Setup kérdések
- emerico
- Adminisztrátor
- Kormány: Logitech G29
- Kapcsolat:
Re: Setup kérdések
Azért kell egyben nézni, mert mondjuk, ez a kérdés:
"Silverstone-ban a GP2-es autóval már totál puha a setup, nagy a szárny elől mégsem fordul úgy ahogy kellene"
Akkor erre mondhatnám, hogy hátul kisebb szárny, hátul keményebb rugózás, főként a lassú. Kisebb utánfutás, kevesebb kerékdőlés hátul és több elől.
Így magában ezek a dolgok nem érnek semmi, minden csak "elvileg" meg "ha"
Az hogy egyszerre egyet állítasz és kiteszteled lényegében igaz, de mondjuk aki már érti az összefüggéseket, annak az "egy állítás" nem mindig egy dolog változtatása.
Én speciel az utánfutást és a hátsó stabilizátort és rugózást együtt állítom.
"Silverstone-ban a GP2-es autóval már totál puha a setup, nagy a szárny elől mégsem fordul úgy ahogy kellene"
Akkor erre mondhatnám, hogy hátul kisebb szárny, hátul keményebb rugózás, főként a lassú. Kisebb utánfutás, kevesebb kerékdőlés hátul és több elől.
Így magában ezek a dolgok nem érnek semmi, minden csak "elvileg" meg "ha"
Az hogy egyszerre egyet állítasz és kiteszteled lényegében igaz, de mondjuk aki már érti az összefüggéseket, annak az "egy állítás" nem mindig egy dolog változtatása.
Én speciel az utánfutást és a hátsó stabilizátort és rugózást együtt állítom.
Emerico - Head of SIMCo
Emerico - Head of SIMCo
-
Lali
KonkrétanGp2: Én pl kipróbáltam azt a beállítást amit emerico véletlenül kirakott. Azt vettem észre hogy minimális volt a különbözőség. eltérés a difiben volt nagy és a rugók beállítása nálam némileg keményebb volt +1 max 2. viszont hiába nyomtam ki a szémét nekem nem forgott le az egyenesben még 6 ba sem tudtam felrakni.Viszont sebeséségileg ugyan ott voltam.Mint az enyémmel de az 6 ban végig forgott.Ez miért lehet?
Jó elgondolás ez a setup topik de tudom pl nálam vezetés technikai gondok vannak. ezt csak én tudom orvosolni
Ha elől nagyobb értékre állítom a stabilizátort az fordulékonyabbá teszi a kocsit? Ha berakok rugóút határolókat azok elől hátul milyen arányban lehetnek? És a szárnyak pl ha az elsőt magasabb értékre állítom akkor nagyobb lesz a kanyarstabilitás? És mennyi lehet a két szárny között az ésszerű differencia? Kerékdőlés a hátsó kerékdőlést befolyásolja e ha az egyenesben az autó hasa közeledik a pályához? és hogyan akadályozható meg hogy szikraesőt eregessek a török pályán az egyenesekben?
Ja és Bikának volt egy kérdése még a Gp2 futam előtt a ts en: 1:36-tal minek indul el? Nos nem sikkből az tuti. Tény hogy tudok 3-4 seccel gyorsabb időket is de ez nem jön ki online.
Jó elgondolás ez a setup topik de tudom pl nálam vezetés technikai gondok vannak. ezt csak én tudom orvosolni
Ha elől nagyobb értékre állítom a stabilizátort az fordulékonyabbá teszi a kocsit? Ha berakok rugóút határolókat azok elől hátul milyen arányban lehetnek? És a szárnyak pl ha az elsőt magasabb értékre állítom akkor nagyobb lesz a kanyarstabilitás? És mennyi lehet a két szárny között az ésszerű differencia? Kerékdőlés a hátsó kerékdőlést befolyásolja e ha az egyenesben az autó hasa közeledik a pályához? és hogyan akadályozható meg hogy szikraesőt eregessek a török pályán az egyenesekben?
Ja és Bikának volt egy kérdése még a Gp2 futam előtt a ts en: 1:36-tal minek indul el? Nos nem sikkből az tuti. Tény hogy tudok 3-4 seccel gyorsabb időket is de ez nem jön ki online.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Lali 2010.10.18. 18:36-kor.
