Általános Társalgó

Már véget ért bajnokságot topicjai
jeamiro
Kapcsolat:

Re: Általános Társalgó

Hozzászólás Szerző: jeamiro » 2010.03.09. 15:31

Boldog Szülinapot typer73!
Választhatsz: vagy megtanulod 100%-ig az autót és 100%-ig a pályát, vagy csak az egyiket. Ekkor azonban a másikra kell figyelned. Mind a kettőre nem koncentrálhatsz egyszerre! Valamelyiket el kell felejtened. (Ranga László 1992)
emerico
Adminisztrátor
Kormány: Logitech G29
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: emerico » 2010.03.09. 20:48

Úgy tűnik helyre állt a rend, és megy megint az oldal.
Emerico - Head of SIMCo
Tropie

Hozzászólás Szerző: Tropie » 2010.03.09. 21:20

Lenne egy általános, ám de elég sürgős kérdésem.

Szerintetek, van-e értelme megvenni egy a biztosító által totálkárra vett autót, majd felújítani és újra forgalomba állítani? Azaz lehet-e totálkáros autót ismét forgalomba hozni?

A felújítást, természetesen teljes mértékben profi szakértelemmel tenném, a biztonsági berendezéseit újonnan venném.
Mugen
2024 licenszes
Név: Mikle István
Kormány: DFGT
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Mugen » 2010.03.09. 21:48

Attól függ, hogy gazdasági TK-s, vagy műszaki TK-s.
Gazdaságisat meg lehet csinálni ha megéri, úgyis Te látod, hogy mit kell költeni rá, megéri-e.
Műszakisat értelemszerűen nem kéne már macerálni (pl. kiflibe hajlott, stb.)
The Power of Dreams
kamikaze
2024 licenszes
Név: Füzy Barna

Hozzászólás Szerző: kamikaze » 2010.03.09. 22:12

Hotlapsok nem műkszenek! 404 error
Név:Füzy Barna
emerico
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: emerico » 2010.03.09. 22:46

Új Hotlaps rendszer van.

Frissíteni kell a weboldalt és már látszik.
LiveView funkció is van, azaz lehet látni ha valaki a szerveren van
Emerico - Head of SIMCo
Tropie

Hozzászólás Szerző: Tropie » 2010.03.10. 09:57

Mugen írta:Attól függ, hogy gazdasági TK-s, vagy műszaki TK-s.
Gazdaságisat meg lehet csinálni ha megéri, úgyis Te látod, hogy mit kell költeni rá, megéri-e.
Műszakisat értelemszerűen nem kéne már macerálni (pl. kiflibe hajlott, stb.)
Igen, jogos. Na akkor ezt megnézem. Az az igazság, hogy lassan már vagy 12 éve nem foglalkoztam autókkal. Viszont most amúgy is kéne egy autó, de újra nincs pénzem, használtat meg nem akarok 20-30 éveset venni. Viszont törött autókat még mindig megvenném, ha max. 500 ezerből megtudnám csinálni.

Nos viszont most találtam egy autót, amit elvileg ki tudnám hozni 500-ból és ebből a típusú autóból ez az egyetlen egy van Mo-n. Minden papírja meg van, 9 éves, csak hát totálkárra vette a biztosító.

És arra nem emlékszek, hogy van-e valami díja annak, hogy ha már egy autót totálkárra vettek és ismét fogalomba akarom állítani. Azt tudom, hogy új vizsga, műszaki stb. csak nem akarok úgy járni, hogy ráköltök fél milliót és aztán a kertben fog állni, mert max. kiállításra tudnám elvinni tréleren.
Tropie

Hozzászólás Szerző: Tropie » 2010.03.10. 10:01

Az autót a mostani téli csúszáson sikerült megtörni, kicsit egyenesbe vette a kanyart és bebóllintott az árokba, ahol a szántóföld buckája fogta meg. Ránézésre a bal eleje az amin több munka lesz, no meg húzató padra kell tenni, viszont a motorja és egyéb mozgó alkatrésze nem sérült meg (a tulaj állítása szerint). De mielőtt elmennék személyesen megnézni (a világ végére), mindent aprólékosan előkalkulálok, mert feleslegesen sem szeretnék 4 órát utazni a semmiért.

