Nurburgring 12H - GT Sport - Jelentkezés, társalgó

Már véget ért bajnokságot topicjai
Cselt
2024 licenszes
Név: Cseh Tamás
Kormány: CSW Base + BMW, Formula rim
Kapcsolat:

Re: Nurburgring 12H - GT Sport - Jelentkezés, társalgó

Hozzászólás Szerző: Cselt » 2009.10.24. 13:34

Huh jó kis futam volt. Nagyon tetszik itt Evo-ban az autók fizikája, de az sajnos eléggé kiábrándító, hogy milyen gyermekbetegségei vannak a programnak. :| Edzésen sikerült megfutni az eddigi legjobb körömet, amivel az 5 hely környékéről startolhattam volna, de a rajt előtt kb 2 perccel ledobott a tálcára Runtime errorral. Ilyet eddig még nem láttam, de azért gyorsan visszamentem a szerverre, viszont itt a gyors kört nem jegyzi meg a játék így a ragyogó 15. helyről vághattam neki a futamnak.

A rajtot kicsit benéztem úgyhogy elmentek páran mellettem, de tudtam, hogy nem kell aggódni nagyon hosszú a verseny. Sorra értem utól az előttem lévőket, viszont a pálya amilyen hosszú olyan kevés előzési pont van rajta. Így sajnos az elejével szemben elég sok időt vesztettem, de legalább lehetett kicsit csatázni, amit élveztem.
Még a rajt előtt láttam, hogy esőt jósolnak a futamra, ezért kicsit módosítottam a beállításon, ami talán túl stabillá tette az autót és nem tudtam olyan jó köröket futni, mint szerettem volna.

A verseny végére azért sikerült felküzdeni magam a 4. helyre, aminek nagyon örültem, csak ugye itt nem a helyezés számít, hanem az időbeni lemaradás, ami elég sok lett a végére. Külön sajnálatos dolog, hogy Voodoo az utolsó centimétereken esett ki, pedig már a hosszú egyenesben beszélgettük, hogy egész jól szerepeltünk így elsőre. Így tőle megörököltem a 3. helyet, ami kicsit keserédes, mivel így a csapattársam elég nagy hátrányba került :(
Név: Cseh Tamás
Kormány: CSW Base + Formula rim / BMW rim
Pedál: Clubsport V3
pointer4
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: pointer4 » 2009.10.24. 14:30

Cselt írta:Így tőle megörököltem a 3. helyet, ami kicsit keserédes
Ráadásul még a 20kg plussz is :)

Olvasgattam ezután a Runtime error kapcsán. Két megoldás szerűség vált be pácienseknek, az egyik a custom skinek eltávolítása :S , a másik a texture detail mediumra állítása.
Valószínű ennél összetettebb hardware problémáról van szó, de egy próbát megér.
Én is a 9. hely helyett az utolsóról indulhattam (runtime err), de köszönet Emericonak, hogy kitolta a rajtot még 1 percel :)

Akinek fagy így, annak az alábbi paraméterei hasonlóak az enyémhez (csak hogy megpróbáljunk a végére járni a hiba eredetének)?
- VGA Nvidia 8800
- oprendszer Win7 32bit
- legutolsó NV driver
- fullos gafikai beállítás

Emerico, az nem lehet gond, hogy nem megfelelő a dds-skinünk konvertálása ?
Én ilyen butuska imageconvertel toltam át a psd-t, ddsre. De lehetett állítani dtx5 meg dtx1 surface forma között is, és mipmap generálással és anélkül is.