-Traktort jobban vezetek mint versenyautót-
- Joke
- Kormány: Fanatec CSW v1. base, Porsche 918RSR wheel
Pedál: G25 - Tartózkodási hely: Balatonberény
A plr fájlban a Game Optionsban keresd meg ezt a sort:freakyo írta:stabilizátor hogyan van? gondolom hogy stabilabb lesz ha valahogy állítjuk, de hogyan kellene beállítani? stb..
(meg ez kicsit hülyeségnek tűnik h pl rfactorban stabilizátor meg a rugó aránya az Nm/mm
a be-ki lassú gyors rugózás meg sima érték)
Damper Units="0" // Display dampers (shocks) in garage as: 0 = setting (e.g. 1-20), 1 = rate (e.g. 1000-9000 begin_of_the_skype_highlighting 1000-9000 end_of_the_skype_highlighting N/m/s)
és a 0-t állítsd 1-re
Aki nem tudná, a plr a User data\neved mappában van és total commander - szerkesztéssel megnyitva könnyen állítható.
Név: Rebók József
- freakyo
- 2024 licenszes
- Név: Kiss Balázs
- Kormány: Thrustmaster T300
- Kapcsolat:
nah így jobb köszi
név: Kiss Balázs
Jobb (kört) adni, mint kapni
__
vidik :) -> http://vimeo.com/user6076917/videos
http://www.youtube.com/user/freakyo91?feature=mhee
Jobb (kört) adni, mint kapni
__
vidik :) -> http://vimeo.com/user6076917/videos
http://www.youtube.com/user/freakyo91?feature=mhee
- emerico
- Adminisztrátor
- Kapcsolat:
nagyon nem mindegy hogy épp milyen configgal vagy a szerveren, én default szárnyakkal mentem elől és hátúl, és másik kormányszöggel, a nagyobbal. ha nem azonos az upgrade-ünk akkor rosszul jelenik meg a setup. biztos hogy leforgott a setupot. bőven. olyan 50-60 métert tiltáson mentem.Lali írta:KonkrétanGp2: Én pl kipróbáltam azt a beállítást amit emerico véletlenül kirakott. Azt vettem észre hogy minimális volt a külömbözőség. eltérés a difiben volt nagy és a rugók beéllítása nállam némileg kemégyebb volt +1 max 2. viszont hiába nyomtam ki a szémét nekem nem forgott le az egyenesben még 6 ba sem tudtam felrakni.Viszont sebességileg ugyan ott voltam.Mint az enyémmel de az 6 ban végig forgott.Ez miért lehet?
A stabilizátor pontosabbá teszi az autót viszont ha nagyon kemény, nem dolgozik rendesen a rugózás, és lecsúszik az ívről. Nem teszi fordulékonyabbé ha keményíted. Viszont pontosabb. Ha nem akar sehogy sem befordulni, akkor inkább puhítsd.Lali írta:Jó elgondolás ez a setup topik de tudom pl nálam vezetés tecnikai gondok vannak. ezt csak én tudom orvosolni
Ha elől nagyobb értékre állítom a stabilizátort az fordulékonyabbá teszi a kocsit? Ha berakok rugóút határolókat azok elől hátul milyen arányban lehetnek? És a szárnyak pl ha az elsőt magasabb értékre állítom akkor nagyobb lesz a kanyarstabilitás? És mennyi lehet a két szárny között az ésszerű diferencia? Kerékdőlés a hátsó kerékdőlést befolyásolja e ha az egyenesben az autó hasa közeledik a pályához? és hogyan akadályozható meg hogy szikraesőt eregessek a török pályan az egyenesekben?
A rugóút határoló akkor kell ha (csakis) keményen használod a kerékvetőket, és úgy érzed nem stabil ha használod azokat. A határoló arra szolgál hogy nem engedi felülni a rugót, nem is ez a lényeg. Ha nagyon pattog a pálya, vagy a kerékvetők nagyon eldobnak, akkor kell használni. Általában elől nagyobb, de én azonos mértékben használom. Fontos, ha a kerékvetőn elforog a kocsi az azért van mert a difi nem tudja kidolgozni a kerekek közti forgás különbséget, ilyenkor ne a packers-el keresgéljetek.