Ha viszont a forgalomba nem lehet állítani, akkor eleve úgy állnék hozzá, hogy pályára csináltatnám, igaz ez akkor még 300-al megdobja a javítási költésget (bukókeret, stb.), de akkor is a jelenlegi OB mezőnyében a kistúrában lazán az első 3ban lehetne vele lenni

Persze az a célom, hogy én használjam a jó magyar utakon, viszont nem szeretnék egy gyári ritkaságot a bontóban látni.
Mugen
2024 licenszes
Név: Mikle István
Kormány: DFGT
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Mugen » 2010.03.10. 10:43

Hát nem tudom mivel jár egy esetleg műszaki TK-ra vett kocsi újra forgalomba állítása.
Szerintem hívd fel az NKH-t ezügyben.
Biztos hogy pont egy ritkaságot akarsz talpra állítani? Nem lesz túl könnyű az alkatrészek és a tapasztalathiány miatt. Ha az elejében elment a pl. a hossznyúlvány, meg a torony akkor nagyon nézzétek meg, hogy mennyire nagy a baj.
A gazdasági TK amúgy nem jár semmivel, nekem is volt már GTK-s a Honda sajna.
The Power of Dreams
jeamiro
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: jeamiro » 2010.03.10. 12:19

Mugen írta:Hát nem tudom mivel jár egy esetleg műszaki TK-ra vett kocsi újra forgalomba állítása.
Szerintem hívd fel az NKH-t ezügyben.
Biztos hogy pont egy ritkaságot akarsz talpra állítani? Nem lesz túl könnyű az alkatrészek és a tapasztalathiány miatt. Ha az elejében elment a pl. a hossznyúlvány, meg a torony akkor nagyon nézzétek meg, hogy mennyire nagy a baj.
A gazdasági TK amúgy nem jár semmivel, nekem is volt már GTK-s a Honda sajna.
Igy igaz, mindennek járj utána, rengeteg jogi buktatoja lehet a dolognak, és akkor még nem beszéltűnk a helyreállitásrol. Inkább nyagasd és bombázd az illetékes hatoságokat és minél több helyről probálj tanácsot kérni (hivatalos helyekről) inkább nézenek hűlyének, de tapasztalatbol tudom ahány emberrel fogsz beszélni annyi féle választ fogsz kapni. Sajnos vagy nem régen rengetegen éltek ebből a TK-s űzletből és ezért rengeteg jogszabály modosult.
Ha pedig jogilag minden járható akkor már neked kell tudni mi éri meg neked, de én ovatos lennék a helyedben, előre nem tudsz szerintem kalkulálni igazán, ha megbontod akkor derűl ki minden és ezt előre nem tudod kalkulálni. Már jómagam is sok hasonló dologba kaptam bele, kalkuláltam számolgattam és a hatalmas kezdeti lelkesedésnek és őrőmnek mindig kudarc lett a vége. Tudom én milyen első látásra beleszeretni valamibe és ilyenkor sajnos hajlamosak vagyunk legyinteni sok hibára és kicsit elbagatelizálni a dolgokat. (tapasztalat) Probálj ugy hozáálni a dologhoz mintha nem neked kéne töled csak tanácsot kérne valaki.
Választhatsz: vagy megtanulod 100%-ig az autót és 100%-ig a pályát, vagy csak az egyiket. Ekkor azonban a másikra kell figyelned. Mind a kettőre nem koncentrálhatsz egyszerre! Valamelyiket el kell felejtened. (Ranga László 1992)
Válasz küldése