Megane Trophy Silverstone 2. - elemzés

A futamok elemzéseit itt mindig megtalálod.
race analysis
Lezárt
Avatar
emerico
Adminisztrátor
Hozzászólások: 9159
Csatlakozott: 2009.03.24. 23:11
Kormány: Logitech G27
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Megane Trophy Silverstone 2. - elemzés

Hozzászólás Szerző: emerico » 2009.06.15. 13:35

Érvényben lévő büntetések a második futamra:
Rajki Bálint - figyelmeztetés
Rebók József - figyelmeztetés
Kancsár Ferenc - figyelmeztetés
Tim Gábor - figyelmeztetés
Roós András - figyelmeztetés

//////////////////////////////////////////////////

Rajt. Szalai Károly elméri a féktávot, belecsúszik az elötte lévőbe, de ő pördül a mezőny elé emiatt. Nincs büntetés, szerencsétlen szituáció, de kérem nagyobb figyelemmel rajtoljon máskor.
Az első körben volt kakaskodás, rossz féktáv, lökdösődés, de egyik sem volt rendkívüli.

Óvás alapján:
"07:28 Szalai Károly egy kis kavarodás után oldalról simán nekem fordul, amivel kipördít, és helyezéseket vesztek vele"
Rebók József forgolódik, ami miatt Radics módosítja az ívet, ezt Szalai szemszögéből nem lehet látni, a lökés nem szándékos, nem számított a hirtelen irány változtatásra.

2. Versenykör, 3. szektor, Märcz visszajön figyelmetlenül Tepliczky elé, és megáll előtte keresztben a pályán, ezzel Tepliczky több másodpercet veszít.

Marcz az ideális ívről akar lejönni, véleményem szerint jó irányban akar menni, Tepliczky-nek belül kellett volna kerülni. Nem látom szabálytalannak.

10. Kör, 2. szektor, Märcz féktávon belerohan Kancsárba, ezzel kilöki, és Kancsár pozíciókat veszít.
Nem belerohanás ez, Kancsár indokolatlanul előbb fékez, bár lehet hogy instabil volt ott a kocsija, én nem érzem, hogy szándékos lenne, sőt. De a kilökés ténye fennáll, figyelmeztetés.

15. Kör, 1. szektor vége utáni féktáv, Märcz megpróbálja padlógázzal kilökni Kancsárt, de nem sikerül. (ez se szabályos szerintem hiába nem lökött ki)
Az eset véleményes, nem történt olyan következmény, amit büntetnék, de Marcz valóban túlzottan agresszív, illetve nem jól helyezkedik ha előzni szeretne. Kancsár mozgása a kacsázás kategóriához közel van, a belső ívre húzódik, de a féktávon már középre sorol vissza, de a mozgása folyamatos, így nem adok senkinek büntetést, de kérem az ilyet mellőzzük.

16. Kör, 1. szektor, Märcz nekimegy hátulról Kancsárnak, amivel kiforgatja, majd kitolja a fűig. Ezzel Kancsár újabb pozíciókat veszít.
Abszolút szándékos, vagy annak tűnik (lehet hogy Marcz fékezés nélkül veszi azt az ívet, de igazodnia kellene az előtte lévőhöz, ha nincs előzési pozicció).

Marcz Ferencet kizárom a Silverstone-t futamból, az egész futamon mutatott túlzott agresszív versenyzésért. Tudom, hogy egy irányában elkövetett szabálytalan manőver húzta le a függönyt, de azt meg kell óvni, nem a versenypályán kell "büntetni".

Továbbá figyelmeztetem Kancsár Ferenc-et, hogy a SIMCo-ban nem szeretném ha jellemző lenne, ez a "csibészség", hogy utolsó másodpercben óvunk, hogy a vétkes ne tudjon reagálni. Erre nincs szükség, játszunk tisztán. Ha valaki vétkes, megkapja a büntetést.

További jó versenyzést, és fair futamokat,
Emerico
******************************************
Emerico - Head of SIMCo
Lezárt

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég