STCC 2011 - társalgó
Re: STCC 2011 - társalgó
Nekem vegyes érzéseim vannak. A versenynapot követően boldog vagyok, hogy ismét dobogóra állhattam a 2. futamon, hosszú-hosszú idő után. Viszont az első futamon sajnos 2 alkalommal kilöktek.
Az első időmérőn a lábam fájt, még nem használt a cataflan, így próbáltam egy stabil, de kibírható, laza kört menni.
Az első futamra meg rossz beállítást is töltöttem be és a láb fájdalommal párosítva nem lehettem igazán versenyképes. Ennek ellenére elég jól tudtam tartani a tempót, míg nem elérte a mezőny a kettes kanyart. Ott mint egy amatőr társaság, össze-vissza, keresztbe és oldal iránt szánkáztak az autók egymásnak és ki a bukótérbe, a pályán keresztbe... A pingpongnak köszönhetően egyenesben maradt az autóm és kitudtam jönni a dzsumbujból. Aztán pár körrel később, ismét a kettes kanyarnál szépen kiforgattak a féktávon, sajnos ezt meg fogom óvni, mert abszolút nem fért bele egyetlen egy túra bajnokság agresszivitásába sem... Ezek után volt még adok-kapok, de inkább kapok, minek köszönhetően Jokekal a mezőny végén kísértük egymást. (érdemes visszanézni, mit jelent az a fogalom, hogy a pályán érkező autónak van előnye a pálya széléről vissza kavargó versenyzővel szemben.) Végre a 34. vagy hanyadik helyről felszenvedem magam a 23.-ra és ott lebeg, az ebből a helyzetből maximálisan elérhető 21. hely, minek után ismét a kettes kanyarban féktávon kaptam egy oldallökést, ami kibillentette az autóm egyensúlyát és ismét pörögtem...nah ekkor lett kinyírva a futamom végleg.
A második időmérőn probáltam egyben letudni azt a 6 kört, mert többet akartam pihenni.
A második futamra csökkent a fájdalmam, viszont bágyadtabb is voltam a gyógyszer miatt. Ennek ellnére, sikerült a jó beállítást betöltenem és szépen ragadtam az előttem lévőkhöz. Voltak szép előzéseim, végül a 4. helyen autóztam egyet. Sajnos, az én külön örömömre, Hegyvári Janinak kifogyott a szufla a benzinzabáló BMW-jéből, így látványosan, de küzdelem nélkül az utolsó kanyarban, kívülről megelőztem és behúztam a 3. helyre a Volvo-t.
Jani, betoltalak volna, ha nem történtek volna meg az 1. futam eseményei, de szükségem volt a pontra nagyon.
Összességében az 1. futam amatőr és horror volt, legalább is az eseményeket tekintve, a 2. futam számomra mesés volt, de mögöttem láttam sok amatőr megmozdulást.
Következtetés:
A: Aki nem ismeri a pálya vonalát, az ne induljon, ne tegye tönkre olyan emberek versenyét, akik kellő felkészüléssel álltak rajthoz.
B: A féktáv kezdete hamarabb van, ha valaki előtt megy más is, nem rajta kell megállni, pláne nem úgy, hogy letoljuk az ívről a másikat, vagy nekimegyünk és kilökjük...
C: Ami nem megy, azt nem kell erőltetni, nem kell bevállalni és ezzel max. még egy kört kell a másik mögött autózni, de nem esik senki se vissza 10-en akárhány helyett.
Sajnos nem tudhatom be ezeket az eseményeket annak, hogy ez volt az első futam a moddal, mert mindenki mögött már számos versenykör van...gondolkozzunk is már vezetés közben, pls. ÉS valóban nincs itt XP pont.
Az első időmérőn a lábam fájt, még nem használt a cataflan, így próbáltam egy stabil, de kibírható, laza kört menni.
Az első futamra meg rossz beállítást is töltöttem be és a láb fájdalommal párosítva nem lehettem igazán versenyképes. Ennek ellenére elég jól tudtam tartani a tempót, míg nem elérte a mezőny a kettes kanyart. Ott mint egy amatőr társaság, össze-vissza, keresztbe és oldal iránt szánkáztak az autók egymásnak és ki a bukótérbe, a pályán keresztbe... A pingpongnak köszönhetően egyenesben maradt az autóm és kitudtam jönni a dzsumbujból. Aztán pár körrel később, ismét a kettes kanyarnál szépen kiforgattak a féktávon, sajnos ezt meg fogom óvni, mert abszolút nem fért bele egyetlen egy túra bajnokság agresszivitásába sem... Ezek után volt még adok-kapok, de inkább kapok, minek köszönhetően Jokekal a mezőny végén kísértük egymást. (érdemes visszanézni, mit jelent az a fogalom, hogy a pályán érkező autónak van előnye a pálya széléről vissza kavargó versenyzővel szemben.) Végre a 34. vagy hanyadik helyről felszenvedem magam a 23.-ra és ott lebeg, az ebből a helyzetből maximálisan elérhető 21. hely, minek után ismét a kettes kanyarban féktávon kaptam egy oldallökést, ami kibillentette az autóm egyensúlyát és ismét pörögtem...nah ekkor lett kinyírva a futamom végleg.
A második időmérőn probáltam egyben letudni azt a 6 kört, mert többet akartam pihenni.
A második futamra csökkent a fájdalmam, viszont bágyadtabb is voltam a gyógyszer miatt. Ennek ellnére, sikerült a jó beállítást betöltenem és szépen ragadtam az előttem lévőkhöz. Voltak szép előzéseim, végül a 4. helyen autóztam egyet. Sajnos, az én külön örömömre, Hegyvári Janinak kifogyott a szufla a benzinzabáló BMW-jéből, így látványosan, de küzdelem nélkül az utolsó kanyarban, kívülről megelőztem és behúztam a 3. helyre a Volvo-t.
Jani, betoltalak volna, ha nem történtek volna meg az 1. futam eseményei, de szükségem volt a pontra nagyon.
Összességében az 1. futam amatőr és horror volt, legalább is az eseményeket tekintve, a 2. futam számomra mesés volt, de mögöttem láttam sok amatőr megmozdulást.
Következtetés:
A: Aki nem ismeri a pálya vonalát, az ne induljon, ne tegye tönkre olyan emberek versenyét, akik kellő felkészüléssel álltak rajthoz.
B: A féktáv kezdete hamarabb van, ha valaki előtt megy más is, nem rajta kell megállni, pláne nem úgy, hogy letoljuk az ívről a másikat, vagy nekimegyünk és kilökjük...
C: Ami nem megy, azt nem kell erőltetni, nem kell bevállalni és ezzel max. még egy kört kell a másik mögött autózni, de nem esik senki se vissza 10-en akárhány helyett.
Sajnos nem tudhatom be ezeket az eseményeket annak, hogy ez volt az első futam a moddal, mert mindenki mögött már számos versenykör van...gondolkozzunk is már vezetés közben, pls. ÉS valóban nincs itt XP pont.
Köszi, rendes vagy, dehát a verseny az verseny.Tropie írta: Jani, betoltalak volna, ha nem történtek volna meg az 1. futam eseményei, de szükségem volt a pontra nagyon.
Ami a fordulót illeti:
Nos az első Időmérő borzasztó volt, köszönhetően a fékpedálomnak, ami beragadt elég sűrűn most már, így csak 13. lettem. Szerencsére Jerm és Tepy javasolták, hogy állítsam át a deadzonet, így versenyen nagyobb esélyeim voltak. Hát a 20 perc az kb. végig felzárkózással telt el, nagyon jókat csatáztam, egyszer picit megpöccintettem Jermet, azért elnézést. Végül 5. lettem.
Második időmérőre már jól működött minden, így a legjobb időmet tudtam megfutni, dehát Puma ellen ez vajmi kevés volt.
Indítványozom, hogy legyen a BMW tankja 5 literrel nagyobb!!! xD
Név: Hegyvári János
Kormány: Logitech G29
Kormány: Logitech G29
- Mugen
- 2024 licenszes
- Név: Mikle István
- Kormány: DFGT
- Kapcsolat:
Dehogy kell nagyobb.
Látod én a rekettyésben kotorásztam és maradt 2 liter a végén. XD
The Power of Dreams
Sajnos ezzel a palyaval nemtudtam megbaratkozni csuklom is fajt.. de azert megprobaltam komolyan venni.. de az elso rajt utan az elso par kanyart tobbekevesbe tulelve rajottem hogy ezt max funrace-nek szabadfelfognom.. hogy nyugodt maradjak.. A masodik futam jobban sikerult volna de a jobb kanyarokba nagyon fajt a csuklom.. es emiatt a vegere sokszor le-le csusztam az ivrol es igy szepen 6dik helyrol hatrakuzdottem magam 11-re.. Feke Gabor-ral sikerult egyedul egy jot csataznom.. a tobbi no-comment.. vegig gurultam a pontokert.. Benzin egyebkent nem kell tobb.. en nem figyeltem oda afogyasztasra sokszor porgettem is a motort.. es beertem.. kicsit elobb elvaltottam volna megtobb benya maradt volna.. mostmar egyebkent is tudjuk hogy figyelni kell ra..
