kedd , 18 június 2019
SIMCO » emerico76

emerico76

Jön a Formula 3

Ugyan az idei évtől a valós Formula 3 már nem ezeket az autókat használja (hanem a régebbi GP3-at) mi nem tértünk még át azokra, hisz már volt GP3 bajnokságunk. Ezek a 2018-ig használt Formula 3-as autók azonban még nem voltak terítéken, így ideje volt ezzel is bajnokságot indítani. A sorozat minden második hétfőn, két 25 perces versenyt fog tartalmazni, nyolc fordulóval, klasszikus F3-as pályákon. A szezonzáró hol lehetne máshol, mint a Macau pályán. A nyolc forduló 16 versenyéből kettő minuszolható, így a legjobb 14 versenyt értékeljük. A hétfői tesztfutamon megnézzük, hogy minden rendben-e a moddal, és két hét múlva indulunk a vadiúj Hungaroring pályán. A bajnokság során bármikor lehet nevezni, és érdemes is!

Olvass tovább

Jön a DTM negyedik futama

Ha egy bajnokság jó, nagyon hamar telnek el a versenyek. A DTM 2019 bajnokságunk már a negyedik fordulójához érkezik ma este, melynek helyszíne az oroszországi Sochi pálya! A bajnokságot a pontlevonások után Berki Milán vezeti, Tim Gábor és Hegyvári János előtt. A csapatbajnokságot BMW Team RMG vezeti, jelenleg már megnyugtató előnnyel. A ma esti futamon tökéletes nyári idő várható, esőnek nincs esélye. Aki még szeretne nevezni a bajnokságba, megteheti a fórumban.

Olvass tovább

Le Mans szezonzáró

Ugyan a csapat és egyéni bajnokság már eldőlt az FIA WEC bajnokságunkban még számos érdekes kérdés áll előttünk. Kiss Balázs az egyéni bajnok, de a második helyért ádáz csata dúl Tim Gábor, Hegyvári János és Cseh Tamás között. A csapatok között még szorosabb az állás. A Golden Buffalo Racing már bajnok, de a Racing Spirit és a SpeedCat Racing között csak 3 pont van, nagyon érdekes lesz látni, ki teljesít majd jobban. Az utolsó futam nem lehet máshol, mint a Le Mans pályán, ahol várhatóan kis esélye lesz az esőnek. Az utolsó futam 90 perces lesz, figyeljetek arra, hogy hamarabb kezdünk!

Olvass tovább

Jön a harmadik DTM futam, irány a Hungaroring

Eddig sikeresnek bizonyul a DTM 2019 bajnokságunk, két remek futamon vagyunk túl, erős mezőnnyel. A bajnokságot két forduló után Berki Milán vezeti Tim Gábor és Kiss Balázs előtt. A csapatok között a BMW Team RMG áll az élen, de természetesen még szoros az állás. Hétfőn a hazai pályánk jön, a Hungaroring-re látogatunk el. Úgy tűnik továbbra is marad a változékony időjárás, lehet számítani az esőre. Nevezni természetesen továbbra is lehet, várunk mindenkit hétfőn este.

Olvass tovább

FIA WEC a Paul Ricard pályán

Az utolsó előtti futamhoz érkeztünk az FIA WEC bajnokságban. A rendkívül népszerű Paul Ricard pályán 60 perces futamot bonyolítunk le hétfőn, ezúttal az LMP3-as autókkal. Természetesen ismét lesz időgyorsítás, teljes napszak váltás lesz a versenyen. Az új időjárás plugin is üzemel, folyamatosan érdemes figyelni, hogy alakulnak a körülmények, de szinte biztos, hogy gyenge eső lesz. A bajnokságot nagy előnnyel vezeti Kiss Balázs, előnye már szinte behozhatatlan. A csapatok között a Golden Buffalo Racing tett szert nagy előnyre. Hétfőn este várunk mindenkit, természetesen aki akar, még nevezhet is az utolsó két fordulóra.

Olvass tovább

Jön a DTM 2019 második fordulója

Sikerrel kezdődött két hete a DTM 2019 bajnokságunk, szép mezőnnyel, kemény csatákkal, de fair küzdelemmel. Az első futamot Tim Gábor nyerte, így vezeti is a bajnokságot. A csapatok között a Team Rosberg áll az élen. Hétfőn már a valós időjárás pluginunk is használatban lesz, érdemes figyelni, hogy változnak majd a körülmények. Egyébként eső nem várható hétfőre. A bajnokságba továbbra is lehet nevezni, azon autók elfoglalhatóak, ahol inaktív a pilóta. Az első versenyről Czimer Gábor készített összefoglalót.

Olvass tovább

Jön a Spa-i őrület! FIA WEC hétfőn

Pont most hétvégén zajlott a valóságban is az FIA WEC futama Belgiumban, a Spa-Francorchamps-i pályán, és repkedő mínuszok, eső és hóesés jellemezte a futamot. Mivel mi valós időjárással versenyzünk, fel lehet készülni, őrült időjárásunk lesz. Szinte biztos az eső és az alacsony hőmérséklet hétfőn. Az FIA WEC bajnokságunk hetedik állomása lesz a belgiumi futam, és az Endurance Pack-ból a GTE autójat fogjuk használni a 60 perces versenyen. Ugyan a bajnokság végéhez közeledünk, érdemes továbbra is nevezni, hisz fantasztikus ez a gyári mód. A bajnokságot hat futam után magabiztosan vezeti Kiss Balázs, és a csapatok között is nagy előny alakult ki a Golden Buffalo javára. Aki teheti, jöjjön hétfőn este, megéri!

Olvass tovább

Kezdődik a DTM bajnokság Monza-ban

Ma este elrajtol a DTM 2019 bajnokságunk, a helyszín pedig a kultikus Monza lesz. Az összes futamon érvényben lesz a DRS, ezért így választottunk pályákat a bajnokságba, hogy ez tökéletesen működjön. Sok pálya lesz a valós naptárból, de sok lesz az F1-es szezonból is. A nevezési lista lassan betelik, de továbbra is várunk nevezéseket, biztos találunk mindenkinek szabad autót. Az időjárás plugin az első versenyen itt még nem lesz bevetve, így száraz idő lesz a nyitó versenyen. Várunk mindenkit hétfőn este.

Olvass tovább

Hétfőn indul a DTM

Egy újszerű videót készített Czimer Gabi a hétfőn induló DTM bajnokságunkhoz. A bajnokságba továbbra is lehet jelentkezni.

Olvass tovább

Barcelona-ba érkezik az FIA WEC bajnokság

A hatodik állomásához érkezik az FIA WEC bajnokságunk, melyben a gyári Endurance Pack-al versenyzünk. Öt verseny után Kiss Balázs vezeti a bajnokságot, de Tim Gábor, aki a második, közeledett hozzá, köszönhetően annak, hogy megnyerte az előző 90 perces futamot. A csapatok között a Golden Buffalo Racing áll az élen, a Racing Spirit és a SpeedCat Racing előtt. A bajnokság soron következő versenye ismét 60 perces, és az LMP2-es autókat fogjuk használni. Fontos újítás, hogy új időjárás plugin-t használunk, mely várhatóan pontosan valós időjárást generál majd a versenyeket. Hétfőn egyébként felhős, de kellemes tavaszi idő várható majd a spanyol pályán.

Olvass tovább