Toyota Atlantic - Fix Setup Bajnokság - Társalgó

Már véget ért bajnokságot topicjai

Milyen pályákon menjünk?

Ismeretlen pályákon, de persze jók legyenek
16
36%
Ismert pályákon
5
11%
Vegyes legyen, sok utcaival
23
52%
 
Szavazatok száma: 44
Avatar
Clayman
Hozzászólások: 429
Csatlakozott: 2009.06.05. 18:40
Név: Gergely Maros
Kormány: Thrustmaster TMX Pro
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Toyota Atlantic - Fix Setup Bajnokság - Társalgó

Hozzászólás Szerző: Clayman » 2009.07.11. 21:47

Egy nagy sorry mindenkinek!
Az elején volt lökdösődés rendesen, külön bocsánat Bardócz Dávidnak akit meglöktem az első körben.
Természetesen mezőny vége és boxutca, aztán már nem volt meg a sebesség de így is behoztam a gépet a nyolcadik helyre...

Tiszta káosz volt a rajt... Az előttem lévő autók mindenfelé mentek, eltűntek, csúsztak oldalirányba (rendellenesen), majd egyszer csak megjelentek előttem... Aztán a 2-3. körre már normalizálódott a dolog. Ez mitől lehet?

Köszi mindenkinek a versenyt (sorry a hibákért)!
Understeer is when you hit the wall at the front,
Oversteer is when you hit the wall at the rear :)
bardocz
Hozzászólások: 1260
Csatlakozott: 2009.03.25. 22:08
Kapcsolat:

Re: Toyota Atlantic - Fix Setup Bajnokság - Társalgó

Hozzászólás Szerző: bardocz » 2009.07.11. 21:51

Nempara,máskor kicsit óvatosabban az elején ;) Nekem is volt 2x boxutca,első meg második körben :lol: De amúgy jó verseny volt.

Ja és csak nekem vonták el a figyelmemet az egyenes végén lévő kijelzőn a mellek meg a seggek? :lol:
  ▲
▲ ▲ Newfags can't triforce!
spitfire
Hozzászólások: 66
Csatlakozott: 2009.06.07. 00:21
Kapcsolat:

Re: Toyota Atlantic - Fix Setup Bajnokság - Társalgó

Hozzászólás Szerző: spitfire » 2009.07.11. 22:35

Debilon írta:Fábiánfy Jánostól elnézést kérek, beakadt a game..és mikor megint jólett 1sec múlva már előttem volt nem tudtam kikerülni :(sajnálom
Nem para... amúgy nekem is beakadt, de ahogy olvasom a hozzászólásokat lehet jobban jártam a boxból rajtolva.
Végülis 6. lettem az első futamomon úgyh elégedett vagyok, és várom a következő futamot.
ZsoZso
Hozzászólások: 74
Csatlakozott: 2009.03.24. 23:16
Tartózkodási hely: Komló

Re: Toyota Atlantic - Fix Setup Bajnokság - Társalgó

Hozzászólás Szerző: ZsoZso » 2009.07.11. 23:58

Az eredményeket egyenlőre ne keressétek, mert változás lesz benne!
A szabályzatra hivatkozva Dávid Micheller eredményét töröljük, mivel mindvégig a futamon 400 feletti ping-je volt, de 650 is elérte s ezzel mások játékát erősen zavarta, ( Szabályzat szerint a PING határ 150 ), valamint az Ő autója mozgása is kiszámíthatatlan volt. A magas pinje miatt az időeredmény is inkorrect a magas pingje s vele szinkronizációs hiba miatt.
Amennyiben a következő futamon is ez tapasztalható, úgy megkérjük ne szerepeljen tovább a bajnokságban.

A magas pingnek köszönhetően a rajt kautikusra sikerült, de reméljük a gond megoldásra kerül.
Voodoo
Hozzászólások: 41
Csatlakozott: 2009.05.11. 17:45
Kapcsolat:

