STCC 2011 - társalgó

Már véget ért bajnokságot topicjai
Tropie

Re: STCC 2011 - társalgó

Hozzászólás Szerző: Tropie » 2011.10.18. 06:25

Nekem vegyes érzéseim vannak. A versenynapot követően boldog vagyok, hogy ismét dobogóra állhattam a 2. futamon, hosszú-hosszú idő után. Viszont az első futamon sajnos 2 alkalommal kilöktek.

Az első időmérőn a lábam fájt, még nem használt a cataflan, így próbáltam egy stabil, de kibírható, laza kört menni.
Az első futamra meg rossz beállítást is töltöttem be és a láb fájdalommal párosítva nem lehettem igazán versenyképes. Ennek ellenére elég jól tudtam tartani a tempót, míg nem elérte a mezőny a kettes kanyart. Ott mint egy amatőr társaság, össze-vissza, keresztbe és oldal iránt szánkáztak az autók egymásnak és ki a bukótérbe, a pályán keresztbe... A pingpongnak köszönhetően egyenesben maradt az autóm és kitudtam jönni a dzsumbujból. Aztán pár körrel később, ismét a kettes kanyarnál szépen kiforgattak a féktávon, sajnos ezt meg fogom óvni, mert abszolút nem fért bele egyetlen egy túra bajnokság agresszivitásába sem... Ezek után volt még adok-kapok, de inkább kapok, minek köszönhetően Jokekal a mezőny végén kísértük egymást. (érdemes visszanézni, mit jelent az a fogalom, hogy a pályán érkező autónak van előnye a pálya széléről vissza kavargó versenyzővel szemben.) Végre a 34. vagy hanyadik helyről felszenvedem magam a 23.-ra és ott lebeg, az ebből a helyzetből maximálisan elérhető 21. hely, minek után ismét a kettes kanyarban féktávon kaptam egy oldallökést, ami kibillentette az autóm egyensúlyát és ismét pörögtem...nah ekkor lett kinyírva a futamom végleg.
A második időmérőn probáltam egyben letudni azt a 6 kört, mert többet akartam pihenni.
A második futamra csökkent a fájdalmam, viszont bágyadtabb is voltam a gyógyszer miatt. Ennek ellnére, sikerült a jó beállítást betöltenem és szépen ragadtam az előttem lévőkhöz. Voltak szép előzéseim, végül a 4. helyen autóztam egyet. Sajnos, az én külön örömömre, Hegyvári Janinak kifogyott a szufla a benzinzabáló BMW-jéből, így látványosan, de küzdelem nélkül az utolsó kanyarban, kívülről megelőztem és behúztam a 3. helyre a Volvo-t.

Jani, betoltalak volna, ha nem történtek volna meg az 1. futam eseményei, de szükségem volt a pontra nagyon.

Összességében az 1. futam amatőr és horror volt, legalább is az eseményeket tekintve, a 2. futam számomra mesés volt, de mögöttem láttam sok amatőr megmozdulást.

Következtetés:
A: Aki nem ismeri a pálya vonalát, az ne induljon, ne tegye tönkre olyan emberek versenyét, akik kellő felkészüléssel álltak rajthoz.
B: A féktáv kezdete hamarabb van, ha valaki előtt megy más is, nem rajta kell megállni, pláne nem úgy, hogy letoljuk az ívről a másikat, vagy nekimegyünk és kilökjük...
C: Ami nem megy, azt nem kell erőltetni, nem kell bevállalni és ezzel max. még egy kört kell a másik mögött autózni, de nem esik senki se vissza 10-en akárhány helyett.

Sajnos nem tudhatom be ezeket az eseményeket annak, hogy ez volt az első futam a moddal, mert mindenki mögött már számos versenykör van...gondolkozzunk is már vezetés közben, pls. ÉS valóban nincs itt XP pont.
Capeta
2024 licenszes

Hozzászólás Szerző: Capeta » 2011.10.18. 09:22

Tropie írta: Jani, betoltalak volna, ha nem történtek volna meg az 1. futam eseményei, de szükségem volt a pontra nagyon.
Köszi, rendes vagy, dehát a verseny az verseny. ;)

Ami a fordulót illeti:

Nos az első Időmérő borzasztó volt, köszönhetően a fékpedálomnak, ami beragadt elég sűrűn most már, így csak 13. lettem. Szerencsére Jerm és Tepy javasolták, hogy állítsam át a deadzonet, így versenyen nagyobb esélyeim voltak. Hát a 20 perc az kb. végig felzárkózással telt el, nagyon jókat csatáztam, egyszer picit megpöccintettem Jermet, azért elnézést. Végül 5. lettem.

