JeRm írta:Arra lennék kíváncsi h míg F1ben ugye féktávon kigyorsításon kanyartechnikán (íveken) lehet időt nyerni meg persze nagyon sok más dolgon addig nascarban ugye (amit én látok) se féktáv se kigyorsítás és mindig ugyan az a kanyar. Jó, gondolom el kell venni kanyar előtt és utána megint gázra állni, de nem értem ki miért hogy tud gyorsabb lenni a másiknál. Mi az amivel időt lehet nyerni a kocsi képességein kívül??? Tudom nem ebbe a topicba tartozik de ez után hagyom a témát
Két padlógázas pályán mentem eddig, ott a jó íven menéssel.
Short pályákon meg szintén számít sokat az ív, mint mindenhol, viszont ott is kell fékezni, kigyorsítani, stb. Mi fix setuppal megyünk, és minden autó ugyan olyan, mégis egy 27sec-es pályán simán van fél másodperc is mondjuk köztem és az első között.
Valóságban a motorok ereje, hűtése között is van különbség, nameg a csapat nagyon sokat számít, hogy hogyan tudják belőni a kocsit.
Ez a padlógázas dolog meg vicces, mert Daytonában meg Talladegában a legnehezebb a győzelem majdhogynem:) Sokkal többet kell taktikázni, mint F1-ben, vagy bármi másban. Koncentráció is több kell ahhoz, hogy mondjuk hárman egymás mellett menjetek be kanyarba 200mph-s tempóval, miközben mind a hármótokat tolja valaki hátulról. Mert hogy itt ilyen is van, két ember összeáll, és a hátul lévő elkezdi tolni az elöl lévőt, itt is tizedek lehetnek a különbségek egy jó meg egy rossz tolás között.