Tropie hozzaszollasat idemasolom en is. mert tokeletesen ossszeirta a lenyeget.. en is a mezony hatsobb reszeben ezeket a hibakat lattam mindenkorben az elejen...
Tropie hozzaszollasat idemasolom en is. mert tokeletesen ossszeirta a lenyeget.. en is a mezony hatsobb reszeben ezeket a hibakat lattam mindenkorben az elejen...
Tropie írta: Következtetés:
http://petervarga.net
"of course I have a drive through"
Porsche Supercup Team Champions: Playboy Racing : Szabo Gabor - Varga Peter
"of course I have a drive through"
Porsche Supercup Team Champions: Playboy Racing : Szabo Gabor - Varga Peter
Az pont elég a FIA-nak a mintavételhezMugen írta:Dehogy kell nagyobb.
Véleményemet a versenyről majd holnap írom meg ha otthon leszek, mert vissza kell néznem, ki vágott picsán az 1. futamon
Vegyél levegőt! 10 búvárból 9 ezt ajánlja.
Név: Felföldi Zoltán
Kormány: Logitech G25
Név: Felföldi Zoltán
Kormány: Logitech G25
-
Bauer Richárd
Ez az autó szabad
28. Seat Leon - Danielsson Motorsport - 27 - Alx Danielsson - Richard Bauer / Richard Bauer
tudom hogy körönként nem kapok két másodpercet ,és a seat és a bmw között sincs ennyi külömbség
de lényegesen gyorsabb az egyszer biztos ,én nem veszek részt a következö futamokon ugyhogy a seat szabad.
28. Seat Leon - Danielsson Motorsport - 27 - Alx Danielsson - Richard Bauer / Richard Bauer
tudom hogy körönként nem kapok két másodpercet ,és a seat és a bmw között sincs ennyi külömbség
de lényegesen gyorsabb az egyszer biztos ,én nem veszek részt a következö futamokon ugyhogy a seat szabad.
- Szatocs
- Név: Pethe Szabolcs
- Kormány: Logitech G25
Nem haragszom, nem volt szerencsére nagyobb problémám belőle, de az óvás jár.Takiatika írta:Elnézést kérek, Pethe Szabi, hogy a 2-dik versenyen az első körben az egyenes végén lévő kanyarnál beléd mentem, sajnos hamarabb kellett volna egy kicsit fékeznem![]()
Természetesen óvjál, ha gondolod.
Pethe Szabolcs / "Minél jobb, annál jobb!"
Tetszett az 1 verseny.
Jó csaták voltak és kicsit Én is felvettem az agresszív formámat.A 2. körben Báldit gyilkoltam, de lecsúsztam az ívről és így visszaestem a tizenakárhányadikra.Innen folyamatosan jöttem előre.Hegyvárival és Jermmel öltük egymást az utolsó körökben.Remélem az agresszivitásom még belefért.Talán ha van még egy kör akkor talán még Milánt is befogom.
Köszi Puma, hogy megálltál a cél előtt.Értem, hogy miért, de ez nonszensz.Akkor legalább lassabb köröket jöttél volna.
A 2. quali az meg bukta volt.
2. verseny:
11.helyről rajtolva, fogalmazhatok úgy is, hogy a darálóból indulva a rajt nem lett rossz.A 2. kanyarnál Magyar Laci pont előttem rakta ki Ricsit.Pedig Km-es féktáv volt.
A 8.helyen voltam mikor is az 5.kanyarban Szekeres felmászott a rázóra és pont elém forgott ki.Hirtelen nem találtam menekülő utat, így egy frontális pöcivel kiraktam a pálya közepéről.Ismét tizenakárhányadikra estem vissza mert elment a vonat.Kicsit utaztam a boly mögött, meg spóroltam a gumival benzinnel.
20 perc volt hátra mikor meguntam és Szatocson is átrágtam magam.(Tényleg elég hülye íveken mentem.)6.lettem, de kellet, hogy kifogyjon Magyar Laci és Jerm tartálya.(nekem is 1l maradt)
A bmwkel nem lehet felvenni a harcot, de most nem is ez a célom.A lehető legjobb versenyeket futni és rengeteget csatázni.Tesóm nem érti ezt a gondolatmenetem.