Második időmérőre már jól működött minden, így a legjobb időmet tudtam megfutni, dehát Puma ellen ez vajmi kevés volt. :D Egészen versenyen szinte végig Báldival csatáztam, elég durva volt, aztán a hosszú egyenesben elment mellettem, elég gyors volt az autója a végsebességet tekintve. Aztán a végén jött a dráma, kifogyott a benzinem. :/ Tepy el tudott menni mellettem, dehát annak is örültem, hogy begurult üresben az autóm. :D Szóval a rossz kezdés után azért úgy ahogy jól végződött az első forduló. :)

Indítványozom, hogy legyen a BMW tankja 5 literrel nagyobb!!! xD :D
Név: Hegyvári János
Kormány: Logitech G29
Mugen
2024 licenszes
Név: Mikle István
Kormány: DFGT
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Mugen » 2011.10.18. 10:37

Dehogy kell nagyobb.
Látod én a rekettyésben kotorásztam és maradt 2 liter a végén. XD
The Power of Dreams
oldman

Hozzászólás Szerző: oldman » 2011.10.18. 10:59

Sajnos ezzel a palyaval nemtudtam megbaratkozni csuklom is fajt.. de azert megprobaltam komolyan venni.. de az elso rajt utan az elso par kanyart tobbekevesbe tulelve rajottem hogy ezt max funrace-nek szabadfelfognom.. hogy nyugodt maradjak.. A masodik futam jobban sikerult volna de a jobb kanyarokba nagyon fajt a csuklom.. es emiatt a vegere sokszor le-le csusztam az ivrol es igy szepen 6dik helyrol hatrakuzdottem magam 11-re.. Feke Gabor-ral sikerult egyedul egy jot csataznom.. a tobbi no-comment.. vegig gurultam a pontokert.. Benzin egyebkent nem kell tobb.. en nem figyeltem oda afogyasztasra sokszor porgettem is a motort.. es beertem.. kicsit elobb elvaltottam volna megtobb benya maradt volna.. mostmar egyebkent is tudjuk hogy figyelni kell ra..

Tropie hozzaszollasat idemasolom en is. mert tokeletesen ossszeirta a lenyeget.. en is a mezony hatsobb reszeben ezeket a hibakat lattam mindenkorben az elejen...
Tropie írta: Következtetés:
A: Aki nem ismeri a pálya vonalát, az ne induljon, ne tegye tönkre olyan emberek versenyét, akik kellő felkészüléssel álltak rajthoz.
B: A féktáv kezdete hamarabb van, ha valaki előtt megy más is, nem rajta kell megállni, pláne nem úgy, hogy letoljuk az ívről a másikat, vagy nekimegyünk és kilökjük...
C: Ami nem megy, azt nem kell erőltetni, nem kell bevállalni és ezzel max. még egy kört kell a másik mögött autózni, de nem esik senki se vissza 10-en akárhány helyett.

Sajnos nem tudhatom be ezeket az eseményeket annak, hogy ez volt az első futam a moddal, mert mindenki mögött már számos versenykör van...gondolkozzunk is már vezetés közben, pls. ÉS valóban nincs itt XP pont.
http://petervarga.net
"of course I have a drive through"
Porsche Supercup Team Champions: Playboy Racing : Szabo Gabor - Varga Peter
Apophis

Hozzászólás Szerző: Apophis » 2011.10.18. 11:20

Mugen írta:Dehogy kell nagyobb.
Látod én a rekettyésben kotorásztam és maradt 2 liter a végén. XD
Az pont elég a FIA-nak a mintavételhez :D
Véleményemet a versenyről majd holnap írom meg ha otthon leszek, mert vissza kell néznem, ki vágott picsán az 1. futamon
Vegyél levegőt! 10 búvárból 9 ezt ajánlja.

Név: Felföldi Zoltán
Kormány: Logitech G25
Bauer Richárd

Hozzászólás Szerző: Bauer Richárd » 2011.10.18. 11:30

Ez az autó szabad
28. Seat Leon - Danielsson Motorsport - 27 - Alx Danielsson - Richard Bauer / Richard Bauer

tudom hogy körönként nem kapok két másodpercet ,és a seat és a bmw között sincs ennyi külömbség
de lényegesen gyorsabb az egyszer biztos ,én nem veszek részt a következö futamokon ugyhogy a seat szabad.
Szatocs
Név: Pethe Szabolcs
Kormány: Logitech G25

