Setup kérdések

Már véget ért bajnokságot topicjai
Fitti

Re: Setup kérdések

Hozzászólás Szerző: Fitti » 2010.11.05. 16:09

Én se jöttem rá, hogy kell használni. Ennél is ki lehet íratni dolgokat a kijelzőre mint az XD-nél? Ha igen, akkor mivel kell?

Boldog Névnapot Emerico! :)
Adam Jonas

Hozzászólás Szerző: Adam Jonas » 2010.11.05. 18:21

Fitti írta:Én se jöttem rá, hogy kell használni. Ennél is ki lehet íratni dolgokat a kijelzőre mint az XD-nél? Ha igen, akkor mivel kell?

Boldog Névnapot Emerico! :)
Nem, ennek pont az a lényege, hogy nem ír ki semmit az rF-ben, miközben vezetsz. Lényege, hogy mész egy gyors kört, ki tudod elemezni a gyakorlás végén/közben, amikor szünetet tartasz, hogy az autó bizonyos egységei milyen értékeket produkálnak. Gondolok itt arra, hogy pl. a fék az optimális hőmérsékleten van-e kb. vagy állandóan az alatt vagy felett, mely fordulatszám tartományban pörgeted a motort, hány %-os pedálállásokat használsz a gyorsköröd bizonyos szakaszain, stb. Az XD meg csak amolyan alap technikai infókat ad (hőmérséklet, üzemanyag, stb.), míg a telemetria kicsit rálátást ad a vezetési stílusra is, illetve ha tudod, hogy mi mire való, akkor akár egy setupoláshoz is nagy segítséget tud nyújtani. :)

Ui.: Boldog Névnapot Emerico! :)
Paffy

Hozzászólás Szerző: Paffy » 2010.11.05. 23:40

Nekem ez eddig tiszta, de marhára nem akarnak az adatok sem jönni a progiba, pedig a readme file szerint csináltam.Meg kell nyomni valami gombot, hogy mérjen?Vagy az adat csak akkor jelenik meg miután visszatöltöm a mentett filet.Vagy???
(De a női hang mindig megvan mikor kimegyek a boxból és karattyol valamit) :D
“Mindig alulról keresd meg a korlátaid, mert ha felülről teszed, az drága és még fájni is fog”(Burkus Egon)
Név:Kiss Attila
Kormány:G27
bardocz

Hozzászólás Szerző: bardocz » 2010.11.06. 13:49

Ha értesz valami enabled dolgot, akkor jó. Utána megnyitod a motecet, és kikeresed a telemtriafájlt. Nekem az userdata>log>motec-ben vannak.
  ▲
▲ ▲ Newfags can't triforce!
Adam Jonas

Hozzászólás Szerző: Adam Jonas » 2010.11.06. 14:34

bardocz írta:Ha értesz valami enabled dolgot, akkor jó. Utána megnyitod a motecet, és kikeresed a telemtriafájlt. Nekem az userdata>log>motec-ben vannak.
Pontosítok picit :)

Létrehoztok először egy Project-et (Create New Project). Itt megadod a pálya típusát (Circuit kell most), beírod a projekt nevét, leokézod. Bejön a MoTeC főablaka, s onnantól kezdve meg azt csináljátok, amit Bardocz kollega is írt. :)
bardocz

Hozzászólás Szerző: bardocz » 2010.11.06. 14:40

Adam Jonas írta:
bardocz írta:Ha értesz valami enabled dolgot, akkor jó. Utána megnyitod a motecet, és kikeresed a telemtriafájlt. Nekem az userdata>log>motec-ben vannak.
Pontosítok picit :)

Létrehoztok először egy Project-et (Create New Project). Itt megadod a pálya típusát (Circuit kell most), beírod a projekt nevét, leokézod. Bejön a MoTeC főablaka, s onnantól kezdve meg azt csináljátok, amit Bardocz kollega is írt. :)

Tényleg, azt elfelejtettem :lol:
Arra figyeljetek, hogy ha új projektet hoztok létre, akkor abba nem fognak az előzőleg beállított grafikonok belekerülni.
  ▲
▲ ▲ Newfags can't triforce!
Lali

Hozzászólás Szerző: Lali » 2010.11.09. 23:50

Btcc :astra kupé . Rossz irányba mentem a beállítással , mert a bal első két kör után elmelegszik.De annyira hogy a második kör felén már narancsba van a többi 80- 85 között mozog. Tudom hogy első kerekes de azt nem ,hogy hogyan lehet az ív külső hajtott kereket megőrizni és gyorsan is menni kanyarban. Ez a pálya kéri az erőt a bal elsőtől az tuti.
-Traktort jobban vezetek mint versenyautót-
Night
2024 licenszes

Hozzászólás Szerző: Night » 2010.11.10. 00:04

Lali írta:Btcc :astra kupé . Rossz irányba mentem a beállítással , mert a bal első két kör után elmelegszik.De annyira hogy a második kör felén már narancsba van a többi 80- 85 között mozog. Tudom hogy első kerekes de azt nem ,hogy hogyan lehet az ív külső hajtott kereket megőrizni és gyorsan is menni kanyarban. Ez a pálya kéri az erőt a bal elsőtől az tuti.
Ird le a difibeallitasodat, sztem ott van valami elallitva...
"A túlkormányzottság az, amikor az utasok félnek, az alulkormányozottság az, amikor a sofőr fél..."
emerico
Adminisztrátor
Kormány: Logitech G29
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: emerico » 2010.11.10. 12:00

Lali írta:Btcc :astra kupé . Rossz irányba mentem a beállítással , mert a bal első két kör után elmelegszik.De annyira hogy a második kör felén már narancsba van a többi 80- 85 között mozog. Tudom hogy első kerekes de azt nem ,hogy hogyan lehet az ív külső hajtott kereket megőrizni és gyorsan is menni kanyarban. Ez a pálya kéri az erőt a bal elsőtől az tuti.

Az első széttartásod biztos nagyon nagy. Első kerekeseknél max 0.10-re nyisd azaz -0.10, igaz hogy kicsit alulkormányzottabb, de nem nyírod ki a gumit.
Valamint ami még gond lehet: túl alacsony első nyomás, túl nagy kormányszög, túl puha első futómű, stbstbstb
Emerico - Head of SIMCo
Night
2024 licenszes

Hozzászólás Szerző: Night » 2010.11.10. 12:07

emerico írta:

Az első széttartásod biztos nagyon nagy. Első kerekeseknél max 0.10-re nyisd azaz -0.10, igaz hogy kicsit alulkormányzottabb, de nem nyírod ki a gumit.
Valamint ami még gond lehet: túl alacsony első nyomás, túl nagy kormányszög, túl puha első futómű, stbstbstb
Sztem nem lehet a szettartas, mert en -0.50-es szettartassal is probaltam, de nem melegedett. A guminyomas lehet gond, azt ugy allitsd, h a kozephomerseklet a kulso es a belso ertek kozt legyen. En inkabb egy rosszul beallitott difire tippelek, tedd vissza a default difi erteket es probald ugy...
"A túlkormányzottság az, amikor az utasok félnek, az alulkormányozottság az, amikor a sofőr fél..."
Válasz küldése