Ja és az az érdekes, hogy játék közben nem fagy sosem, csak a menübe, vagy menüből jáétkba lépésnél találkoztam evvel a problémával.
emerico
Adminisztrátor
Kormány: Logitech G29
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: emerico » 2009.10.24. 16:09

De a rossz DDS konvert bekavarhat. Úgyis lesz új csomag, abban kijavítom majd
Emerico - Head of SIMCo
Petya

Hozzászólás Szerző: Petya » 2009.10.24. 16:52

Hali!Én sajna nem tudtam indulni,mert 3 hónap semmitevés után találtam most melót...napi 12 óra kemény,fizikai munka,reggel 6-tól este 6-ig,szombaton is,utána még 35 km vezetés hazáig...szal erőm sincs sajna tekergetni a kormányt sem!Jól befürödtem ezzel :(
Örökké akarok élni! Eddig sikerült...
Ingy2

Hozzászólás Szerző: Ingy2 » 2009.10.24. 17:53

Petya írta:Hali!Én sajna nem tudtam indulni,mert 3 hónap semmitevés után találtam most melót...napi 12 óra kemény,fizikai munka,reggel 6-tól este 6-ig,szombaton is,utána még 35 km vezetés hazáig...szal erőm sincs sajna tekergetni a kormányt sem!Jól befürödtem ezzel :(
Átérzem :(

Egyébként a további szerencsétlenkedésemet tetézte hogy a rossz versenybeállítást töltöttem be ami túl kemény és túl alacsony volt ( egy ideig remekül muzsikált mert kanyarban marha stabil volt) és ahogy kopott a gumi egyre idegesebb lett :lol:
1 et nem ertek most hogy belenéztem a boxtaktikaba beallitom hogy mennyit uzemanyag legyen a kocsiba es ez a vadparaszt teletankolja vajon mit rontok el? :mrgreen:
Chriss
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Chriss » 2009.10.24. 17:58

Ingy2 írta: 1 et nem ertek most hogy belenéztem a boxtaktikaba beallitom hogy mennyit uzemanyag legyen a kocsiba es ez a vadparaszt teletankolja vajon mit rontok el? :mrgreen:
Amit a boxtaktikában beállítasz az az a mennyiség amennyit ő bele rak! Tehát ha neked van benne alap 50L de beállítasz 60-at akkor tele tölti meg 10l-t a pótkannába is rak! :lol:
" Hogy győztes legyél, nem kell mindig nyerned. " - Pintér Krisztián - PK CarSport
batihu

Hozzászólás Szerző: batihu » 2009.10.24. 18:04

Teamspeak-en hallottam, hogy Pitbull (540°) és Cselt beszélget a kormánybeállításokról. Ti milyen kormánybeállítással mentek? Én most 900-on toltam, és 33°-os kormányzási szöggel, azt nem tudom, hogy a 33°-hoz milyen kormányzási szög a megfelelő? 660° v. 720°? :?:
"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere." - Colin Bruce Chapman
Clayman
Név: Gergely Maros
Kormány: Thrustmaster TMX Pro

Hozzászólás Szerző: Clayman » 2009.10.24. 18:09

Hát a beállításokkal én is nagyon szenvedek, amúgy sem vagyok egy nagy beállítós guru de a sunred eléggé instabil bármit teszek vele... :(
Understeer is when you hit the wall at the front,
Oversteer is when you hit the wall at the rear :)
pointer4
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: pointer4 » 2009.10.24. 18:15

720° - 32° kormánylock.
900°/(20 vagy 24) = 45° vagy 37,5° kormányszög az ideális, persze izlés dolga, 20-24 között szokták mondani az ideális osztószámot, kormánykerék átmérőtől függően.
Ha van kedved olvasgass. :)
Ingy2

Hozzászólás Szerző: Ingy2 » 2009.10.24. 18:33

Chriss írta:
Ingy2 írta: 1 et nem ertek most hogy belenéztem a boxtaktikaba beallitom hogy mennyit uzemanyag legyen a kocsiba es ez a vadparaszt teletankolja vajon mit rontok el? :mrgreen:
Amit a boxtaktikában beállítasz az az a mennyiség amennyit ő bele rak! Tehát ha neked van benne alap 50L de beállítasz 60-at akkor tele tölti meg 10l-t a pótkannába is rak! :lol:

Hogy rakná teherbe... :D

Nálam a kormányszög kb 400 fok és ehhez 25 fokot hasznalok de ami nagyon számít az a tengelyérzékenység, ha nincs jól beállítva Isten óvjon az alulkormányozottságtól :lol:
Lezárt