Hozzászólás Szerző: Szatocs » 2011.10.18. 11:37

Takiatika írta:Elnézést kérek, Pethe Szabi, hogy a 2-dik versenyen az első körben az egyenes végén lévő kanyarnál beléd mentem, sajnos hamarabb kellett volna egy kicsit fékeznem :oops:
Természetesen óvjál, ha gondolod.
Nem haragszom, nem volt szerencsére nagyobb problémám belőle, de az óvás jár. :lol:
Pethe Szabolcs / "Minél jobb, annál jobb!"
Paffy

Hozzászólás Szerző: Paffy » 2011.10.18. 12:17

Tetszett az 1 verseny.
Jó csaták voltak és kicsit Én is felvettem az agresszív formámat.A 2. körben Báldit gyilkoltam, de lecsúsztam az ívről és így visszaestem a tizenakárhányadikra.Innen folyamatosan jöttem előre.Hegyvárival és Jermmel öltük egymást az utolsó körökben.Remélem az agresszivitásom még belefért.Talán ha van még egy kör akkor talán még Milánt is befogom.
Köszi Puma, hogy megálltál a cél előtt.Értem, hogy miért, de ez nonszensz.Akkor legalább lassabb köröket jöttél volna.:mrgreen:
A 2. quali az meg bukta volt.
2. verseny:
11.helyről rajtolva, fogalmazhatok úgy is, hogy a darálóból indulva a rajt nem lett rossz.A 2. kanyarnál Magyar Laci pont előttem rakta ki Ricsit.Pedig Km-es féktáv volt. :? A 8.helyen voltam mikor is az 5.kanyarban Szekeres felmászott a rázóra és pont elém forgott ki.Hirtelen nem találtam menekülő utat, így egy frontális pöcivel kiraktam a pálya közepéről.Ismét tizenakárhányadikra estem vissza mert elment a vonat.Kicsit utaztam a boly mögött, meg spóroltam a gumival benzinnel.
20 perc volt hátra mikor meguntam és Szatocson is átrágtam magam.(Tényleg elég hülye íveken mentem.)6.lettem, de kellet, hogy kifogyjon Magyar Laci és Jerm tartálya.(nekem is 1l maradt)

A bmwkel nem lehet felvenni a harcot, de most nem is ez a célom.A lehető legjobb versenyeket futni és rengeteget csatázni.Tesóm nem érti ezt a gondolatmenetem. :D Hm ez van.
“Mindig alulról keresd meg a korlátaid, mert ha felülről teszed, az drága és még fájni is fog”(Burkus Egon)
Név:Kiss Attila
Kormány:G27
Mugen
2024 licenszes
Név: Mikle István
Kormány: DFGT
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Mugen » 2011.10.18. 12:43

Már hogyne lehetne felvenni a versenyt a BMW-kel.
Én is a 22. helyről vagy honnan indultam a 2. futamon.
Csak kell egy megfelelően nyomi driver. :D
The Power of Dreams
kaszasi

Hozzászólás Szerző: kaszasi » 2011.10.18. 13:00

Ez a futam nagyon ott volt a toppon.Rajtnál meg mutatta Szicsó szomszéd hogy van még hely a fal és köztem,max a festék marad ott.Ezt legalább megusztam,meg a második kanyarban lévő tömeg karambolt.De amikor Cseh találkozott Vargával na azt már nem usztam meg.Utánna Csöndes pörgött meg és nem hogy nyomta volna a féket míg tiszta lesz a pálya nem ,inkább becsorgott Emerico és én elém a kanyarba ahol megint tömegmuri.Ezt szerintem óvni is fogom.
Tepliczky bocs hogy össze akadtunk és megforogtál,biz isten nem akartam.B. Mile neked is bocs a lökdösődés ért ,de olyan volt mintha direkt lassabban kanyarodnál hogy feltarts.1 futam 22. helyről 22-nek be is jöttem.
2. futamon megint 22 hely.Második kanyarban megint tömegmuri volt,de megusztam sógornak köszönhetően kicsit odébb tolt nehogy valakibe belemenjek :D Aztán szegény Barnát kezdtem noszogatni hogy haladjunk,de egyik kanyart jobban megnoszogattam és megcsúszott de sikerült megfognia.Bocsi érte. Aztán M. Szekeres érdekes jelenség volt a 3.körben a forgalommal szemben,de ő viszont nem jött ki senki elé.Grat neki.Aztán a végéig ott maradt nekem Kinizsi Pali,akit megforgattam,Bocsika,vesztettünk 1 helyett de végig jót csatáztunk.Igaz többet nem adok neki setet mert tul jól nyomta. :lol: Így meg lett a 17-dik hely.Grat nimdenkinek.
Név :Zoltan Nagy
Kormány:Logitech DFGT
A PROGRAM az, ami az adatokat hibaüzenetekké konvertálja.
Válasz küldése