A szárnyak esetében. A formula autóknál a valóságban kb úgy néz ki, hogy elől elég sok van, hátul alig szoktak használni (kivéve F1, de ott se sokat). Az első szárnnyal belövöd azt, hogy megfelelően betapadjon, mondjuk Barcelona elnyújtott jobbos, padlón meglegyen. Ezzel arányban kell a hátsót állítani. Fontos, ha nagy hátul a szárny, akkor az megvezeti a kocsit, alul kormányzott lesz. Érdemes azt úgy csökkenteni hogy segítse a kanyarodást, épp határán legyen az instabilitásnak, nagyon ne csúszkáljon mert kinyírod a gumikat.
A kerékdőlésről. Befolyásolja az egyenesbeli sebességet (rF-ben nem igazán jön ki, pár km/h, valóságban nagyon fontos). Beállítása úgy történik, hogy mész 5-6-7 kört, és figyeled a gumi hőmérsékletet. Akkor optimális ha az egyenesekben (kb a végén) mikor visszahűl valamennyire, akkor így nézzen ki kívülről befelé: 80-85-90, vagy 92-97-102. Az a lényeg hogy a belső és külső érték között kb 10 fok legyen, és hogy középen a kettő között legyen. A kerékdőléssel a két szélső értéket állítod, a középsőt a guminyomással. Nem befolyásolja a kocsi magasságát (jelentősen.)
A hasmagasság. A kocsi alja leér az nem baj. Viszont ha olyan mértékben ér le, hogy lassítja az autót, vagy a féktávot növeli az baj. Emelése a kocsinak a hasmagasság növelésével, és a rugók keményítésével. Érdemes ilyen pályákon a packers használata, főleg ha féktávon van a hupli.
Emerico - Head of SIMCo
Emerico - Head of SIMCo
"
Emerico, 1-ez akkor azt jelenti, hogy a "szokásos" ( PL: -15, +15) helyett, közel 0-ra állítottad a kerékösszetartást?
2-a teljes kerékdőlés pedig azt jelentené, hogy a kerék teljesen függőleges volt? ez számokban nézve 0 volt?
/ remélem nem mondtam eget verő marhaságot../*
"emerico írta:ezen a pályán be kellett áldozni a futóművet az egyenesekre. azaz majd full keménység, teljes kerékdőlés, minimális széttartás.
Emerico, 1-ez akkor azt jelenti, hogy a "szokásos" ( PL: -15, +15) helyett, közel 0-ra állítottad a kerékösszetartást?
2-a teljes kerékdőlés pedig azt jelentené, hogy a kerék teljesen függőleges volt? ez számokban nézve 0 volt?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Hannibal 2010.10.19. 16:36-kor.
- Joke
- Kormány: Fanatec CSW v1. base, Porsche 918RSR wheel
Pedál: G25 - Tartózkodási hely: Balatonberény
A teljes kerékdőlés azt jelenti, hogy a lehető legnagyobb mínusz értékre volt állítva. Olyankor csak a gumi belső széle éri a talajt.Hannibal írta:""emerico írta:ezen a pályán be kellett áldozni a futóművet az egyenesekre. azaz majd full keménység, teljes kerékdőlés, minimális széttartás.
Emerico, ez akkor azt jelenti, hogy a "szokásos" ( PL: -15, +15) helyett, közel 0-ra állítottad a kerékösszetartást?
a teljes kerékdőlés pedig azt jelentené, hogy a kerék teljesen függőleges volt? ez számokban nézve 0 volt?
Név: Rebók József
aha..
na erre jó a topic!
de az első mondatom helyes volt?
na erre jó a topic!
- emerico
- Adminisztrátor
- Kapcsolat:
igen, én -0,05 +0,05 el mentemHannibal írta:aha..
na erre jó a topic!
Emerico - Head of SIMCo
Emerico - Head of SIMCo
-
TerranceG
- Kapcsolat:
Setup tanács kellene. Pár lassabb kanyarban Isztambulban az első kerék elemelkedik az aszfaltól. Mit állítsak?
(Most visszaolvasom a topikot,ha már volt róla szó bocs, ha nem akkor jöhetnek az ötletek)
(Most visszaolvasom a topikot,ha már volt róla szó bocs, ha nem akkor jöhetnek az ötletek)
Név: Kaszap Zsolt