Gondoltam, ha már nem megy akkor izgalmasabbá teszem a futamomat azzal, hogy kikapcsolok minden hudot, csak a hátralévő időt nem. A felvezető körön már majdnem össze is hoztam egy szép kis balesetet, mert a régi rajtrácson én már meg akartam állni, de szerencsére mögöttem figyeltek. Rajtnál sikerült jól csúsztatni a kuplungot és javítottam vagy 3 pozíciót és az első kör végén volt előttem egy kis kakaskodás így úgy gondoltam 8-9. lehetek.
Igazából csak sejtéseim voltak, hogy hol lehetek ezért nem is tudtam kikkel versenyzek. Folyamatosan rágtam magam előre, majd sárga zászló a sarokban, eddig még nem nagyon figyeltem fel rá soha. Egy nissan keresztben biztos egy lekörözött.. Majd mikor láttam, hogy nem akar elengedni, illetve nem vagyok gyorsabb nála akkor gondoltam, hogy a Bika lehet az. Próbáltam nagyobb tempóra kapcsolni, mert itt már elérhető volt akár az első hely is, de ennek az lett az eredménye, hogy túlvezettem a verdát és inkább lassultam. Le is szakadtam, pedig szerettem volna a Bika szelén felérni az elsőre. Már kezdtem belenyugodni, hogy ebben ennyi van és akkor megint sárga zászló, ismét az első pörgött meg. Mikor elmentem a kanári sárga-kék autó mellett, akkor sejtettem, hogy a Paffy lehet az. Itt azért már nem értettem az egészet. Nem így szoktak zajlani a versenyek. Na de mindegy nekem jó versenyem volt vártam a végét. Azért megfordult a fejemben azért mi lenne, ha és megint sárga. Bakker na ne és vezettem a futamot. A festéseknél számoltam az előnyömet 2.5 sec következő kör 2 sec és még 3 kör, meg kell lennie... Utolsó körben 1 sec előny, simán megvan gyerünk biztonsági kör. Sikerült mindenhol hamarabb fékezni és 2x majdnem megpördülni. Egyenesben be is ért a Bika és már előttem is volt a külső íven, de nem tudom hagyni magam kemény féktáv hátranéz előtte vagyok. Talán volt egy apró kocc? Lehet hogy nem voltam fair? Ezek jártak a fejemben, na de jön az utolsó sikán középre igazodva még keményebb féktáv az előbbinél, kerekek blokkolnak ááá kirepülök nem fog megállni, vagy mégis, na de hol van Bika? Hátranézek sehol vissza előre már előttem, de az első tengelye már merőlegesen metszi a fehér vonalat. Úgy látszik ő se bírta idegileg. Mindent feltett egy lapra és nem sikerült.
Azért nem éreztem megérdemelt győzelemnek, ezért gondoltam bevárom elengedem. Gurultam a célegyenesben hallom jön már pont a vonal előtt megelőz. Na jól van gentleman voltam, de várjunk csak furcsa a hátulja és kék! Így sikerült átadni a győzelmet Paffynak.