Társalgó
-
Szicsó
- Név: Szigeti Csaba
- Kormány: Logitech G25
Re: Társalgó
Inkább azt lenne jó igazán tudni,mi tartozik a versenypálya fogalmába...festéstől-festésig,vagy a rázókő is belevehető.
...mert ha csak vonaltól-vonalig a szabályos,akkor Paffy 2. képén már büntis a dolog.
...persze ha azt vesszük,hogy két keréknek a pályát kell érintenie...
Itt van a nagy különbség a szimulátor és az élet között.Tropie írta:De amúgy a valóságban nem sok ilyen jellegű pályakihasználást lehet megvalósítaniPl. megnéztem Bika gyors körét a Hungaroringi tesztfutamon. Leginkább majdnem lehetetlen dolog volt példaként a 3-as kanyar belső majdnem vágása, ha ezt élőben így tenné, vagy fejtetőre állna, vagy a falba fúródna, ugyanis akkora vályú van ott, illetve az aszfalt ott kezd el a legjobban emelkedni, azaz törés van benne. Ugyan ez lenne a gond a 4-es kanyarnál (Mansell), ahol az olyan mértékű vágásért alapból büntetés járna, de ez lenne a legkevesebb, mivel az oldalcsúszás miatt, ha nem sikerülne a műfűig megfognia az autót, akkor a sirató falba, baloldalba fúródna.
A 11-es kanyarnál, meg nagyon necces annyira kiszélesíteni, mert a műfű áldása által, jobbra a szallag korlátba vágódna, a 12-es kanyanál (derék szögű jobbos) meg sokkal magasabb a belső rázó, azaz olajteknő bontással járna.
szóval a valóság azért sokkal másabb
Életben nem rázza ki a veséd a rázókő.
A lényeg az, ha az A1 ringen kiengedem az 1-es kanyarban akkor min 4-6 tizedet nyerek az első szektorban.
Szicso:Szabályzat, szép suzukis képekkel illusztrálva.
“Mindig alulról keresd meg a korlátaid, mert ha felülről teszed, az drága és még fájni is fog”(Burkus Egon)
Név:Kiss Attila
Kormány:G27
-
Szicsó
Paffy...Tropie-t tudom idézni.Tropie írta:Szerintem is szabályosnak tűnik, ha a belső kerék a rázón van még, bár a valóságban, ezekért súlyos időbüntetést osztogatunk...
Idézet a Szabálykönyvből: ,,Olyan helyeken, ahol a kerékvető mellett műfű (vagy egyéb anyagból készült kiegészítő) van, az nem számít a pálya részének, továbbra is minimum két kerék TELJES terjedelmével a kerékvetőn kell maradni."
http://www.bedooo.com/regulations/GRAB_007.jpg
OK amúgy szerintem is.De az amit Btcc-ben Speedy csinált az nem.Ahol engedélyezve volt a szélesítés ő még a füvet is kihasználta.

http://www.bedooo.com/regulations/GRAB_007.jpg
OK amúgy szerintem is.De az amit Btcc-ben Speedy csinált az nem.Ahol engedélyezve volt a szélesítés ő még a füvet is kihasználta.
“Mindig alulról keresd meg a korlátaid, mert ha felülről teszed, az drága és még fájni is fog”(Burkus Egon)
-
Szicsó
Köszi...épp most néztem utána! 
Ahogy már olvashattuk, a Simco versenysorozataiban, engedélyezett a rázóra rámenni olyannyira, hogy még legalább 2 kerék teljes terjedelmével a rázókövön legyen.Szicsó írta:Inkább azt lenne jó igazán tudni,mi tartozik a versenypálya fogalmába...festéstől-festésig,vagy a rázókő is belevehető....mert ha csak vonaltól-vonalig a szabályos,akkor Paffy 2. képén már büntis a dolog.
...persze ha azt vesszük,hogy két keréknek a pályát kell érintenie...
Amúgy a valós szabályalkotásnál és annak betartásánál is komoly félreértések és viták szoktak lenni, pontosan azért mert egyszer így, egyszer úgy van megfogalmazva.
Az MNASZ jelen gyorsasági szabályzatában a fehér vonal számít a versenypálya részének, tehát a versenypálya aszfaltját szegélyező két fehér csík közötti terület, erről való kitérés, lecsúszás csak olyan mértékig engedélyezett, hogy még minimum 2 kerék teljes terjedelmével az "pályán" maradjon.
Nos, ez szép és jó, az aki kitalálta még sose vezetett versenytempóban autót. Le van nyelve, el van fogadva, már csak be kéne tartani/tartatni.
Engedmények születtek, éppen azért, hogy verseny legyen a verseny és a versenyzők a versennyel tudjanak foglalkozni. Az engedmény pedig pályától függ. Például a Hungaroring esetében az 1-es, 4-es, 9-es, 11-es és 12-es kanyaroknál ki lehet engedni az autót, de csak a rázókő széléig, olyannyira amely a Simco szabályzatában le van írva. A belső rázókövek használatára viszont a szabály egyértelműen kimondja, hogy mind a két keréknek a "pályán" kell lennie, ennek megállapítására a rázókövekre "jeleket" festettek a Hungaroringen, amely a visszajátszásoknál vagy éppen a bírói jelentésnél mérőpontnak számít.
Viszont, megismétlem, ez a valóságban komoly vitákat szokott eredményezni, még Bika is tud erről mesélni, az első versenyén is volt ebből kalamajka.
-
Szicsó
Végül is a szabályok azért léteznek,hogy legyen mit megszegni!
Gondolom nagyon nehéz ezt betartani...pályán még sosem versenyeztem,de ahol igen(nagyon szégyenlem is magam érte!!!
),ott csak útburkolati jelek voltak,és igazán az útpadka adta a "versenypálya" szélességét. 
Gondolom nagyon nehéz ezt betartani...pályán még sosem versenyeztem,de ahol igen(nagyon szégyenlem is magam érte!!!
Itt már megint nem értem, hogy hogyan lehet olyan űridőket menni...
▲
▲ ▲ Newfags can't triforce!
▲ ▲ Newfags can't triforce!
-
janosratkai
Ha valaki nem érti hogy lehet ilyen időket menni, keressen meg nyugodtan MSN-en( speedy2344@citromail.hu ) vagy fészbukon mind a két helyen fent vagyok és elmagyarázom hogyan lehet, illetve meg is mutatom hogyan lehet
Nem szívesen osztom meg a dolgot de idegesít hogy többen vágással "gyanúsítanak"... Habár akkor nem csak engem lehet/lehetne gyanúsítgatni...
Lendület megtartással.bardocz írta:Itt már megint nem értem, hogy hogyan lehet olyan űridőket menni...
Nem is a pálya vágástól tartok hanem a féktávon való megtorpedózástól.