Hm ez van.
Jó csaták voltak és kicsit Én is felvettem az agresszív formámat.A 2. körben Báldit gyilkoltam, de lecsúsztam az ívről és így visszaestem a tizenakárhányadikra.Innen folyamatosan jöttem előre.Hegyvárival és Jermmel öltük egymást az utolsó körökben.Remélem az agresszivitásom még belefért.Talán ha van még egy kör akkor talán még Milánt is befogom.
Köszi Puma, hogy megálltál a cél előtt.Értem, hogy miért, de ez nonszensz.Akkor legalább lassabb köröket jöttél volna.
A 2. quali az meg bukta volt.
2. verseny:
11.helyről rajtolva, fogalmazhatok úgy is, hogy a darálóból indulva a rajt nem lett rossz.A 2. kanyarnál Magyar Laci pont előttem rakta ki Ricsit.Pedig Km-es féktáv volt.
20 perc volt hátra mikor meguntam és Szatocson is átrágtam magam.(Tényleg elég hülye íveken mentem.)6.lettem, de kellet, hogy kifogyjon Magyar Laci és Jerm tartálya.(nekem is 1l maradt)
A bmwkel nem lehet felvenni a harcot, de most nem is ez a célom.A lehető legjobb versenyeket futni és rengeteget csatázni.Tesóm nem érti ezt a gondolatmenetem.
“Mindig alulról keresd meg a korlátaid, mert ha felülről teszed, az drága és még fájni is fog”(Burkus Egon)
Név:Kiss Attila
Kormány:G27
Név:Kiss Attila
Kormány:G27
- Mugen
- 2024 licenszes
- Név: Mikle István
- Kormány: DFGT
- Kapcsolat:
Már hogyne lehetne felvenni a versenyt a BMW-kel.
Én is a 22. helyről vagy honnan indultam a 2. futamon.
Csak kell egy megfelelően nyomi driver.
Én is a 22. helyről vagy honnan indultam a 2. futamon.
Csak kell egy megfelelően nyomi driver.
The Power of Dreams
Ez a futam nagyon ott volt a toppon.Rajtnál meg mutatta Szicsó szomszéd hogy van még hely a fal és köztem,max a festék marad ott.Ezt legalább megusztam,meg a második kanyarban lévő tömeg karambolt.De amikor Cseh találkozott Vargával na azt már nem usztam meg.Utánna Csöndes pörgött meg és nem hogy nyomta volna a féket míg tiszta lesz a pálya nem ,inkább becsorgott Emerico és én elém a kanyarba ahol megint tömegmuri.Ezt szerintem óvni is fogom.
Tepliczky bocs hogy össze akadtunk és megforogtál,biz isten nem akartam.B. Mile neked is bocs a lökdösődés ért ,de olyan volt mintha direkt lassabban kanyarodnál hogy feltarts.1 futam 22. helyről 22-nek be is jöttem.
2. futamon megint 22 hely.Második kanyarban megint tömegmuri volt,de megusztam sógornak köszönhetően kicsit odébb tolt nehogy valakibe belemenjek
Aztán szegény Barnát kezdtem noszogatni hogy haladjunk,de egyik kanyart jobban megnoszogattam és megcsúszott de sikerült megfognia.Bocsi érte. Aztán M. Szekeres érdekes jelenség volt a 3.körben a forgalommal szemben,de ő viszont nem jött ki senki elé.Grat neki.Aztán a végéig ott maradt nekem Kinizsi Pali,akit megforgattam,Bocsika,vesztettünk 1 helyett de végig jót csatáztunk.Igaz többet nem adok neki setet mert tul jól nyomta.
Így meg lett a 17-dik hely.Grat nimdenkinek.
Tepliczky bocs hogy össze akadtunk és megforogtál,biz isten nem akartam.B. Mile neked is bocs a lökdösődés ért ,de olyan volt mintha direkt lassabban kanyarodnál hogy feltarts.1 futam 22. helyről 22-nek be is jöttem.
2. futamon megint 22 hely.Második kanyarban megint tömegmuri volt,de megusztam sógornak köszönhetően kicsit odébb tolt nehogy valakibe belemenjek
Név :Zoltan Nagy
Kormány:Logitech DFGT
A PROGRAM az, ami az adatokat hibaüzenetekké konvertálja.
Kormány:Logitech DFGT
A PROGRAM az, ami az adatokat hibaüzenetekké konvertálja.