Re: Toyota Atlantic - Fix Setup Bajnokság - Társalgó

Hozzászólás Szerző: Voodoo » 2009.07.12. 00:09

Első versenyem ezzel a moddal nálatok és egyenlőre 2. hely. Voltak problémáim az autóval 1-2 helyzetben furcsán viselkedett az elején ezért visszaestem a rajt útán 4. helyre majd gyorsan előre akartam törni , hogy ne veszítsek sok időt , erre megint behibáztam , majd egy kis kasztni egyengetésben volt részem hátulról , szerencsére a hátsó szárnyam csak sárgúlt és a kocsi jobb hátulja pirosodott. Ezek útán vissza küzködtem magam a 2. helyre maj elméláztam és a célegyenes útáni sikánba felszállási engedélyt megkaptam egyenesen felrepültem a bukkanón majd leereszkedtem a betonfalba első szárny meg repült tovább. Box de szerencsém volt mert Kiss Dani is eldobta pont abba a körbe és a boxba egyszerre mentünk be és útána már el tudtam simán szakadni tőle , így 2. hely.
Micó
Hozzászólások: 96
Csatlakozott: 2009.03.26. 08:06
Tartózkodási hely: Otthon -.-'
Kapcsolat:

Re: Toyota Atlantic - Fix Setup Bajnokság - Társalgó

Hozzászólás Szerző: Micó » 2009.07.12. 09:29

Zsolti,most ne mondd már,hogy azért törlöd az eredményem mert nagy volt a ping :evil:
1. nem az én hibámból
2. a pingnek ahhoz nem volt köze,hogy 1 perccel nyertem

Erről ennyit :? grat mindenkinek!
Micó
Avatar
Szatocs
Hozzászólások: 1647
Csatlakozott: 2009.03.25. 00:16
Név: Pethe Szabolcs
Kormány: Logitech G25
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Toyota Atlantic - Fix Setup Bajnokság - Társalgó

Hozzászólás Szerző: Szatocs » 2009.07.12. 14:11

Sajnos nem kizárólag a netkapcsolat miatt lehet magas a ping. Amennyiben csak amiatt, úgy nem tudom, hogy töltöttél-e, vagy mitől lehetett. Mindesetre mások játékát lehet azzal elrontani, ha a szerver nem tud olyan ütemben szinkronizálni, ahogyan kéne. 2 vagy 3 ember kivételével a pinghatár mindenkinek megállt 110 környékén. És nem egyszeri "belelógás" volt a 400 fölötti pingbe.

Ha pedig nem a net volt a nagy ping okozója, úgy igenis létezhet, hogy 1 percet ki tudsz autózni egy verseny alatt.
Pethe Szabolcs / "Minél jobb, annál jobb!"
Avatar
Cselt
2024 licenszes
Hozzászólások: 1398
Csatlakozott: 2009.03.25. 07:48
Név: Cseh Tamás
Kormány: CSW Base + BMW, Formula rim
Tartózkodási hely: Veszprém
Kapcsolat:

Re: Toyota Atlantic - Fix Setup Bajnokság - Társalgó

Hozzászólás Szerző: Cselt » 2009.07.12. 16:33

Igazából meg vagyok elégedve ezzel a 4. hellyel, amit sikerült megszerezni a verseny végére. Sajnos egész nap nem voltam itthon (a vakolás már csak ilyen hosszadalmas munka) és csak az időmérő előtt pár percel tudtam csatlakozni a szerverre. Ennek fényében nem is vártam valami hű de jó eredményt, de végülis meg voltam elégedve a 7. rajtkockával.

A verseny elég nehezen indult a számomra, hatalmas lagg volt rögtön az elején, és többször meg is forogtam, ütköztem az első körben, aminek következtében elment a futóművem. A kormányt ferdén kellett tartanom ahhoz, hogy egyenesen menjen a kocsi, de gondoltam nem állok ki a boxba, megyek amíg tudok, ami végülis jó taktika volt, mert sokaknak volt közelebbi találkozója a fallal, másik autóval, így sorra potyogtak ki előlem az emberek. A kockás zászlót 4.-nek értem el, ami jó eredmény.

DE: Már az időmérés alatt feltűnt, hogy rettentően alacsony az fps nálam, ami nem jellemző a gépemre, mert a vas is elég erős és a netem se a leggyengébb, így nem voltam hozzászokva az ilyen alacsony értékekhez. Akkor kezdtem igazán aggódni, amikor a felvezető körön majdnem megforogtam, mert úgy beakadt a játék. Az egész olyan furcsa volt nekem, majd TS-en hallottam többektől, hogy van egy valaki, aki őrült nagy pingekkel rohangál a pályán. Ezt énis tapasztalhattam, mikor lekörözött, érdekes dolgok történtek. Most visszamentem a pályára megnézni, hogy most is akad-e a játék, de mostmár a megszokott fps értékeket tapasztaltam, és szépen futott a játék.
Mindezek fényében jogosnak tartom a döntést, hogy Micheller Dávid eredménye törlésre kerüljön, mert tönkretette sokak versenyét a hatalmas laggal, amit a magas pingje okozott. Szerintem már a futamon se szabadott volna engedni rajthoz állni.

