALÁL...
Magyarul minden vadonatúj, vinyó, alaplap, processzor, cooler, táp, még az íróm is.
ha beáll a KÉK H:ezt a hiba kódot írja ki:
Technikai információ:
***stop:0x0000008E ( 0xc0000005,0xBA451D90, 0xB5003BC0, 0x00000000)
valaki azt modta, hogy ez a hibakód árulkodó lehet /persze nem nekem, hanem valami szakembernek/
Szatócs, Te informatikus vagy nincs valami ötleted????
Vagy másnak??? mert ilyen géppel sem vezetni, sem dolgozni nem lehet...
Hannibal
- Cselt
- 2024 licenszes
- Név: Cseh Tamás
- Kormány: CSW Base + BMW, Formula rim
- Kapcsolat:
Én első körben ha több modulból áll össze a 2Gb memó akkor kipróbálnám egyesével őket, hátha az egyik a ludas.
Ha csak 1 modulból áll ill. ha mindkettővel produkálja a hibát, akkor lefuttatnék rajta egy memtestet.
Ha csak 1 modulból áll ill. ha mindkettővel produkálja a hibát, akkor lefuttatnék rajta egy memtestet.
Név: Cseh Tamás
Kormány: CSW Base + Formula rim / BMW rim
Pedál: Clubsport V3
Kormány: CSW Base + Formula rim / BMW rim
Pedál: Clubsport V3
- Szatocs
- Név: Pethe Szabolcs
- Kormány: Logitech G25
Memóriára gondolok én is. Memtest86-ot kéne futtatni, azzal kiderülne, hogy bajos-e a memória, vagy esetleg a slot. Mert nekem volt olyan is, hogy a memóriával semmi gond nem volt, viszont dobta rá a hibát.
Ilyenkor célszerű egyenként tesztelni a memóriát, és ha esetleg hibát ad rá, akkor áttenni másik slotba is, hogy ott is adja-e.
Ilyenkor célszerű egyenként tesztelni a memóriát, és ha esetleg hibát ad rá, akkor áttenni másik slotba is, hogy ott is adja-e.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Szatocs 2010.12.02. 12:59-kor.
Pethe Szabolcs / "Minél jobb, annál jobb!"
- Joke
- Kormány: Fanatec CSW v1. base, Porsche 918RSR wheel
Pedál: G25 - Tartózkodási hely: Balatonberény
Biztos, hogy a memo szórakozik.
Szerintem az alaplapod kevesebb feszültséget ad , mint amit a memo kíván. Nézd meg a gyártó honlapján, hány voltot ír elő ennek a memónak. Ezt a BIOS-ban lehet állítani, de ha nem csináltál még ilyet, kérj meg valakit a közeledben, hogy mutassa meg, hogyan megy, mert, ha belekutyúlsz, csak kárt csinálsz. Meg kell nézni az időzítéseket is, mert az meg gyárilag túl lassúra van állítva.
Szerintem az alaplapod kevesebb feszültséget ad , mint amit a memo kíván. Nézd meg a gyártó honlapján, hány voltot ír elő ennek a memónak. Ezt a BIOS-ban lehet állítani, de ha nem csináltál még ilyet, kérj meg valakit a közeledben, hogy mutassa meg, hogyan megy, mert, ha belekutyúlsz, csak kárt csinálsz. Meg kell nézni az időzítéseket is, mert az meg gyárilag túl lassúra van állítva.
Név: Rebók József
- Szatocs
- Név: Pethe Szabolcs
- Kormány: Logitech G25
http://btjunkie.org/search?q=Hiren%27s+BootCD+9+5 - Itt az elsőt letöltöd, majd betöltöd a képfájlt daemon tools-ba (vagy amit használsz, alcohol 120%, poweriso, egyéb), újraírható (vagy sima) cd-re teljes lemez másolást csinálsz a virtuális meghajtót forrásul adva. Kiírod a lemezt, újraindítod, BIOS-ban ha még nincs CD-ről indításra állítva elsődlegesen, akkor azt beállítod, restart, elindítod a hiren's boot cd-t, és értelem szerűen kikeresed a memtest 86-ot. A diagnostic v. test tools-ban van, nem tudom pontosan már, hogy hogy hívják. (de ha nem boldogulsz, majd megkeresem).
Joke: időzítésből még nem láttam problémát, csak akkor, ha túl kicsire van állítva, az alaplapok alapvetően biztonságosra állítják be. A memóriánál sem láttam még alulfeszelést, DDR2-nél ha jól emlékszem 1.8-2.1V-ig megy, alaplap által megadott időzítés és frekvencia mellett nem kellene hibáznia a memóriának. De én pl mikor beraktam először a memóriámat, egyből 2.1-re rakta az alaplapom. (ezen a feszültségen csak akkor lenne baja, ha még húznám a memóriát is)
Időzítések változtatásával tesztprogramokkal nem igazán kimutatható különbségeket lehet csak elérni.
Joke: időzítésből még nem láttam problémát, csak akkor, ha túl kicsire van állítva, az alaplapok alapvetően biztonságosra állítják be. A memóriánál sem láttam még alulfeszelést, DDR2-nél ha jól emlékszem 1.8-2.1V-ig megy, alaplap által megadott időzítés és frekvencia mellett nem kellene hibáznia a memóriának. De én pl mikor beraktam először a memóriámat, egyből 2.1-re rakta az alaplapom. (ezen a feszültségen csak akkor lenne baja, ha még húznám a memóriát is)
Időzítések változtatásával tesztprogramokkal nem igazán kimutatható különbségeket lehet csak elérni.
Pethe Szabolcs / "Minél jobb, annál jobb!"
- Joke
- Kormány: Fanatec CSW v1. base, Porsche 918RSR wheel
Pedál: G25 - Tartózkodási hely: Balatonberény
Én is azt írtam, hogy túl lassú, tehát biztos, hogy elmegy az alap időzítésekkel.Szatocs írta:
Alulfeszeléssel pedig már találkoztam. Az egyik példa az én lapom. Alapból 1.8V ad, de van olyan ram, ami nem stabil ezen, sőt kell neki a 2.2V. (DDR2)
A DDR3-nál 1,5-1,65V között mozognak a ramok és nem mindegyik alaplap állítja automatikusan.
Ha csak az egyik ram van bent és megy gond nélkül (persze mindkettőt külön-külön próbálva) akkor tuti alulfeszelés van.
Név: Rebók József
- freakyo
- 2024 licenszes
- Név: Kiss Balázs
- Kormány: Thrustmaster T300
- Kapcsolat:
emerico lesz megint valami x-games féle verseny szilveszter előtt 1-2 nappal, mint ahogy tavaly volt?? 
név: Kiss Balázs
Jobb (kört) adni, mint kapni
__
vidik :) -> http://vimeo.com/user6076917/videos
http://www.youtube.com/user/freakyo91?feature=mhee
Jobb (kört) adni, mint kapni
__
vidik :) -> http://vimeo.com/user6076917/videos
http://www.youtube.com/user/freakyo91?feature=mhee
- emerico
- Adminisztrátor
- Kormány: Logitech G29
- Kapcsolat:
nem tudom még, annyian csinálnak mostanság ilyet. olyan ökörséget mondjuk csinálhatunk hogy fogyasztási versenyt. az nyer aki messzebb jutfreakyo írta:emerico lesz megint valami x-games féle verseny szilveszter előtt 1-2 nappal, mint ahogy tavaly volt??
Emerico - Head of SIMCo
Emerico - Head of SIMCo