péntek , 2024 március 29

Supercars szezonzáró Bathurstben

Ha van pálya, ami méltó egy szezonzáró versenyhez akkor az az ausztrál Bathurst. Talán az egyik legnehezebb aszfaltcsík a világon, nehéz, trükkös részekkel, betonfalakkal, hajmeresztő szintkülönbségekkel. Vagy ez a kedvenc pályád, vagy nagyon utálod.

A Supercars bajnokság kilencedik fordulójával zárul a sorozatunk, mely a SIMCO történetének egyik legnehezebbje volt, az autókat megszokni nagyon nehéz volt, sokaknak nem is sikerült, de akinek igen, azok ott vannak a bajnokság élén.

A bajnokságot Kiss Balázs megnyerte, már csak a második helyért van nagy küzdelem Tim Gábor és Pfennig Kristóf között. A csapatok között a DJR Team Penske áll az élen, de előnyük még nem ledolgozhatatlan, igaz, ehhez az üldözőktől remek teljesítményre lesz szükség.

Az időjárás változatos lehet, lényegében tél van Ausztráliában, ami azt jelenti, enyhe eső bármikor lehetséges, de hideg lesz.

Hétfői futam után új bajnokságunk indul, az FIA Formula 3. Nem összekeverendő a régebbi F3-as bajnokságokkal, ez lényegében a régi GP3 csak új néven, jóval erősebb autókkal.

Check Also

Pukekohe pályára érkezik a Supercars

Hétfőn az igazán jó nevű Pukekohe Park Raceway pályára érkezik a Supercars mezőnye, mely új-zélandi …