Kicsit elgegem van már abból, hogy szinte minden futamon van egy-két emberke, aki magas pingel játszik és emiatt nemcsak veszélyes körülötte autózni, de akár a többieknek is galibát okozhat a laggal. A rajtok is olyanok újabban, hogy találgatni kell, hogy melyik autó hol fog feltűnni előttem, ami azért elég necces. Én nem tudom, hogy mitől ilyen magas a ping ennél a pár embernél, a netjük gyenge, vagy megy a letöltésük, esetleg a gép van túlhúzva, de igazán örülnék, ha mindenki stabil kapcsolattal jönne versenyre, mert ez így nem élvezetes.

Bocsi kicsit hosszú lett, de ez már kikívánkozott belőlem. ;)
Név: Cseh Tamás
Kormány: CSW Base + Formula rim / BMW rim
Pedál: Clubsport V3
Micó
Hozzászólások: 96
Csatlakozott: 2009.03.26. 08:06
Tartózkodási hely: Otthon -.-'
Kapcsolat:

Re: Toyota Atlantic - Fix Setup Bajnokság - Társalgó

Hozzászólás Szerző: Micó » 2009.07.12. 16:51

Jó figyeljetek, engem különösebben nem érdekel az eredménytörlés, mivel nem pontra megy, én nem töltöttem, a netemmel eddig nem volt gond egy futamon sem, sajnálom akinek tönkretettem a versenyét, elhihetitek, hogy nem direkt csináltam. Ettől függetlenül én kitartok amellett, hogy nem a lag miatt nyertem 1 perccel, hanem azért mert a verseny teljes hossza alatt, kisebb koccanásokon kívűl, az autómnak nem lett baja, és teljesen hiba nélkül autóztam, míg mögöttem többen megforogtak. Többet nem szeretnék ezzel foglalkozni. Amúgy ha láttátok, hogy magas a pingem, verseny előtt szólhattatok volna, hogy le tudjam ellenőrizni, hogy mindenből kiléptem-e, ami esetleg bezavarna.

Erről ennyit :!:
Micó
Avatar
kamikaze
2024 licenszes
Hozzászólások: 726
Csatlakozott: 2009.03.25. 12:04
Név: Füzy Barna
Kormány: Logitech G29
Kapcsolat:

Re: Toyota Atlantic - Fix Setup Bajnokság - Társalgó

Hozzászólás Szerző: kamikaze » 2009.07.12. 17:29

Sajna nekem rossz versenyem volt, bár jól indult. Tök jól kaptam el a rajtot, 4-5 helyet is előztem. Sajna azonban a sikánban rontottam (mivel elöttem egy lagoló autó megállt) és a hátsó szárnyam megütöttem. Utána a többiek forgása miatt még előrébb kerültem. De nem sokáig, mert én is megforogtam a féktávokon a rossz hátsó szárny miatt, így letört az első is. Azt hittem javítják a hátsót is de nem, így megint megpörögtem. Kiszálltam nehogy másnak gondot okozzak a pörgéseimmel.
A lagokról: Elég unalmas, hogy mostanában minden verseny így indul. Van egy egyszerű módszer ennek rendbetételére, 150-es pingnél magasabb ping esetén kidobja a szerver a "bűnöst", így nem kell magyarázkodni, bocsánatot kérni és nem lesznek viták, hogy sok-e a 300 vagy múltkor is jó volt, stb-stb....
Most leírom amire szerintem Cselt is utalt: A fiam sokat szokot COD-ozni, néha-néha előpatintja kedves kis Cheatengin programját a meggyőző eredmény elérése végett. Kiválóan működik a többi csalás mellett a speed hack is. Ez annyit tesz hogy direkt lagoltatja a kapcsolatot olyan 200-300 közé, így egyrészt nem lehet eltalálni, másrészt 1,5-2x olyan gyorsan tud futni. Drága fiam ezt már nyilvános rFactor szervereken is kipróbálta (nem azért hogy nehéz legyen eltalálni) és kiváló időket tud vele menni, versenyeket tud nyerni.
Ezért kérném az illetékesektől, hogy a nagy pinggel rendelkezőket automatikusan távolitsa el a szerver akár verseny közben is. Köszönöm.
Név:Füzy Barna
Válasz küldése

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég